[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
- Pe pagina unde e poza, dai Right click pe fotografie...
- alegi "Copy image location",
- vii aici si scrii:

[ img ]http://imageshack.us/a/img198/4576/picture556ci.jpg[ /img ] - fara spatiile din interiorul parantezelor!

Asta e tot!

image
Misto filmarea!... da' bazinul pare "mic" pentru toti ciortanii aia, sa stii . In 2 luni astronotusii se dubleaza in dimensiuni... la 1 an ajung pe la 20 de cm... nu te vaz bine!
Nu ma pricep la plante si fertilizanti, dar imi place paleta de culori... calde, placute ochiului, cu trimitere clara catre "pamant". Bravo!
Creative wrote:Pai in cazul acesta as dori sa imi mute un moderator sau administrator postul unde considera ca isi are locul

Mersi mult.

PS: am pus o lanterna sa bata pe acel fitru toata noaptea sa speram ca pana dimineata mai sunt acolo icrele

O sa mutam topicul la sectiunea "Acvarii cu cichlidae"...

... nu pune lanterna aia sa bata "pe filtru"!... ideea este sa ai o lumina difuza, care sa le permita pestilor sa se odihneasca dar si sa vegheze zona. Lumina unei veioze aprinse, situata undeva in proximitatea bazinului, e suficienta.
Wow, se facu' lumina-n sat!
Intr-adevar, lumina albastra "nocturna" scoate niste culori incredibile... parca esti in "Avatar".
Userul sorinnico a fost reactivat.
Sunt pesti speriosi, mai ales la inceput...

- pune plante de suprafata, ca sa filtreze lumina!
- pune o foaie de hartie pe sticla capacului... in acelasi scop, de a filtra lumina.
- Pestii sunt foarte frumosi, nu ai de ce sa renunti la ei... o sa vezi ca te vei atasa de ei, asa "maidanezi" cum zici tu ca sunt . Cauta sa iei inca 10 bucati "pe albastru"...
- Pietrele se vor mai inchide la culoare, datorita algelor... iar cromatica generala a bazinului va fi foarte reusita.
- Acvariul se cicleaza "din mers"... bacteriile, atatea cate sunt, stau fixate pe suprafetele solide (in filtru, pe nisip, pe pietre, etc.)... ele nu stau in masa apei! La momentul de fata degeaba faci schimburi zilnice de apa, deoarece nu ajuta la nimic. Apa ta e "curata" inca, iar ciclarea e "in curs de rezolvare". Prin activitatea lor (dejectii -> amoniac) pestii ajuta si mai mult la ciclare. "Curatenia" (schimbul de apa) o faci abia dupa ce bazinul e "stabilizat" iar populatia de pesti este semnificativa (ca numar).
Vezi pe prima pagina, postul nr.17 ... io, alte poze nu mai fac... poate e contagios
Gabriel wrote:Ah ... domnu Iulian ... pregateste un miel te rog pentru mandea.
............ da' mielu'... mielu' tot il iau

Mai nea' Gabriel, da' se poa'? Sa ridici matale mingea ashea de usor, la fileu?

@viulian: Iuliane, ne mai fierbi mult?... aprinde frate lumina aia odata, ca sa vaza si ochii nostri curiosi!
Nu rade!
Portarul mi-a zis ieri, foarte serios, ca nevasta-sa a adus niste peste viu de la Obor (caras, probabil)... probabil ca felul in care m-am uitat la el l-a facut sa nu-si termine fraza... cred ca urma ceva: "Sa bagam si noi 3-4 pesti din aia acilea... va dati seama ce rezistenti sunt, daca au tinut viata-n ei pana au ajuns pe tigaia mea!"
adictive wrote:am o amica ce a avut intr-un boll mare un carashel si a trait 6 ani fara aerator,filtre si alte lucruri, iar schimbatul apei se facea o data pe saptamana...ce solutii am pentru a reusii sa tin 2 carasei in acvariul mentionat?
va multumesc pt sfaturi si timpul acordat !

Pai, ce mai astepti?

Ia 2 carasi si baga-i acolo... o sa traiasca o vreme... apoi iei altii... si tot asa.
Am incercat sa-ti explicam ca nu e bine ce vrei sa faci, dar se pare ca e degeaba.
Salut,

Nu e bine ce vrei sa faci acolo:

- ai un bazin in care vor intra, cu indulgenta, fro' 30 de litri de apa...
- carasii sunt pesti care mananca mult, sunt lacomi si gurmanzi... se vor caca pe masura, iar acvariul va deveni o cloaca imputita.
- ai zis ca nu vrei sa te complici cu tehnica (filtre, pompe, etc)... deci "groaznicul" este garantat!
- carasii sunt pesti de apa rece... adica, 19-22 grade.
- plantelor le trebuie o apa mai calda, daca vrei sa traiasca...
- carasii trag de plante si le mananca... asta e natura lor!

Pe scurt, vei face o tiganie trista!

koala wrote:Nu exista ideea de "refacut", la acel acvariu!... este imposibil sa amenajezi decent un spatiu lung de aproape 2 metri si lat de 12 cm ... acvariul a fost pus acolo de un designer (manca-mi-ar poola, cu ideile lui cu tot!) si are doar rolul de a umple un perete de hol (la intrarea in imobil). Persoanele care hranesc pestii si le schimba apa sunt portarul sau femeia de serviciu . Deci, aceasta batalie a fost pierduta inca inainte de a se trage primul foc de arma ...

Tot ce era de spus, s-a spus!

PS: Cred ca arhitectul a prevazut acolo o nisa iluminata, in care sa stea ceva statuete sau flori "eterne"... da' designeru' poolii a venit cu ideea mareata. In sfarsit, asta e .
Salut,

Pai, am zis si de melci , in primul anunt... daca gasesti si xifo e perfect, poti sa iei si cativa Pomacea dupa tine. Merci!

Asta e "nenorocirea" de care tot vorbeam... e singura poza si nici n-am de gand sa fac altele... vreau sa uit ca am vazut asa ceva ...

image
Boon, deci stam asa:

- plante = rezolvat (zvarr)... merci!
- sanitari = rezolvat (zvarr)... merci!
- sumatrani = rezolvat (ovidium)... merci!
- ancistrusi = rezolvat (jimmywhite123)... merci!

Au ramas "in cursa" :

- 2 melci Pomacea (Severus)... inca n-am apucat sa ne vedem,
- 1 ancistrus (opincarul)... inca n-am apucat sa ne vedem,

Mai caut:

- cativa melci Pomacea... are cineva si vrea sa dea / sa vanda?
- xifo rosu (o sa incerc pe la magazine, vad ca forumistii nostri nu cresc asa ceva ).

Multumesc tuturor celor implicati!... va tin la curent.
"Africanii" de Malawi trebuiesc luati in familii: 1-2 masculi si 7-8 femele ... pe scurt, tre' sa cumperi vreo 10 puisori.
jimmywhite123 wrote:Salut,

Daca mai ai nevoie de ancistrusi, am eu la 3 bucati la 10 lei, de 3-5 cm.

Salut,

Vorbim de 3 pui de ancistrus, la 10 lei bucata?... sau toti trei costa 10 lei?
In cazul in care sunt 10 lei / 3 bucati... iti ofer 20 lei daca vii cu ei la statia de metro Aviatorilor, in "orele de program". Nu stau bine cu timpul liber si nu ma pot deplasa in timpul zilei.
Eu zic sa nu cumperi... amprenta bazinului e destul de mica, s-ar putea sa ai probleme cu ei. La fel de bine s-ar putea tolera, insa asta e o loterie la care tre' sa joci singur.
Nu mai face schimburi de apa zilnice, ca sunt inutile acum!... un schimb de 10 % / saptamanal e "prea" suficient! Muncesti degeaba!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: