[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Donez 2 prize programabile, mecanice, ca cele de aici: http://www.dedeman.ro/ro/priza-programabila-mec-timer-01-w.html

- sunt functionale, le dau doar pentru ca mi-am luat din acelea cu programare electronica.
- valabil doar pentru Bucuresti (nu am timp de mers la posta, iar curieratul rapid costa cat amandoua prizele ),
- se ridica din zona Dorobanti-Televiziune (ziua) sau din zona Stefan cel Mare - Circ (seara, dupa 17.00),

Astept PM-uri.
Ok,

Am sa fac o rezervare la ora 10.30, Pizza Hut (calea Mosilor, colt cu blvd. Dacia). Voi fi acolo la 10.30. Cine vrea sa vina, e bine venit!

mosu e plecat din tara, deci ar trebui sa ne gasim un alt loc...

- o sugestie ar putea fi restaurantul PizzaHut de pe calea Mosilor (colt cu Dacia).
- am pile acolo , asa ca as putea face o rezervare pentru maine dimineata,
- se fumeaza,
- cafea, ceai, sucuri, bere si vin... nu au "tarii"... se poate si manca, daca e cineva amator.
koala wrote:... Daca se apuca vreunul sa faca asa ceva, eu m-as abona la o dracie din asta... imi trebuie doar pentru aprins/stins lumina + completat apa de osmoza + comandat ventilatoarele de evaporare atunci cand temperatura creste peste un anumit nivel.

Asta as vrea eu... nu am sump la acvariu si nici alte "dracii complicate".

- Daca e vreun amator de bere/cafea, sambata dimineata (sa zicem ora 10.30-11.00), eu as participa.
- Ar trebui propusa o cafenea / un bar care sa fie relativ prin centru... sa poata ajunge lumea usor, indiferent de unde...
- Cineva, cumva?
Eu ma refer la faza in care cineva vine si spune:

"Fratilor, uite ce am construit eu! Va pot face si voua... piesele costa 5 lei iar munca mea costa alti 5 lei."

- Inteleg ca pretul poate iesi "simtitor" mai mic decat daca te apuci sa cumperi "originalul"... deci, poate ca ar fi clienti!
- Din pozele vazute, "dispozitivul" arata mai mult decat misto, asa ca e o situatie de win-win si la capitolul "estetica".
- Ma uit la acest topic si ma minunez... nu inteleg nici 30% din cele discutate , dar imi place sa vad ca avem si noi oameni care se pricep .
- Daca se apuca vreunul sa faca asa ceva, eu m-as abona la o dracie din asta... imi trebuie doar pentru aprins/stins lumina + completat apa de osmoza + comandat ventilatoarele de evaporare atunci cand temperatura creste peste un anumit nivel.
@Arhitectul:

- Foarte haios e pustiul, sa va traiasca!... copiii sunt entuziasmati imediat de ideea unei "casute a pesticilor", mi-aduc aminte ca fii-mea se invartea ca un titirez prin jurul nostru, atunci cand am inceput constructia actualului bazin .

image

- Ai grija cu magnetul acela!!!... este destul de puternic incat sa-i prinda degetele si sa-l doara, daca nu e atent...
- Ai grija sa nu prinzi vreun fir de nisip (praf) intre magnet si geam, pentru ca se va zgaria destul de repede... e valabil si atunci cand vei curata bazinul de alge.
- Nu iti trebuie burete intre pietre si geamul de fund al acvariului... pestii vor sapa oricum tot nisipul si vor face gropi peste tot, iar buretele ala va arata ca 'reaku.
- Pietrele trebuiesc aranjate inainte de a pune nisipul in bazin... le pui in acvariu si le aranjezi dupa gust, avand grija ca cele de la baza (care stau pe sticla) sa fie cat mai "stabile" pe pozitia aleasa... nu le pune "in echilibru", cel putin pietrele mari!
- Abia apoi vii cu nisipul, "in jurul" pietrelor.
- Buretele acela este foarte util daca il pui intre suportul de PAL si acvariu... va prelua eventualele mici denivelari si va mai amortiza putin din socuri.
- Nisipul se spala cu apa calduta, intr-o galeata (sau un recipient de plastic mai mare)... pui apa si bagi mana in galeata "invartind" nisipul de cateva ori... arunci apa si o iei de la inceput.
- Nisipul e "curat" si bun de pus in acvariu atunci cand apa din galeata in care il speli se limpezeste in cateva secunde. De obicei, in cazul nisipului cumparat "de-a gata", treaba asta intervine dupa 2-3 clatiri.
- Nu te apuca sa speli toata cantitatea de nisip, de-odata... imparte-l in transe mai mici, ca sa iti fie usor la manipulare si ca sa mearga treaba mai repede.

Spor la treaba!
Pai, nu prea cred... tu ai cautat specificatiile acestui filtru?

"Caracteristici tehnice: - pentru acvarii 250 l - debit ap? 440 l/h - h max. de pompare a apei 1, 5m" - http://www.shopmania.ro/acvaristica/p-eheim-filtru-extern-classic-2213-11605498

- lasand la o parte debitul destul de mic, uita-te ca inaltimea de pompare este maxim 1.5 m... adica, nu o sa poa' sa urce apa la 1.6 metri (cat ai zis tu).

Later edit:

Pe alt site am gasit ca inaltimea de pompare ar fi 1.8 metri, da' mi-e greu sa cred asta (http://www.happypets.ro/eheim-2213-classic-p-1822.html).
Salut,

* Acvariul tau e prea mic pentru piranha... in plus, mai vrei si catfish, care-s alti pesti mari.

- piranha sunt speriosi si vor fi stresati in permanenta,
- vor sta ingramaditi unu-ntr-altu', decolorati si disperati,
- in afara momentului in care mananca, nu prea ai ce sa vezi interesant la ei,

* Ref. filtrare...

- eu am cam aceeasi "inaltime", in ceea ce priveste nivelul bazinului fata de sol,
- folosesc canistre eheim, cu pompe de 1200 l/h,
- pline de material filtrant, e logic ca debitul scade corespunzator,
- presupun ca iti trebuie o pompa in jur de 1200-1500 l/h... depinde si cum faci filtrul ala, cat de mare, cat de "incarcat".
Este adevarat ca homarul sta 90% din timp ascuns sub pietre... si ca nu iese decat noaptea?
Am cochetat si eu cu ideea de a lua un homar, insa eu as vrea sa-l vad activ... sa ma "bucur vizual" de prezenta lui.
Il stiu pe Lucian si nu cred ca e genul de om care "sa tina secret"... o sa intre si o sa ne explice tot ce vrem. Ideea este sa si intelegem!
Super ingrijit, imi place aranjamentul pietrelor!
Ce pesti ai acolo? (coralii, stii ca nu ma intereseaza )
Salut Luciane, bun venit!

Cu asta ne-ai lasat masca pe toti... daca ai timp si chef, poate prezinti si bazinul (intr-un topic dedicat) ... si, daca ai si mai mult timp si mai mult chef , poate deschizi si un topic despre lampa aia a ta .
Frumos, sensibil, elegant!

- pune fundal pe spatele bazinului...
- acopera cumva partea de sus, cu o banda de autocolant... sa nu se vada demarcatia apa-aer.
Foarte misto prins momentul, bravo!

- am citit eu pe net, acu' ceva vreme, care e manevra cu crevetii...
- daca imi aduc bine aminte, stadiul larvar are vreo 4 stagii de dezvoltare si dureaza cam 5 luni
- in tot acest rastimp, puii de shrimp sunt atat de mici incat nu mananca decat chestii microscopice...
- la randul lor, puii sunt atacati de catre toate vietuitoarele mai mari decat ei...
- gasisem pe un forum un tip care dusese "pana la capat" o ponta de cleanershrimp... desi in final a "ridicat" doar 6-7 pui din toata ponta, experimentul in sine a fost un mare succes.
Ar trebui sa explicati si ce 'reaku e ala Arduino... asa, ca pentru prosti . Eu am o idee extreeeem de vaga da', daca ma iei "la bani marunti", o sa ridic din umeri a nestiinta.
Misto de tot, felicitari domnilor!
@daniel12, viulian si alexiumihai:

Deschideti si voi un topic despre subiectul asta (Arduino & stuff), la rubrica de Hardware marin... ca sa avem subiectul separat si usor de gasit altadata .
Uite aici ceva interesant... poate iese.

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23308.page
Salut,

- Algele sunt bune doar daca iti place de ele si vrei sa le cresti... altfel, nu!
- Teoria spune ca ele apar cu precadere dupa "etapa" diatomeelor si ca "se vor duce de la sine",
- Cred totusi ca ai dat cu lumina prea tare in acvariu, zilele astea... cate ore merge lampa aia? La putere maxima?
- Nu se intelege din poza ce fel de aratare e aia de pe piatra... imaginea e nefocalizata.
- Eu as baga o saptamana de intuneric... cum stai cu testele de nitriti/nitrati?

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: