Message |
|
Pastreaza filtrul mergand non-stop si foloseste substratul vechi... nu vor fi probleme!
|
 |
|
Ok, fii atent aici:
- Right click pe poza din albumul Picassa... Copy Image Location...
- te intorci pe forum si dai Post reply... in casuta deschisa, apesi butonul Img... scrii linkul copiat mai sus... apesi inca o data acelasi buton Img... asta e tot!

|
 |
|
1) Io n-am vazut la el asa ceva, da' o sa-l intreb...
2) Vorbesti de str. Caraiman? Da, mai avem si-acolo cateceva...
|
 |
|
koala wrote:Pun si eu la bataie o piatra mica cu 2-3 tulpini de Xenia pe ea... bucurestenilor (n-am timp sa ma deplasez la posta & autogara).
Rezolvat...
|
 |
|
Gabriel wrote:...Mai scot unul/doi stoloni de pulsing xenia alba cu rosu.
Cum e aia? Vreau si eu unul.
Dau la schimb o sticla de vin  ...
|
 |
|
Pun si eu la bataie o piatra mica cu 2-3 tulpini de Xenia pe ea... bucurestenilor (n-am timp sa ma deplasez la posta & autogara).
|
 |
|
pc.ciprian wrote:bre ca tot nu s-a inchis ce lumini ai matale pe parazoasii aia? :-?
Nici nu se va inchide, daca nu incepeti cu Canada & stuff  ...
Are leduri ca si mine, de la Dorin... cred ca tot 4 bucati x 10W (2 alb + 2 albastru). Este?
|
 |
|
Pietrele inca nu-s mov... totusi, pe ici-pe colo, in multe locuri, au aparut pete rotunde de coralina (cam de marimea unei monezi de 50 bani).
O sa fac si poze, da' nu am reusit inca sa ma mobilizez exemplar si sa incarc bateria aparatului foto  .
|
 |
|
Nu inchidem nimic, poate sunt ceva multumiri de adus  ...
|
 |
|
Am repus topicul, sper sa nu mai avem probleme... spor la vanzare!
Urmatorul Up! e peste o saptamana, nu uita!
|
 |
|
@babanukriss:
Daca mai procedezi in felul acesta (Up "mascat") o sa ti se stearga mesajul cu totul... te rog sa te conformezi regulilor afisate in primul topic al rubricii! Multumesc!
.... - Nu sunt permise mesajele de genul "Up!".
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/56.page
|
 |
|
Hmm, se pare ca te-ai apucat de treaba cu mult entuziasm
1) Firul de pescuit (naylon) se pune in cordonul de silicon, transversal, ca sa asigure distanta dintre geamuri...
- la un bazin ca al tau, merge naylon de 0,5 mm grosime.
- taie niste bucati de 3-4 cm pe care sa le folosesti usor. Le apuci cu doua maini si le presezi in cordonul de silicon (inainte sa lipesti geamurile intre ele).
- aceste bucati de naylon iti ofera siguranta ca stratul de silicon nu se subtiaza prea atare, atunci cand strangi geamurile intre ele. Se pot taia apoi, "la fata".
2) Iti recomand sa citesti articolul asta de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/149.page
- ai sa intelegi mai bine ce e cu intaritoarele duble de care-ti povesteam ieri,
- idem pentru geamul de fund, cum poti "dubla" suprafata de lipire.
3) Eu, sa fiu in locul tau, as lua legatura cu Porcu si l-as ruga sa ma ajute cu acvariul...
- Porcu e din Baia Mare, probabil ca e fro' ora de mers intre voi,
- Porcu a lipit multe bazine, asa ca "are mana formata" si stie toate trucurile necesare.
Spor la treaba!
|
 |
|
Wow, ce culori au!... tre' sa-ti fac o vizita, neaparat.
|
 |
|
Foarte misto, bravo!
|
 |
|
* In weekend am prestat "usurel":
- am aspirat substratul si am golit o galeata de cacat  ,
- n-am spalat canistrele ( mea culpa, promit ca le spal de Sarbatori  ),
- am multa mizerie adunata in coralii care alcatuiesc decorul... am descoperit asta "sufland" apa peste pietre. So, va trebui sa fac rost de un filtru din ala rapid (quick filter), ca sa "tulbur apele" si sa fac o filtrare rapida de tot.
- incerc sa ma conving singur sa adun niste apa... as putea sa fac un schimb de apa inainte de Craciun, ca nu moare nimeni din 50-75 litri de apa. Pana acum nu am schimbat niciun litru, de cand am startat acvariul (iunie).
* Imi vad de treaba cu NOPOXu' (cate 14-15 ml/zilnic + bacterii/la cate 3 zile)... asa ca, la testele din seara asta, avem:
- fosfati = 25 (Hanna lu' mosu :ok  - antiphosul e schimbat sambata (Diakat, fro' 4-500 ml)
- nitrati = 20 (test Seachem) - in scadere usoara de tot
|
 |
|
* Am trecut pe la centrul comercial, ala nou deschis, undeva intre Dristor si Vitan (chiar pe Mihai Bravu)... am gasit un magazit (Pet_Max) si am plecat de-acolo cu o piatra in punga  . Iar in punga, lipite de piatra? Fro' 4-5 ciuperci Rhodactis de culoare cacaniu-maronie.
- mai erau acolo vreo 3 pietre maricele, pline de zoantusi (verde, maron, rozaliu).
- niste corali "de piele" (Sinularia, cred),
- o anemona Entacmaea quadricolor, de culoare verde...
- niste Chromisi albastri, un pacganella (sau doi), cativa creveti amboinensis, un castravete de mare, un homar de culoare movulie...
- o murena de vreo douaj' de cm, de culoare maron-galbuie (Echidna nebulosa), foarte simpatica si haioasa.
* Am facut teste la apa, in seara asta... nu va asteptati la cine stie ce valori, da' eu sunt multumit.
- fosfati = 25 (Hanna lu' mosu :ok
- nitrati = 20 (test Seachem)
Poate incerc niste poze in seara asta (m-a porcait Mihai2000  ).
|
 |
|
Sper ca ai pus naylon de pescuit, ca sa "tii siliconul la grosime"!... daca nu, sa o faci!
Spor la treaba si bafta la curatat siliconul!
|
 |
|
Treaba ta, iti place sa muncesti!
- fii atent, ca intaritoarele de deasupra tre' sa fie duble,
- un geam (streif) taiat la cotele interioare ale bazinului... pe asta il lipesti in partea de sus, pe interior, exact "la fata" geamului care reprezinta latura mare a bazinului,
- un geam mai lat decat primul streif cu exact grosimea geamului laturii mari a acvariului (si mai lung cu exact 2 x grosimea geamului din care e facut acvariul)... asta vine lipit "pe deasupra", astfel ca se lipeste si de primul streif de sticla (ala taiat la cotele interioare), dar si de muchiile de sus ale acvariului.
Daca nu intelegi, o sa incerc sa explic mai "babeste".
- ideea este ca intaritoarele sa lipeasca latura mare si pe cant, dar si pe margine, pe toata lungimea... o sa ai silicon care e supus la intindere + silicon care e supus la forfecare => rezistenta crescuta semnificativ.
||
||
||
||
|
 |
|
Am comandat:
1 x Centropyge loricula
2 x Ricordea florida
... asteptam cu nerabdare  .
|
 |
|
Sebastiane, nu te apuca sa desfaci acvariul!... nu merita!
- Pune-i intaritoare longitudinale in partea de sus si gata!
- Bulele acelea nu sunt un pericol, bazinul nu se va dezlipi.
- Daca ai facut fundul din geam dublu, si daca nu este "incastrat", atunci pune doua intaritoare si pe geamul de fund... pe interior, ca sa se lipeasca de fund si de laturile mari.
|
 |
|