Message |
|
Daca iti plac scalarii, poti merge pe varianta ,,black water'', cu foarte putine plante si alea afara pretentii cu lemne si fara pietre. In varianta asta, scapi de co2, fertilizare si lumina modificata. Daca cauti pe forum sau pe net, gasesti niste acvarii in genul asta super faine! Asta e varianta cheap! o instalatie de osmoza si co2, te-ar ajuta sa le faci o apa moale si acida, ca la ei acasa, dar le poti achizitiona in timp! Mai era ceva, nu mai trebuie nici substrat fertil, substrat inert, granulatie mai mica si deschis la culoare. Ceva conuri de arin si frunze de stejar.
https://www.google.ro/search?biw=1366&bih=662&tbm=isch&sa=1&ei=IlgvW4GfL4X6wALJ47noDw&q=biotop+angelfish&oq=biotop+angelfish&gs_l=img.3...10548.17713.0.18778.16.14.0.2.2.0.130.1249.12j2.14.0....0...1c.1.64.img..0.8.616...0j0i30k1j0i8i30k1j0i10i30k1j0i10i19k1j0i8i30i19k1j0i30i19k1.0.pI1CDt9uaCA
|
 |
|
da, am folosit acum cativa ani, e ok.
|
 |
|
Se poate inchide, multumesc!
|
 |
|
Eheim 2074, 600 si Dennerle Scapers Light 24w plus bec rezerva, 250. Impreuna 800.
|
 |
|
Donez o galeata.
|
 |
|
Daca te rezumi la cativa pesti, o sa te descurci si cu filtrul ala. Cu conditia sa faci mentenanta saptamanal si sa nu hranesti in exces. Stomacul unui peste, are aproximativ aceeasi marime ca ochiul, ca sa-ti faci idee cata mancare tre sa dai. Nu mai da bani pe nimic, momentan. Fa-ti mana cu acvariul asta, vezi cat si cum te prinde microbul, citeste articole, cere parerea colegilor de forum si cand esti pe deplin lamurit de ce schimbari vrei sa faci, cumperi ce ai nevoie.
P.S. ca ex, am stat 6 luni pana sa dau drumul unui nou acvariu, m-am documentat, am strans tot ce trebuia si apoi l-am facut. Domeniul asta cere rabdare, multa!
|
 |
|
Salut, pana la lumina, ar trebui sa te preocupe ciclarea acvariului. Vanzatorul din petshop, e ultimul la care ceri sfaturi, el trebuie sa vanda!Uita de pesti in urmatoarele 3 saptamani. Poti scoate incalzitorul, il folosesti de la toamna. Scoate si plantele artificiale, cateva plante easy, fara mari cerinte, vor ajuta procesul de ciclare. Ca ultim sfat, cauta si citeste pe forum articole despre ciclare, startare acvariu nou.. Succes!
|
 |
|
Dennerle scapers light 24w, folosita aproximativ 1 an, plus bec de rezerva nou, pret 300 ron.
|
 |
|
Nu mai lua niciun peste pana nu termini ciclarea! Sub 50 de litri, e foarte ok un hang on, nu are rost sa cheltui pe un extern momentan.
http://www.tucradio-acvariu.ro/index.php?route=product/category&path=305_17_316#/sort=p.price/order=ASC/limit=15
|
 |
|
Moamaaa, ce eleron!
|
 |
|
Cu o bormasina, dupa care infigi Microsorum. Nu trebuie sa ajungi pe cealalta parte, doar cat sa-l poti prinde. La fel poti prinde Anubias, Bucephalandre...
|
 |
|
Mai degraba ajungi la alge din cauza luminii, nu din fertilizare in exces. Daca poti da cateva gauri in mopan, pe unde ai vrea sa prinzi Microsorum. O sa ti fie mai usor sa-l prinzi si o sa creasca pe unde iti doresti.
|
 |
|
Are dreptate unchiu' Pave, mai ales ca am avut ocazia sa-l vad live!
|
 |
|
Filtru substrat cu 1 sau 2 powerhead-uri, cu spartura de roca vulcanica ca substrat. Ar fi de evitat echinodorusi si cryptocorine din cauza radacinilor mari.
|
 |
|
Salut, daca nu ai rezolvat cu pietrele, iti pot da niste roca vulcanica si daca mai caut prin terasa si ai noroc, ceva lemn.
|
 |
|
Acvariu Eheim 200 litri (100x40x50)
Capac productie Dan Dumitru/Gabi Bucur-2 drosere 2x39-54 Osram
-4 reflectoare JBL
-3x Giesemann t5 39w (2 midday, 1 aquaflora)
-1 Osram 865
-2 ventilatoare
Stand pal 120x50x70
Bonus - substrat spartura roca vulcanica, aproximativ 20 de litri.
Pret 600
|
 |
|
De curiozitate, ce lampa foloseste? Am un Dennerle de 50l, la care folosesc lampa cu care vine, de 24w si suplimentar una Eheim de 7w led.
|
 |
|
Lampa aia, o sa-i ajunga fix cat sa se chiorasca in acvariu. Daca tot da banii pe un Dennerle, merita sa ia o lampa pe masura!
|
 |
|
Salut, am o problema/nedumerire. Sonda reincarcabila Dupla, relativ noua, calibrata doar de 3 ori. Controller Dupla. De ce am o variatie continua la sutimi? De exemplu, de la 6.46 la 6.52 ? Ph-ul creste si urca, normal. Dar controller-ul are la afisaj variatia asta de 5-6 sutimi. Cam o sutime pe secunda urca si cobora.
|
 |
|
Atat!!!
|
 |
|