Message |
|
Severus wrote:... Mai pe romaneste:
Daca se imperecheaza un exempar Rotkeil cu un exemplar Gold (sau Red spoted), toti puii rezultati in urma acetei imperecheri vor avea coloritul de Rotkeil (chiar daca din punct de vedere genetic vor fi niste hibrizi)...
Mi-as permite sa adaug ca generatia a III-a (adica, puii puilor despre care vorbim) va face posibila si aparitia sporadica a exemplarelor Gold (recesive)... jocul hazardului poate face ca parintii (hibrizi) sa doneze gene recesive, astfel ca rezultatul incrucisarii poate semana cu "bunicul" sau "bunica" (Gold).
Pe scurt:
- genele dominante = A (am ales litera "A", de dragul demonstratiei)
- genele recesive = a
... puii primesc gene de la ambii parinti, asa ca tot ce conteaza este doar combinatia A & a.
===============
F0 - mascul salbatic ( AA) x femela Gold ( aa)
- vor rezulta pui cu urmatoarea combinatie de gene Aa sau aA... se va manifesta doar caracterul dominant (determinat de gena A), deci puii vor semana cu tatal (tipul salbatic).
=================
F1 - mascul Aa x femela aA (oricare din hibrizii de mai sus)
- vor rezulta 4 tipuri de pui: Aa, aA, AA si aa
- marea majoritate a puilor vor purta combinatia de gene Aa si aA - acestia vor arata asemanator bunicului salbatic (tipul dominant).
- o parte a puilor va fi purtatoare de gene AA - si acestia vor fi la fel ca bunicul (salbatic) ... caracterul genelor primite de la ambii genitori ii va face purtatori de gene dominante 100%.
- o mica parte a puilor va iesi cu gene aa ... acestia vor fi singurii pui care se" vor apropia" de bunica Gold (recesiva).
|
 |
|
Am rezolvat cu editarea titlului... voi trebuie sa rezolvati cu montajul  ...
|
 |
|
Cand va iese schema "ca lumea", sa o postati si voi aici... cu schite si poze, ca poate mai sunt si altii amatori.
|
 |
|
Nu vreau sa te necajesc, bravo tie ca esti perfectionist... da' era acelasi lucru si daca puneai intariturile alea din prima, asa cum te-am si sfatuit. Oricum, spor la treaba!
|
 |
|
Salutare si bun venit!
|
 |
|
Se doneaza una bucata anemona urzicatoare (Anemonia viridis)
- are tentaculele lipicioase si este carnivora
- a stat in bazinul mare, ascunsa pe sub pietre, 2 luni de zile... a mancat pe sponci, ce-a apucat  ... de aceea este mica si alba (lipsa luminii).
- am reusit sa o pescuiesc, zilele trecute... acum sta in bazinul mic, intr-o cusca de plexi.
- in conditii de iluminare normala si hranire regulata (saptamanal), ajunge ca sora ei (erau de marimi similare, cand le-am primit eu):
==================================
Se poate ridica din zona Stefan cel Mare (aleea Circului), seara, dupa 18.00... nu ma deplasez la posta, nu trimit curieri!
|
 |
|
Colegul nostru ionut g si-a schimbat nickname-ul si devine Ionut Godea.
|
 |
|
Nu vreau sa te descurajez, insa melcii de apa sarata nu se inmultesc asa de repede si de usor ca melcii de apa dulce... deci, nu cred ca vei gasi!
|
 |
|
Trebuie sa vezi lucrurile din perspectiva anilor 2007-2008... economia mergea, banii se faceau mai usor... acum, e mai greu sa strangi banii pentru un asemenea proiect.
Totusi, daca esti pasionat si vrei ceva misto, trebuie sa bagi mana in buzunar.
|
 |
|
Asa, in mare (preturi in euro):
- acvariul 400
- stativul 400
- canistrele 2 x 250
- backgroundul 150
- lampile 200
... plus maruntisurile, nu mai tin minte... una peste alta, cred ca au fost vreo 2.000 de euro.
|
 |
|
11 decembrie:
- Nea' Loricula a inceput sa iasa la iveala... se plimba prin tot acvariul, ciuguleste cate ceva...
- Exemplarul de bicolor pare sa-si fi pierdut interesul pentru el, asa ca nu-l mai urmareste non-stop...
- Daca-l vede se ia dupa el, iar ala mic (loricula) se ascunde in locul lui favorit (dupa skimmer)... dar, dupa 2 minute, iese iarasi afara si-si vede de "pascut".
- Cred ca in cateva zile nu vor mai fi probleme deloc.
|
 |
|
Daca Dan si-a luat si severumi, noi ce putem sa facem?... se poate vorbi si de astia, mai ales ca el a spus ca nu e deranjat.
In momentul in care o sa vreti sa deschideti topic nou, eu o sa incerc sa mut postarile acolo... pana atunci, la liber! 
|
 |
|
DeJong sunt aia de la care aduce George (reef.ro), nu?... ultimul transport a fost foarte reusit, au trimis pesti super misto.
Eu mi-am luat un Siganus vulpinus si un Centropyge loricula, superbi amandoi.
|
 |
|
Frumoasa lista!
- Recunosc sincer ca m-am uitat pe google dupa Scarus quoyi (habar nu aveam de pestele asta)...
- in ceea ce priveste "guvizii de nisip", cum esti sigur ca nimeresti pereche?
|
 |
|
Salut!
Mie personal imi plac foarte mult bazinele astea "patratoase"... dimensiunile alese de tine sunt generoase, asa ca o sa ai loc berechet un' sa faci rockscape.
- ce vrei sa tii in el?
- stiu ca povesteai la un moment dat ceva de un pomacant (sper sa nu fac vreo confuzie).
Spor la treaba!
|
 |
|
Acum am vorbit cu George (reef.ro) si am comandat un exemplar de Acreichthys tomentosus ( http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=15+30+2562&pcatid=2562).
- comanda se inchide pe data de 14 decembrie,
- daca vremea permite, transportul soseste in jurul datei de 19-20 decembrie.
Deci, cine mai doreste, care mai pofteste  ... mai sunt 3 zile in care se poate comanda.
|
 |
|
Gold severum, niste pesti speciali si extrem de aratosi... sa-ti traiasca!
- eu am avut probleme, pe vremuri, cu amestecul de biocelati si severumi... astia din urma, fiind mai cuminti, au fost pusi imediat "la colt" de catre biocelati...
- pana la urma am renuntat la biocellatum, ca sa pot "alege" pereche din severumii tineri... altfel, stateau toti speriati si grupati intr-o parte a bazinului.
- e drept, bazinul avea doar 1 metru lungime (desi il decorasem bine, in ideea de a le "imparti" teritoriul).
|
 |
|
Nu vreau sa aud de peppermint shrimp!...
- e loterie cu ei, niciodata nu stii (si nimeni nu stie, cred eu  ) daca ai cumparat "adevaratul" peppermint...
- e loterie si sa-l faci sa manance aiptasiile... ca deh, sunt mofturosi si-ar manca orice altceva...
Ca atare, doresc alta oratanie pentru problema asta:
- nudibranchii Berghia,
- sau frun' peste, da' inca nu am studiat problema...
|
 |
|
|
 |
|
Am trudit la acvariu si am schimbat ~ 75 de litri de apa... am spalat si canistrele... pestii se uitau la mine, cu ochi mari si mirati  ...
|
 |
|