[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Ce de vizionari au avut bidoanele mele! ... hehe, nu va credeam asa de patrunsi de spiritul Craciunului

In alta ordine de idei:

- A venit importul de pesti, de la George (reef.ro)...
- Am luat un Centropyge loricula, superb... marisor, rosu-rosu... cu aripioarele mov... o frumusete de peste!
- Am luat si un Siganus vulpinus, ca era la oferta ...

... daca am noroc cu ei, am terminat cu achizitiile de pesti.

A venit marfaaaaa!
Salutare, bun venit!

Am plecat sa caut bidoane pentru schimbul de apa... am chemat si 2 ajutoare, ca sa nu ma chinui singur
Totul pare bine dimensionat... e defect incalzitorul, alta explicatie nu exista.
Buna,

- se poate ca incalzitorul sa fie "subdimensionat" si atat "poa' sa duca" el in sarcina maxima,
- se poate sa se fi defectat (dereglat),

In timpul zilei, ce temperatura ai in acvariu?... ce putere are incalzitorul si cat de mare este bazinul?
Da, am reusit sa scot pui de la perechea pe care o aveam (anii '80, erau varietatea clasica, maron-verzui)... nu sunt dificili din niciun punct de vedere.
Suna-l pe mosu!... avea unele de marime tocmai potrivita (in care au venit niste corali din Germania, la un moment dat).
Declar terminat experimentul "Votca si otetul"!

- am terminat doza de NO3PO4-X ...
- cred ca in toate lunile acestea am reusit doar sa tin nitratii "oarecum in frau"... fosfatii sunt din alta liga

O sa caut sa fac un schimb de apa (lucrez sa adun cca 100 litri apa osmoza) si o sa fac si o curatenie "temeinica" a canistrelor si a substratului.

- din ianuarie incolo o sa incerc si varianta cu bio-pellete... sa vedem.
Ia de mana orice electrician gasesti pe langa casa si da-i o tuica... e o treaba simpla si care nu necesita cunostinte speciale.
Dragule, ma pregatesc sa "reordonez" oleaca bazinul ala mic... asa ca, deocamdata, nu m-as incurca sa iau/bag/nimic nou... Saru'mana si ramane pe alta data, dac-o mai fi disponibil frun' picior d-ala de Xenia.

In bazinu' mare mi-e frica sa o bag, ca dispare iute-iute printre pietre... asa ca intentionam sa o "agat" de o piatra si sa o las la "dospit" o vreme, la Ana in bazin... deci, pe scurt, nu ma lua in calcul de data asta!

merci!
Ce e aia? ... n-am masurat niciodata nimic, habar n-am ce si cum... la norocu' meu, probabil ca stau prost .
Salut si bun venit!

- severumii sunt pesti frumosi, am crescut asa ceva si am avut multe satisfactii de pe urma lor.
- am vazut niste exemplare (tineret) foarte frumoase, varietatea pe galben, la magazinul Reef (Pantelimon).
- nici eu nu recomand sa pleci la drum cu doar 2 exemplare... as lua 4-5 bucati, urmand sa astept "sa se-aleaga" o pereche.
- bazin cat de mare iti permite spatiul/nevasta/ buzunarul... pietre, lemne, plante de suprafata...

Spor la treaba!
Tinem pumnii stransi... in jurul paharelor de vin! ... te-ai gasit si tu can' sa mi te-apuci, de Ziua Nationala, hac .

PS: Bafta si spor la treaba!
- Asezi o piatra, cu GSP crescut pe ea, chiar langa perete... coralul creste si se intinde pe spatiul disponibil.
- Sau, jupoi o bucata de GSP si o lipesti cu super-glue de perete... sa nu fie pusa in curent puternic, ca se dezlipeste!

Eu am pus piatra langa perete si GSP-ul se intinde cam cu 2 cm / luna ... uite:

image
- Eu n-as mai baga nici o piatra acolo, mi se pare suficienta roca pentru "genul" ala de decor... aerisit, luminos.
- Desigur, asta tine de felul in care fiecare dintre noi "vede" frumosul .
- Ceea ce as face eu, vis-a-vis de GSP, ar fi sa incerc sa-l cresc pe peretele din spate al bazinului... pe verticala. Asa are mosu la el in bazin si efectul e spectaculos!

Acu', referitor la intrebarile tale:

1) Cea mai sigura metoda este sa scoti coloana aia afara si sa o lasi sa se usuce... in cateva zile o sa moara toate orataniile alea.

- poti incerca sa le injectezi cu zeama de lamaie, sau cu apa fierbinte, sau cu solutii din comert (Aiptasia X)... sunt 50% sanse sa reapara, in alte locuri.
- poti incerca sa bagi un crevete peppermint (Lysmata wurdemanni)... trebuie sa fie flamand, sa nu-i dai altceva de mancare!
- poti incerca cu diversi pesti care "se lauda" ca halesc Aiptasii...
- poti incerca cu nudibranchii de tip "berghia"... alea sunt sigure, insa mor dupa ce mananca toate aiptasiile si nici nu prea le gasesti de cumparat.

2) Ciclarea fara lumina dureaza mai mult si e mai "curata". Ciclarea cu lumina aprinsa accelereaza procesul de dezvoltare a tuturor organismelor, deci si alge... tu alegi ce vrei sa faci.

3) si 4) Nu stiu, nu am lucrat cu asa ceva.
Roni, foarte misto link, multumim!
Frumos, imi plac proportiile bazinului... imi place aranjamentul de pietre...
Ce vrei sa bagi in el?
Cred ca si ale tale sunt tot Ruditapes decussatus (scoici comune mediteraneene)... eu am 2 bucati, aduse din Grecia:

Ce pesti vrei sa tii?... "africanii" s-ar bucura de apa aia .

Da, poti folosi apa plata (daca iti convine sa platesti pentru asta)...

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: