Message |
|
JBL proflora co2 taifun. Functioneaza brici, are si numarator de bule, in cazul in care n-ai controler ph. Inainte am folosit si Sera Flore co2, e cam acelasi pricipiu. Am vazut ca sunt si variante ieftine de la Ista.
|
 |
|
Incearca cu os de sepie. Gasesti in petshop, pentru papagali.
|
 |
|
,,doar ca nu stiu daca ma lasa "shefu" sa trec la un borcan mai mare''
/* se termina si muraturile la un moment dat */
|
 |
|
Concluzie: ca peste tot in natura, unde isi vara omu' mana, strica tot!  )
Sunt curios, daca extinzi exprimentul la o dimensiune mai mare, cum o sa mearga. Si nu te lasa pe tanjeala, apuca-te de el!
|
 |
|
Antoniot wrote:
sefer jesirah wrote: Ideea este sa murdaresti cat mai putin apa, de aia se dau granule, se foloseste hranitor cu teava si farfurie...de ce l-ai imprastia macinat? Inteleg minerale, fertilizant....dar papa imprastiata in acvariu...doar strica.
asa vazusem cum hranea larvele de amano un crescator, se face ca o ceata in bazin.
Aia e alta poveste. Probabil bazin steril, usor de curatat. La tot ce e puiet, se da hrana marunta. Pentru ca sunt mici si hrana tres sa le vina direct in botic. Dar intr-un bazin cu creveti, care are substrat, moss si alte chestii prin el. tot ce-ti doresti este sa faci mizerie in apa si sa-i strici parametrii.
https://www.youtube.com/watch?v=6Y_BTeGeKxo , baiatul asta care a castigat ceva concursuri (nu Neagu, ala e cu lipiciu', n-are treaba cu crevetii), explica cum e cu hranirea si schimburile de apa. La un moment dat, cred ca spune ca nu e necesar sa imprastti hrana pentru pui, care e marunta si strica apa, pentru ca aia mici oricum stau pe langa cei mari si ajunge si la ei ce toaca aia mancand.
|
 |
|
Ideea este sa murdaresti cat mai putin apa, de aia se dau granule, se foloseste hranitor cu teava si farfurie...de ce l-ai imprastia macinat? Inteleg minerale, fertilizant....dar papa imprastiata in acvariu...doar strica.
|
 |
|
Hrana speciala pentru creveti, aia speciala, nu din petshop-uri, costa mai mult decat propria greutate in haur! Daca n-ai rude prin clanurile americane, alternativele locale sunt...priceless!
|
 |
|
Da, mananca. Dar, ca orice mancare pentru creveti, nu in exces si de preferat sa folosesti un hranitor cu teava si farfurioara ca sa nu imprastii hrana.
|
 |
|
Electrovalva JBL ProFlora v002
Reductor de presiune JBL ProFlora m0012
Ph Controler JBL ProFlora Control Touch
Virgine, luate pentru ceva proiect abandonat.
1000 ron.
2 Lampi Eheim (Daylight & Plants) + Eheim dimmer + -Suport lampa (3 seturi pentru pus direct pe sticla + unul suspendat).
Filtru Oase Biomaster Thermo 250 (4 sertare / matrix si ceva de la Eheim)
700 r0n.
2 Dupla Thermik Set pentru acvarii de 120/240 (noi, unul e desfacut sa vad ce contine, celalalt e sigilat) - 300
Dozator automat Askoll Roboformula nefolosit - 100
Tetra aps 100 - 40
dennerle quantum evolution - 250
dennerle profi 2000 - 150
Ce nu se mai regaseste in lista, a migrat spre alti colegi.
|
 |
|
Depinde ce ai vrut/ce vrei sa faci cu ei. Daca au folosit doar la ciclarea unui bazin nou sau vrei sa-i pastrezi. Neritinele, degeaba depun oua, n-ai sa vezi pui. Pomaceea, poti sa dai sau vinzi. Aia colorati, Ramshorn presupun, la fel dai sau vinzi. Tu hotarasti.
|
 |
|
Teoretic, dai drumul la gaz cu o ora inainte de lumina si inchizi tot cu o ora inainte. Asta daca n-ai ph controller. Practic...incerci si vezi ce merge mai bine. Varianta cu lumina, varianta cu non stop si n bule/sec ... si folosesti un test permanent de co2.Daca vrei sa-ti complici existenta, pui si o pompa de aer noaptea.
|
 |
|
Am folosit renumita bomba, acum multi ani si doar de 2 ori, in sticla de plastic. Recunosc, cu toate ca era pe un hol, tot mi-au tremurat bucile otara. Reteta luata de pe site de acvaristica, nu mai retin care. Dar sigur avea in compozitie si gelatina, nu cred ca influenta cu ceva reactia, era pentru eliberare mai lenta. Tinea mai mult molotovul si mai scadea din riscul de a zugravii inainte de termen.
|
 |
|
1050 ron.
2 Lampi Eheim + Eheim dimmer Day&Night - Daylight & Plants
Dennerle pH Controller Evolution DeLuxe
Sonda Ph reincarcabila Dupla
Reductor co2 dennerle evolution space
Acvariu sticla ultraclara 10mm 800x450x050 (Lxlxh) (nu mai retin daca a fost lipit la Aquadec/Acvaconcept sau in colaborare. Oricum, nu e lipit de nea X in piata)
3000 - prefer sa-l dau integral, caz in care mai negociem
Pe bucati, vor fi alte preturi.
Bonus pentru tot pachetul :
-stand (Acvaconcept);
-Skimmer Eheim;
-Pompa de valuri Eheim;
-Injector CO2 JBL Proflora;
-Substrat vulcanic;
-Mopan (3-4 bucati mari);
-Suport lampa (3 seturi pentru pus direct pe sticla + unul suspendat).
2 Dupla Thermik Set pentru acvarii de 120/240 (noi, unul e desfacut sa vad ce contine, celalalt e sigilat) - 300
Dozator automat Askoll Roboformula nefolosit - 100
Tetra aps 100 - 40
Ce nu se mai regaseste in lista, a migrat spre alti colegi.
|
 |
|
,,Reactia bicarbonat+acid citric (sare lamaie) este instanta, nu trebuie sa astepti nimic.''
Nu e vorba de reactie, ci de asteptarea pana se formeaza suficient gaz in recipient/butelie. Mai degraba posibilitatea ca presiunea sa nu ajunga la un nivel suficient pentru a invinge rezistenta difuzorului (care e diferit de piatra de aer). Pe vremuri, cand nu se gaseau difuzoare pentru co2 pe toate drumurile si erau si scumpe, se punea filtru de tigare in capatul furtunului. Poti verifica foarte simplu, introducand capatul furtunului in acvariu sau orice cu apa. Daca ies bule, face gaz dar nu ai suficienta presiune.
|
 |
|
Practic, daca n-am inteles gresit..trebuie sa se formeze gaz in butelie, sa ajunga la o presiune suficienta sa impinga prin reductor, sa umple numaratorul de bule si o cavitate de la difuzor? Si toate astea, de la o combinatie chimica care produce CO2.
- Bomba nu functioneaza ca o butelie. In butelie ai gaz sub presiune, deschizi si reglezi niste robineti si....ai bule.
- Ia in calcul si proportia gresita de ce ai pus in bomba (sau vechi...).
- Daca totul e facut corect, trebuie sa ai rabdare pana se formeaza suficienta presiune. Imi aduc aminte, cand am incercat o bomba, acum multi ani, ca a durat ceva pana a inceput sa iasa.
|
 |
|
Mirciulica ,e mai rapid, ca apelul telefonic?  )
|
 |
|
Asta era si ideea experimentului, ph mic. Nu vreau sa setez ph-ul pentru plante, vreau plante care merg bine in apa acida si moale, Am folosit in bazinul asta deja soil si gravel..stiu cum startez.
M-ar tenta o combinatie de Eriocaulon cu Tonine...
|
 |
|
Salut! Ma pregatesc sa fac un nou setup, in Dennerle Scaper's Tank 50L. Ce am in plan:
-deponit mix pro (am deja) + Crystal Quartz Gravel Black (de cumparat) sau Scaper's Soil (am deja);
-Dragon Stone, mopan mic, red moor (exista);
-2x Dennerle Trocal Led 18W + Dennerle Trocal Led Control (exista);
-instalatie CO2 Dennerle (butelie, reductor cu valva incorporata, ph controller...) (am deja);
-Scaper's Flow (exista si pot suplimenta cu inca unul);
-exista apa de osmoza (folosesc la caridine), retea sau combinata;
-ma gandesc la 25-30 Boraras Merah (potriviti pentru nano acvarii si merg la ph 4.0-6.5 (  );
Plante....
Ma gandesc sa dau in CO2, ca surdu-n clopot si sa incerc sa-l tin pe la 5.0 . Vreau Araguaia, am avut si a mers bine cu o singura lampa, ma gandesc ca in configuratia actuala cu 2...va fi si mai bine.
Ce plante mai merg bine la ph 5.0 si apa moale?
|
 |
|
Pana pe 5 ianuarie, 2025, toate preturile din anunt sunt cu 10% reducere.
1200 ron.
Bonus - Jbl Top Clean II, a fost probat, e ca si nou, doar desfacut.
Acvariu sticla ultraclara 10mm 800x450x050 (Lxlxh) (nu mai retin daca a fost lipit la Aquadec/Acvaconcept sau in colaborare. Oricum, nu e lipit de nea X in piata)
3300 - prefer sa-l dau integral, caz in care mai negociem
-stand (Acvaconcept);
-Skimmer Eheim;
-Pompa de valuri Eheim;
-Substrat vulcanic;
2 Dupla Thermik Set pentru acvarii de 120/240 (noi, unul e desfacut sa vad ce contine, celalalt e sigilat) - 350
Dozator automat Askoll Roboformula nefolosit - 150
Tetra aps 100 - 40
electrovalva bavaria fluidtec - 150
electrovalva WYIN Special C)@ Coil Plants - 60
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.11.40.jpeg]
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.13.15.jpeg]
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.10.58.jpeg]
|
 |
|
1200 ron.
Bonus - Jbl Top Clean II, a fost probat, e ca si nou, doar desfacut.
3300 - prefer sa-l dau integral, caz in care mai negociem
-stand (Acvaconcept);
-Skimmer Eheim;
-Pompa de valuri Eheim;
-Substrat vulcanic;
2 Dupla Thermik Set pentru acvarii de 120/240 (noi, unul e desfacut sa vad ce contine, celalalt e sigilat) - 350
Dozator automat Askoll Roboformula nefolosit - 150
Tetra aps 100 - 40
electrovalva bavaria fluidtec - 150
electrovalva WYIN Special C)@ Coil Plants - 60
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.11.40.jpeg]
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.13.15.jpeg]
[Thumb - WhatsApp Image 2024-10-14 at 10.10.58.jpeg]
|
 |
|