[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Daca nu gasesti pe la colegi, poti sa faci comanda la George (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/22443.page)... importurile se fac regulat, luna de luna.

Gabriel wrote:Aia cu imageshack.us o stiam dar de obicei cand dadeam click pe poza respectiva imi arata ca e urcata acolo si share-uit link-ul pe forum.
Am crezut ca are forumul vreo optiune numai pentru admini .
Mcy oricum.

Nu inteleg unde te incurci... nu e nici o optiune "speciala" pentru nimeni, pur si simplu se scrie linkul ala direct (al pozei) intre parantezele alea cu "img" si "/img".
...

1) Am un bun prieten care si-a montat instalatia de osmoza la birou (are un bazin de fro' suta de litri)... are un' sa stocheze apa (in subsolul tehnic), asa ca l-am rugat sa ma ajute si pe mine cu apa.

- ideea de a pune un butoi de apa la mine in casa... si de a astepta cateva zile ca sa se umple (acu', iarna, fac doar vreo 3 litri/ora)... mi s-a parut nerezonabila.
- i-am dus sarea, gata cantarita, si l-am rugat sa imi faca si mie niste apa... intr-o zi a fost gata totul, bidoanele erau "pe stoc" asa ca iata-le .
- cosul ala face parte din dotarea garajului de acasa (la fiecare scara de bloc sunt cateva astfel de cosuri, ca sa-si care lumea cumparaturile pana in casa)...

2) Pestii mananca bine, ce sa zic ... si eu sunt la fel, gurmand si betiv, asa ca stiu sa ii rasfat .

3) Imagini mari, direct in topic, se pot pune daca incarci pozele pe servere dedicate: http://imageshack.us/ ; http://imgur.com/ ; etc. ... apoi folosesti combinatia de [ img ] ... link ... [ /img ]
kirucd wrote:Te-ai scos

Doar e Luna Cadourilor!... si pentru mine, da' si pentru pesti ...
Vezi, daca nu citesti cu atentie?

"... ia uitati ce-am adus eu acasa, ieri pe seara: 80 de litri de apa, gata preparata..."

Adicatelea, boierie curata ... nu mai tre' sa prepar nimic, ca e gata sarata!
Ei, bun venit pe forum!... asteptam vesti noi si, de ce nu, si ceva poze...
A' din stanga, sau a' din dreapta? ... sunt la odihna acum, ca le-am cam muncit cu caratu' apei si cu restu' de sarcini... tineretul asta rasfatat, din ziua de azi, nu prea rezista la efort prelungit ...

On topic: Prin ianuarie vreau sa incerc si sa "aprind lumina mai tare"... acu' stau cu potentiometrele pe la jumate.
Am promis ca luna asta fac un schimb de apa? Da, am promis!... asa ca, ia uitati ce-am adus eu acasa, ieri pe seara: 80 de litri de apa, gata preparata (m-a ajutat un prieten).

- am lasat-o peste noapte in hol, ca sa se incalzeasca la temperatura camerei.
- deseara fac ceva curatenie in bazin, o sa trag mizeria de pe-acolo...
- o sa spal si canistrele, ca sa nu va mai aud ca ma certati ...

image
Un acvariu "doar corali" (far' de pesti si far' de alte vietuitoare) se poate intretine foarte usor... fara skimmer, fara sump, fara vrajeli... doar cu schimburi de apa si lumina. Parerea mea!
Tineti minte ca va povesteam de o anemona care s-a uschit peste noapte, si s-a ascuns in niste locuri imposibile?... ei bine, iat-o la fata!
image

O ciuperca pusa "la prins"...
image

Cu pletele-n vant...
image

Imagine de ansamblu...
image
Cam asa arata bazinul azi:

image
image
image
image
Wow, superb acvariu!... bravo!
Urmatoarea comanda se face pe data de 14 decembrie...
* "Domnisoarele" n-au probleme, se inteleg perfect!...

- nu am vazut semne de agresiune intre ele...
- cate un exemplar (probabil mascul) sta si patruleaza o anumita zona a acvariului... ca si cum si-ar proteja "teritoriul".
- deoarece sunt multe exemplare, agresivitatea se disipa intre ele asa ca nimeni nu este "fugarit intr-una".

* Urmeaza si poza "de ansamblu", da' tre' sa aveti nitica rabdare ...

- ziua nu pot sa fac poze ca lumea, deoarece lumina zilei se reflecta in geam,
- zilele astea am tot petrecut, asa ca am venit acasa la ore cand acvariul "doarme".

=============================

Stoc viu - startup 10 iunie 2012:

- 2 Amphiprion clarkii - (18 aprilie 2012)
- 1 Zebrasoma xanthurum - (11 iulie 2012)
- 1 Zebrasoma flavescens - (25 septembrie 2012)
- 1 Zebrasoma veliferum - (03 octombrie 2012)
- 1 Pseudochromis fridmani - (04 iulie 2012)
- 6 Chrysiptera parasema - (26 iunie 2012 si 03 octombrie 2012)
- 9 Chrysiptera hemicyanea - (30 august 2012 si 13 septembrie 2012)
- 1 Pseudocheilinus hexataenia - (03 iulie 2012)
- 1 Centropyge bicolor - (03 octombrie 2012)
- 1 Centropyge loricula - (07 decembrie 2012)
- 1 Salarias fasciatus - (13 septembrie 2012)
- 1 Siganus vulpinus - (07 decembrie 2012)
- 2 anemone (Anemonia viridis) - (16 septembrie 2012)
- 3 paguri - (10 martie 2012 si 05 august 2012)
- 8 melci Trochus - (05 august 2012 si 19 noiembrie 2012)
- 1 scoica Modiolus martorelli - (16 septembrie 2012)
- 2 creveti Lysmata amboinensis - (18 iulie 2012)
- 8-10 creveti Palaemon elegans - (05 august 2012)
- 1 "iepure de mare" (Aplysia dactylomela) - (15 august 2012)
- 1 crab Mitrax sculptus (02 noiembrie 2012)
- 1 crab negru cu picioare paroase (15 august 2012)
Mar de mare?... asta e ala "otravitor" (in caz ca nu-i convine ceva)?
Sub acei bolovani se poate pune orice fel de material inert pe care il ai la indemana... polistiren, burete, cauciuc, etc...
Frumos acvariul, imi place aranjamentul plante+pietre+lemne!
Imi place si combinatia de pesti, discusii sunt niste "timizi" daca ii lasi doar pe ei in acvariu... bravo!
Dupa cum ziceam aseara:

- Siganus vulpinus s-a acomodat din prima... mananca, alearga, ciuguleste alge...
- exemplarul de Centropyge loricula a fost exilat, deocamdata, in spatele skimmerului... iese putin afara, la o distanta de 5-10 cm de locul in care se ascunde... ciuguleste peretii si se plimba, asta numai pana cand il observa bicolorul ... totusi, cred ca in cateva zile, nea' Loricula o sa poata inota normal, printre ceilalti pesti. Se vede ca e sanatos, cauta mancarea.

image
image
image
image
image
image
Pare a fi o femela "cu gusa"... cam 3 saptamani dureaza eclozarea icrelor, asa ca nu prea va manca .

- o poti lasa in bazin, ca natura sa-si urmeze cursul firesc,
- o poti scoate, cu speranta ca "o sa-i culegi puii"...
Primele impresii (dupa ora de aclimatizare):

- Siganus vulpinus nu are nici o problema... doar Xanthurumul cel mare i-a dat tarcoale, de 2-3 ori, dar fara a arata semne clare de agresiune... deci, nu prevad necazuri!
- Centropyge bicolor l-a luat, evident, in primire pe Centropyge loricula; il alearga prin tot acvariul si "sta numai de capul lui"... mi-era clar de la inceput ca aici va fi delicat, ambii pesti sunt din aceeasi familie (dwarf angels), asa ca speranta mea sta in marimea generoasa a bazinului si in "intortocherea" decorului... sper sa reusesc sa-i fac sa se inteleaga.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: