Message |
|
koala wrote:Hehe, haioasa filmarea... da' asa fac toti cleanerii, si ai mei "tatoneaza" orice peste care trece pe langa ei.
Tangul ala este extrem de slab, ce-a patit?
Salut Andy,
Ai "pus pe picioare" tangu' ala?
|
 |
|
Taie un geam nou, dimensiunile reduse fac costurile neglijabile... e pacat sa-l "tiganesti"!
|
 |
|
M-am vazut cu Severus si "l-am daruit" cu 2 pietre mari si frumoase, care stiu a vorbi limba vechilor greci  ... e drept, m-am ales cu o sticla de vin din toata afacerea asta, asa ca nu le-am carat chiar degeaba dupa mine vreme de 1000 de km.
Merci Severus, ma bucur ca te-am cunoscut personal si sper sa iti fie de folos... asteptam poze!
|
 |
|
Iti mai trebuie 10-15 bucati, ca sa faci cardu' complet  ... un peste frumos, rezistent si "vioi". Sa te bucuri de el!
|
 |
|
Ma bag si eu in discutie, dar on-topic
- pe vremea lui Ceausescu, tubifexul proaspat recoltat era cea mai buna hrana pentru pesti... nu exista altceva mai bun! Punct!
- se tinea in ligheane de tabla, la racoare, cu apa (rece) schimbata cat mai des...
- se hraneau pestii abia in a 4-a zi de cand ii cumparai... in acest interval de timp, viermii eliminau tot namolul din intestin.
- personal, eu le dizolvam in apa cate o jumatate de pastila de Metronidazol... evident ca parte din medicament ajungea la pesti, dar asta nu e o problema.
- sunt pesti care pot fi tinuti toata viata cu tubifex si n-au nici pe 'reaku... dar sunt si pesti unde riscul este destul de mare.
- in afara diversilor paraziti externi, teama cea mai mare era legata de Spironucleus, Hexamita si Capilaria.
- imbolnavirile erau ceva accidental, dar daca bagai boala intr-un bazin plin de discusi nu prea aveai de ce sa te bucuri.
Acum se gasesc in comert tot felul de sortimente de hrana pentru pestii nostri... care, mai de care, mai vitaminizata si mai "buna"... eu, personal, nu as mai da pestilor mei tubifex, acum.
|
 |
|
calin wrote:... Si domnul Koala te-ai grabit repede sa inchizi topicul deschis de mine...
Totdeauna ne comparam cu te miri ce tari dezvoltate dar sa incercam sa ne luam dupa ei nu ne prea stresam.Vorba cantecului "Las-o bai ca merge-asa!!!LAS-O!LAS-O...!!!!..."
Dragul meu,
Incerc sa imi dau seama daca tu esti un tip care pricepe mai greu anumite lucruri, sau daca urmaresti doar sa faci scandal... inclin sa cred prima varianta, asa ca mai fac o incercare:
- E treaba TA, ca si cumparator, sa verifici cu mare atentie tot ce cumperi!!!... e valabil si pentru lucruri cumparate din magazin, asa ca la "second-hand" trebuie sa casti ochii mult mai abitir.
- Nu inteleg problema ta... chiar este adevarat ca garniturile de cauciuc se ung cu vaselina siliconica / glicerina pentru a evita imbatranirea si craparea lor... asa se face la toate filtrele!
- Inteleg ca ne certi pentru ca nu ti-am scris noi pe forum, negru pe alb, ca TU trebuie sa verifici marfa pe care dai banii... mie mi se pare putin ridicola aceasta pretentie a ta, nu te supara!
Ca sa nu o mai lungim:
1. Citeste cu mare atentie Regulamentul dupa care functioneaza acest forum: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/59.page
2. Incearca sa numeri cate abateri (de la acel Regulament) ti-au reusit deja  .
3. Considera ca acesta este un avertisment pe care il primesti de la mine...
|
 |
|
- Astea-s pietrele, doua bucati... scuze pentru calitatea pozei!
- Am pus si o periuta de dinti, ca sa ai un reper in ceea ce priveste marimea lor.
- Daca iti plac, le poti ridica de la mine... ori de-acasa, seara, in zona Stefan cel Mare/Circ... ori de la serviciu, in timpul zilei, in zona Dorobanti/Televiziune.
- In seara asta am "program de mall"  , asa ca nu-s available  .
|
 |
|
Deseara le scot "la iveala" (sper ca nu mi le-a aruncat nimeni  ) si le pozez...din cate imi amintesc eu, sunt identice (acelasi gen de roca) cu alea ale tale. Daca iti plac, vii dupa ele!
|
 |
|
Bah, nu sparge nimic, inca!
... cred ca am eu, undeva pe balcon, niste pietre identice ca si textura si culoare... le-am adus din Grecia, acu' cativa ani, cu gandu' ca o sa fac un mic bazin de creveti... intre timp am abandonat ideea, iar pietrele tre' sa fie pe undeva pe-acolo. Ti le fac cadou, numa' sa le gasesc!
|
 |
|
Comanda se inchide maine seara (22 ianuarie), iar marfa vine saptamana viitoare.
Deci, daca doriti ceva din lista afisata in primul post al topicului, va rog sa trimiteti e-mail direct la office@reef.ro .
|
 |
|
Mai oameni buni,
1. Forumul nu este un site specializat in Vanzari-Cumparari!
2. Nu ne intereseaza sa promovam nimic, nu avem interese comerciale si nu privim cu ochi buni oamenii care intra aici (pe forum) doar cu intentia de "a face un ban".
3. Intelegem ideea de vanzare ocazionala:
- ti s-au impuiat pestii si vrei sa scapi de surplus,
- ti s-a umplut acvariul de plante si vrei sa mai dai din ele,
- ti-ai cumparat un filtru nou si vrei sa scapi de cel vechi,
- ai facut upgrade la acvariu si ai ramas cu cel vechi... vrei sa-l vinzi,
- etc.
Sunt lucruri normale si firesti... am creat rubricile de Vanzare / Cumparare tocmai in spiritul celor enuntate mai sus. De aceea avem regulile acelea (fara "Up", etc.).
4. Daca aveti de lasat vreun comentariu (feedback) o puteti face in topicul respectiv (acolo unde ati facut tranzactia)... NU vom infiinta o rubrica speciala pentru feedback!
Conducerea forumului nu doreste sa se implice in tranzactiile desfasurate intre 2 membri.
Multumim pentru intelegere, topic closed!
|
 |
|
Ciprian, the golden hands  ...
|
 |
|
Salut,
- sunt mai multe posibilitati, depinde de gusturi si posibilitati:
- cateva varietati de apistogramma (sud-americane)
- cauta posturile lui rick, pe forum... crestea o specie de "pitici" foarte misto: Laetacare dorsigera - http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15982.page
- ar mai merge kribensis (Pelvicachromis pulcher)... "africani" cu depunere pe pietre.
- poti sa te orientezi si catre asa-numitii "shell dwellers" - cichlidae pitice din Tanganika - stau prin cochilii goale de melci... Neolamprologus.
|
 |
|
Probabil ca particulele acelea de care zici tu se datoreaza faptului ca "ai avut mare vanzoleala" in acvariu pana acum... ai rabdare, cred ca apa se va limpezi.
|
 |
|
Salut,
- daca filtrul este conceput in asa fel incat debitul de apa "pe iesire" sa fie reglabil, atunci pompa nu va avea de suferit... in general, pompele sufera daca sunt "strangulate" pe admisie (adica, pe "intrare"). Cred ca poti sa stai linistit.
- daca si asa (la minim) ti se pare ca e "prea multa vanzoleala" in bazin, poti sa folosesti un spray-bar (teava gaurita pe lungime)... ii largesti gaurile / ii dai mai multe gauri pana cand ajungi la rezultatul dorit.
|
 |
|
Nu stiu... o sa incerc sa dau de George, sa vedem ce aflam.
|
 |
|
Eu "sunt la ultimele kile" dintr-o galeata de sare Aquavitro Salinity... este o sare scumpa, a carei utililizare nu o pot justifica decat prin prisma faptului ca am prins la Dan (Pepika) o promotie super-avantajoasa.
Conform producatorului (eu nu am testat personal):
Calcium: target 422 mg/L, range 400 to 443 mg/L
Magnesium: target 1336 mg/L, range 1269 to 1403 mg/L
Strontium: target 8.4 mg/L, range 8.0 to 8.8 mg/L
pH: 8.4 to 8.6
Alkalinity: 3.2 to 3.8 meq/L
Tinand cont de "specificul" bazinului meu, urmatoarea sare va fi din gama ieftina - genul "for fish only".
|
 |
|
Ca sa nuantez putin cele spuse de maestrul Cristi:
* "Problema" sanitarilor:
- rolul lor este sa adune resturile de mancare cazute pe fund, printre pietre,
- daca vrei, o definitie scurta a "sanitarilor" este= ei sunt pestii care "aduna" ceea ce le scapa celorlalti,
- intr-un acvariu comun, existenta unor pesti de tip "sanitar" este benefica sistemului,
- in acvariile cu cichlidae nu e cazul sa te stresezi, deoarece pestii acestia sunt ca niste mici buldozere... sapa, niveleaza nisipul, scotocesc, fac gropi, etc.
- in putine cuvinte, cichlidaele au grija sa nu ramana nimic de mancare printre pietre, deci n-ai nevoie de sanitari!
* "Problema" algelor:
- diversele varietati de "ventuze" (plecostomus, loricaria, ancistrus, etc.) sunt native din arealul centro-american si sud-american,
- cerintele lor, vis-a-vis de apa acvariului, sunt oarecum opuse: le trebuie o apa moale si usor acida,
- nu vor muri (ma refer la ancistrusii bagati in acvariu de cichlidae africane), dar nici exceptional de bine nu o vor duce... vor "rezista", cam asta e termenul potrivit.
- faptul ca pietrele tale vor face o pelicula de alge pe ele nu ar trebui sa te descurajeze... decorul o sa arate "natural",
Ref. marimea pestilor:
- depinde de conditiile oferite (apa, hrana, densitatea stocului de pesti, etc.),
- in conditii normale, pestii aia or sa ajunga la maxim 10 cm lungime in 12 luni,
- vor fi maturi dpdv sexual, asa ca te poti trezi si cu femele "gusate".
|
 |
|
Userul mihai_ursescu a fost banat in urma discutiei de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/23054.page ...
|
 |
|
Userul mihai_ursescu a fost banat... va rog sa va abtineti de la alte comentarii si sa discutati ontopic.
|
 |
|