Message |
|
Dragule, rugaminte mare... nu mai scrie cu MAJUSCULE!
Merci!
|
 |
|
Pentru melci recomandam cu incredere "metoda digitala"... adica, pui degetu' pe ei si ii strivesti de geam  .
|
 |
|
Tavi are dreptate aici.
Daca tot faceti aditii, de tot felu', de ce sa nu "imbunatatim" si sarea?
|
 |
|
Kenya tree = rezervati 
|
 |
|
Uite si parerea mea, bazata pe experientele cu discusi de acu' 15-20 de ani. Lucrurile or mai fi evoluat de-atunci, da' nu cred sa gresesc prea tare.
- discusii sunt pesti incredibil de timizi si sfiosi,
- daca le bagi lumina multa, or sa stea inghesuiti unul intr-altu', ca niste prosti,
- idem pentru plante... daca pestii au unde se se ascunda, o vor face cu certitudine,
- vei avea astfel un foarte frumos plantat acvariu... in care discusii vor sta ascunsi 90% din timpul in care tu esti acolo si vrei sa te uiti la ei
- au nevoie de o temperatura de 28-29 gr.C... daca ii tratezi de fro' boala, tre' sa le ridici temperatura pana in 32-33 gr. C.
- lumina putina + temperatura ridicata = aiurea pentru mai toate plantele.
Tinand cont de toate cele de mai sus, eu as decora bazinul doar cu lemne si radacini... si as umple suprafata apei cu plante plutitoare, ca sa le faca umbra.
Aici ( http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20018.page) gasesti un acvariu cu discusi care, in opinia mea, se apropie extrem de mult de ceea ce inseamna biotop. Ti-l recomand cu mare caldura!
|
 |
|
Nu inteleg cum zici ca e "set & forget" daca tre' sa stau toata ziua cu ochii pe sonda Redox si sa reglez robinetii... de eficacitate nu zic nimic, deoarece si mosu mi-a povestit ca a avut un reactor cu sulf care l-a scos din cacat urgent. Totusi povestea cu "mai umblu la robinet, dimineata, dupa ce vad ca potentialul Redox s-a dus pe p...a" nu ma incanta deloc.
|
 |
|
- Ai un acvariu prea mic pentru cati pestisori ai acolo.
- Gandeste-te ca nisipul, decorul si partea goala de sus "ocupa" ceva din cei 22 de litri.
- In realitate, probabil ca ai undeva pe la 15-17 litri apa.
- Ca sa poti face o corelare intre volumul de apa si numarul de pesti, uite aici un articol: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
- Ai spus ca ai ciclat acvariul 6-7 zile... e insuficient.
- Algele se fac din cauza dezechilibrului bio-chimic din acvariu:
a) pesti multi = multe reziduuri
b) acvariu insuficient ciclat = nu ai coloniile de bacterii care realizeaza ciclul azotului (citeste aici: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati)
a) + b) = alge
PS: Fii mai relaxat! Atmosfera de aici e prietenoasa, lumea glumeste... daca esti incruntat si "intepat", nu te vei simti bine.
|
 |
|
queensoft wrote:... PS: am completat si cimpurile din profil si tot ce trebuie.
Daca aveti dovezi concrete (in afara de IP, se rezolva cu un proxy) ca nu sint adevarate, va rog sa le prezentati public...
Stimata doamna, deci orasul declarat e "adevarat" si IP-ul e "fake"? Sau e invers?
Nu am inteles prea bine si ma tem ca exagerati cu aceste precautii... suntem doar un forum de pasionati si va jur ca nu doreste nimeni sa va viziteze acasa
Ape limpezi si pestisori sanatosi!
|
 |
|
Pentru ca am procent din vanzari, daca recomand Aquatan de la Maxi-Pet. De aia!
Topic closed!
Daca nu iti plac regulile de aici, esti liber sa te duci pe alte forumuri...
|
 |
|
queensoft wrote:... SI deocamdata nu am chef de prietenii noi.
Alte idei ?
queensoft wrote:OK, sint din comuna Dâlga.
Solutii ??
In afara de "cauta pe forum pe cineva din orasul tau" sau "asteapta pina apare cineva din orasul tau".
Salut,
Daca nu intelegi de ce trebuie sa iti declari orasul de resedinta, am sa incerc eu sa iti explic:
- tu ceri o anumita informatie.
- e simplu sa te trimit la magazinul Maxi-Pet, ca sa cumperi Aquatan...
- daca esti bucurestean, o sa intelegi imediat despre ce vorbesc.
- daca esti din alt oras, nu ai cum sa stii despre care magazin vorbesc...
- daca esti din alt oras, si daca ai locatia trecuta la Profil, eu am sa ma feresc sa te trimit la Maxi-Pet.
- in felul asta economisim amandoi vorbele si timpul pierdut.
Acum e clar?
PS: Sa stii ca atitudinea asta a ta nu e in regula. Ti-o spun prieteneste.
|
 |
|
Sa zicem ca asta ar fi varianta v6  ...
- daca tot tre' musai sa existe o pompa in apa, atunci de ce sa nu fie si pompa "de filtru" si pompa "de valuri" in acelasi timp?
- am revenit la ideea lui reefer, cu acea pompa Aquamedic NanoProp 5000... pe care am inglobat-o in "camera de filtrare".
- am prelungit fantele dintilor, pe o adancime de 10 cm (inspirat de designul Yasha).
- pieptanul astfel rezultat are o lungime de 20 cm si o adancime de 10 cm... cu dinti lati de 5 mm, obtin un spatiu gol de 10x10 cm.
- cred ca nu vor fi probleme legate de nivelul apei in display, indiferent de debitul pompei (intre 2.000-5.000 l/h).
- gratarul va sustine cam 5 litri de material filtrant + burete de porozitate mare.
- interiorul displayului are cotele 40x40x45 (cm).
- interiorul camerei de filtrare are 12x12x45 (compartimentul pompei) si 12x28x45 (compartimentul materialelor filtrante).
- volumul total al bazinului (cu un nivel al apei de 41 cm) este undeva pe la 86 litri... volumul materialului filtrant + pompa este undeva la 10-12 litri.
- aproximez cam 70-75 litri apa, in bazinul gol... probabil ca, in final, va ramane un volum net de apa de circa 55-60 litri (in functie de stratul de nisip, piatra, backgroundul, etc.).
Ce parere aveti? Vedeti vreo problema de functionalitate in tot designul de mai jos?
|
 |
|
Lasa temperatura asa cum este acum... icrele vor ecloza cu cateva ore mai tarziu.
Din ceilalti pesti, singurii care vor protesta la 28 de gr.C sunt neonii...
|
 |
|
Dupa ce se termina ciclarea... in teorie, cam 3-4 saptamani.
Daca vrei sa urmaresti procesul cu atentie, iti cumperi teste de apa si faci (la cateva zile) teste de amoniac (nitriti si nitrati).
|
 |
|
Salut!
1) Bun venit pe forum! ... am remediat problema legata de imposibilitatea de a posta, te rog sa verifici acum. Daca merge, atunci te rog sa te prezinti la rubrica "Despre noi". In cadrul Profilului personal, o sa te rog sa-ti declari localitatea de resedinta (My Profile - Location). Te ajuta sa gasesti acvaristi din acelasi oras.
2) Ai lasat acvariul prea putin timp, ca sa se cicleze... 6-7 zile nu inseamna nimic, Citeste articolul "Ciclul azotului" (il gasesti aici, pe site).
3) Te rog sa redimensionezi pozele la max. 1200 pixeli pe latura lunga... ca sa nu stricam paginatia forumului si sa trebuiasca sa apelam la scroll orizontal.
4) Problemele semnalate provin din faptul ca ai bagat pestii inainte sa se termine ciclarea acvariului.
|
 |
|
Aici puteti reclama orice problema legata de tranzactiile efectuate pe acest forum...
- multumiri / nemultumiri,
- seriozitate / neseriozitate, etc.
NU deschideti topic cu acest subiect in cadrul altor rubrici!
|
 |
|
Aici puteti reclama orice problema legata de tranzactiile efectuate pe acest forum...
- multumiri / nemultumiri,
- seriozitate / neseriozitate, etc.
NU deschideti topic cu acest subiect in cadrul altor rubrici!
|
 |
|
Salutare si bun venit pe forum!
Vezi ca avem un coleg care e tot prin Italia (e vorba de malawi_crys) - citeste aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19550.page.
|
 |
|
Dragule, pentru pietrele alea pe care le vad eu acolo, nu e cazul sa te stresezi... merg direct pe geam, fara probleme!
|
 |
|
Mihai, orice pompa incalzeste apa... mai mult sau mai putin, dar o incalzeste.
- daca las pompa aia acolo sus, am scapat deja de o sursa de caldura...
- problema e ca tot trebuie sa bag o pompa in apa (pompa de curenti), asa ca trebuie regandita toata treaba.
- ideea lui Gabriel, cu pompa Vortech, era foarte misto... aia are motorul in exterior, pe partea cealalta a geamului.
- problema cu ea "este" doua  : 1) Se strica relativ repede dupa 1 an (am tot citit pe-afara) + 2) Costa 250 euro/buc. ... in Romania, fara suport tehnic, nu prea merita.
|
 |
|
Am tot citit si studiat Vortechu' ala de care zicea Gabriel:
- jmekera pompa, n-am ce zice!... toata lumea ii lauda performantele in materie de flow si versatilitate.
- ma intristeaza insa cati oameni se plang ca le "cade" dupa 1 an (adica, exact dupa iesirea din garantie).
- suportul tehnic este absent, la noi in tara... asa ca pompa trebuie trimisa la mama dracului, in caz ca se intampla ceva cu ea.
- nu suntem in America, acolo unde totul se rezolva telefonic si marfa se livreaza "next day, to your door".
- costa 250 de euro, bani frumosi pentru oricine.
Ca atare, eu am sa zic "pas" acestei tentatii.
- se pare ca nu scap fara cel putin o pompa in apa... revin la ideile de la inceput, cu pompa mascata intr-un compartiment separat... ma gandesc, calculez.
|
 |
|