Message |
|
Nu exista ideea de "refacut", la acel acvariu!... este imposibil sa amenajezi decent un spatiu lung de aproape 2 metri si lat de 12 cm  ... tot ce pot sa fac este sa pun niste plante "filiforme" care sa umple coloana de 55 cm de apa... sa pun niste plante de suprafata care sa mai filtreze lumina si sa ofere un joc de lumini-umbre... si sa pun inauntru cativa pesti colorati (si rezistenti) care sa circule prin bazin ca trenurile in triaj... in paralel, unii pe langa ceilalti  .
Proprietarul nu este hobbyst si nu va invata niciodata nimic... acvariul a fost pus acolo de un designer (manca-mi-ar poola, cu ideile lui cu tot!) si are doar rolul de a umple un perete de hol (la intrarea in imobil). Persoanele care hranesc pestii si le schimba apa sunt portarul sau femeia de serviciu  . Deci, aceasta batalie a fost pierduta inca inainte de a se trage primul foc de arma  ...
|
 |
|
Cum adica "lipsesc din pachet"? wtf?... si inca dupa 3 luni de asteptare.
|
 |
|
@scorpionul: Nu, multumesc!... riccia nu ar rezista in conditiile de acolo, e pacat de ea.
@Lucian: Thanks barbosule, o sa ma duc pan'acolo.
|
 |
|
stefanp wrote:... Aoleo ! Cum sa nu stii...
Acum vreo 10-15 ani, in orasul meu natal asta era singura mancare de pesti pe care o gaseam...
Ti-a scapat nuanta din "Nu stiam ca MAI exista asa ceva!"
stefanp wrote:Referitor la ancistrusi, are userul "Rebella".
E departe, iar curierul costa mai mult decat pestii... merci oricum!
Deci:
- plante = am o promisiune pentru maine
- melci = am o promisiune pentru maine (2 bucati) ... as mai lua 2-3,
- corydorasi = am o promisiune pentru maine (2 bucati)
- sumatrani = am o promisiune pentru maine (3 bucati) - e suficient
- ancistrusi = am gasit 1 bucata, as mai cauta 2-3 bucati
In continuare caut 8-10 xifo rosu...
|
 |
|
Arhitectul wrote:...De mancat mananca toti - pana acum le-am dat de doua ori pe zi putina mancare - para ca ar manca pana crapa.
Pestii sunt niste oportunisti, de felul lor... daca te ghidezi dupa principiul "Le dau, sa-i vad satui!"  o sa te mire cat de repede se strica apa... gandeste-te ca stomacul lor este cat o unghie de mare... gandeste-te ca ei "mai ciugulesc" alge de pe pietre... nu te lasa pacalit de aerul lor de catelusi flamanzi!
Arhitectul wrote:Am luat ieri si o pompa de aer pe care o pun sa mearga dupa ce schimb apa pentru a elimina clorul si altele ...
Daca apa de schimb este trecuta printr-o baterie de filtrare, nu e cazul sa te ingrijorezi de clor & altele... "aerul" ala e degeaba!
Arhitectul wrote:Nu stiu acum daca mai pot completa peste ceva timp cu niste Elongatus mpanga. Ma opresc la maxim 2 specii pana trec la ala mare.
Cred ca a fost bine ca ii am pentru ca am vazut cat de rapizi sunt si cum isi delimiteaza teritoriile - e unul mijlociu care e zburlit tot timpul si vrea sa se incaiere cu toti. E mai suparat pe viata. Ma voi opri la 14 - 15 pesti pentru bazinul asta pentru ca mi se pare ca 20 - 22 cat voiam eu initial e prea aglomerat.
De asta e recomandat sa ai grupul destul de mare... ca masculii sa nu-si poata delimita "clar" teritoriile, si ca agresiunea inter-specii si intra-specie sa fie "disipata" intre mai multe exemplare... recomand 20 de pesti, in loc de 15.
Fac o "reducere la absurd", ca sa intelegi ce vreau sa spun:
- Presupunem ca ai un mascul feroce (dominant) si un mascul obisnuit...
- Masculul dominant il va alerga pe celalalt peste tot... il va urmari si il va teroriza in permanenta, il va tine "la colt".
- Pestele fugarit va sta numai ascuns, nu se va hrani normal si nu va avea "viata buna". In final, va muri.
Acum, pune inca 5-6 masculi (normali) la socoteala:
- Masculul dominant ii va alerga pe toti, "la gramada"... nu va putea sa isi "concetreze" furia asupra unui singur exemplar. Se va lua cand dupa unul, cand dupa altul... si tot asa.
- Pestii vor fi mai putin agresati (la nivel individual) iar grupul va convietui mai bine.
|
 |
|
Sunt frumosi, sa iti traiasca!
- lasa-i in pace, or sa fie in regula...
- sa le dai sa manance, incepand din seara asta... cantitati mici, ca sa poata fi urmariti CAT si DACA mananca...
Deci, a venit si ziua aia in care bazinul nu mai este gol  ... te-ai grabit putin, dar nu e o nenorocire ingrozitoare.
Bafta si berechet!
|
 |
|
Am fost rugat sa ajut pe cineva (care habar n-are de acvaristica) cu sfaturi despre un acvariu... rugamintea a sunat cam in genul: "Stiu ca tu te pricepi, nu iti arunci un ochi si la acvariul meu?"
Am fost astazi si am vazut cel mai trist acvariu din lume  :
- o chinezarie ingrozitoare, "all in one", incastrata in perete,
- dimensiuni de cosmar: 180 x 55 x 12 !!! ... da, da, are latimea de doisprezece centimetri
- iluminare cu 1 tub T5 de 54 watt,
- are o canistra Tetra, cu UV in-line,
- desigur, nu lipseste binecunoscuta de-acum "perdea de aer"
- bulele de aer ies, gratioase, printre castele de plastic si scafandri ce cauta comori... brr, grotesc!
- ca tacamul sa fie complet, geamul din spate este oglinda  ...
Are inauntru vreo 8 conchonius, vreo 4 sumatrani... 2 corydoras si 2 ancistrus. Pestii mananca "purici de balta", uscati. Nici nu stiam ca mai exista asa ceva!
E clar ca din cacat nu se poate face bici... am scos castelele alea afara, repejor-repejor.
Doresc sa cumpar:
- niste melci Pomacea,
- niste Vallisneria, Elodea
- niste Ceratopteris thalictroides, sau Pistia... sau orice planta de suprafata (exceptand "lintita"),
- 2-3 ancistrusi,
- 2-3 corydorasi,
- 5-6 sumatrani,
- 8-10 xifo rosu.
Astept oferte aici, sau pe PM.
Merci!
|
 |
|
Userul sorinnico a crezut ca e o idee buna sa ne puna la incercare rabdarea: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23527.page
Ei bine, nu prea suntem in toane bune, asa ca poate sa-si caute fericirea in alta parte... BAN!
|
 |
|
Probabil e Plistophora.
Eu i-am tratat cu Furanol2 (produs de JBL) - rata de succes a fost undeva pe la 50-60% pesti insanatositi.
|
 |
|
Daca-s cu rosu aprins, atunci sunt Red Tiger.
|
 |
|
Din pozele acelea e greu de determinat cu exactitate... practic, variatatea Red Tiger e obtinuta din oscarii clasici (negru cu galben) + oscarii red.
Rezultatul final este un peste cu desen "clasic", dar cu nuantele negru-rosu.
|
 |
|
|
 |
|
Ideea cu platy rosu e foarte buna... insa, vor ocupa doar treimea superioara a apei. As mai recomanda 2-3 corydoras, poate gasesti din aia "punctati"  .
|
 |
|
Sebastian, renunti la acvariu?
De tot, sau faci altul mai mare?
|
 |
|
luc7777 wrote:Eu cred ca weekend-ul viitor mergem peste Mos si ii facem mutarea....
Da, da... nu conteaza daca vrea, sau nu!
O sa fie ceva gen Lapusneanu: "Daca voi nu ma vreti, eu va vreau!"  ... il mutam cu japca  .
|
 |
|
Servus dragule, bun venit pe forum!
|
 |
|
Cosmin wrote:Toti munceau,numa' nea' Koala cu aparatu-n mana  .
Erau deja 3 mesteri (Dragos, Lucian si Mihai) si-un tanar ucenic (mosu)... le lipsea doar sefu' da echipa, asa ca n-am avut incotro  ...
|
 |
|
E un material foarte poros, asa ca 90% din bacterii sunt "inauntru"... poti sa-l speli cat de bine vrei, nu i se intampla nimic (atentie, cu apa din acvariu!... NU cu apa proaspata, plina de clor!!!)
|
 |
|
Il scoti si il clatesti usurel intr-o galeata cu apa din bazin... il amesteci cu mana, ca pe nisip (cand il speli). Atat!
|
 |
|
Cum ziceam...
Ora 11.00 a venit, au venit si baietii... hai sa ne apucam de treaba! Incepem sa strangem flansele, pe cutia de overflow.
Dragos verifica lucrarea... e bine mah, mergeee!
Inca una, si ma duc!
Mihai, intreband lumea din jur: "Bah, care-ati luat a treia flansa?"
"Ce ne facem, fetelor?"
"Mosule, ia tine matale o contra puternica... din aia de om insurat!"
Ce-a fost mai greu a trecut... cutia overflowului e "mufata" a la carte
Satisfactia muncii implinite
Sistemul... amorsat, testat, verificat... totul merge asa cum a fost calculat!
La sfarsit, ne-am permis sa ne relaxam la un suc si-o felie de pizza... mosu zice ca muta toate acaretele in 2 saptamani. Ramane de vazut daca se tine de cuvant!  ... o dimineata petrecuta placut, cu oameni alaturi de care mi-a facut placere sa stau.
PS: Pozele-s facute cu telefonul, asa ca sa n-aud comentarii legate de focus, culori sau mai stiu io ce moft fotografic  ...
|
 |
|