[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala

Danut (Pepika.ro) mi-a facut un bazin pentru autocompletare (~60 litri)

image

Ca sa nu existe dubii, uitati-va ce mi-a scris intre cele 2 geamuri care alcatuiesc fundul acvariului

image

Pompa Hailea (3000 l/h), care o sa ma ajute la schimburile de apa: butoi -> acvariu

image

Martie 2012:

image

=====================

Astazi, dupa un an, acvariul isi traieste ultimele luni... va sfarsi ca recipient pentru apa de osmoza (autocompletare).

image

image

image

image

image

image

Si, ultima pe ziua de astazi:

image

E cam ingust... din socotelile cu pompa, compartimentul tre' sa aibe cam 120 mm latime. Merci oricum!
Aha, multam' fain!... am bagat la cap.
Dragos, daca tot bagi mana in Chaetomorpha aia, poate prinzi si iepurele ascuns in joben
Io am telefonul tau, asa ca nu e problema
Sar'na, nene! ... ca sa fac aia 28-30 de cm lungime, din placute alaturate...
Ai 6 bucati?
Multam' fain!
O sa trag o fuga pana la magazinul ala, sa vad ce gasesc...
Unde gasesc 2 surse de curent, decente si fiabile, pentru cele 2 pompe de mai sus?
Daca totul merge conform socotelilor mele, saptamana viitoare fac calculele finale ale cotelor si dau geamurile la taiat.

- intre timp, ma agit de pompa si vreau sa vad unde 'reaku gasesc un deflector din ala de care zicea Sebi... n-as plati transportul pana in Romania, pentru o piesa de cauciuc de 6 euro.
- Dorin mi-a promis ca studiaza posibilitatea de a "modifica" un arctic cooling, din ala cu senzor de temperatura... poate il pacalim sa declanseze la 26 gr. Celsius.
- partea cu "dintii" e rezolvata (o sa ma ajute Gabriel)... daca nu gasesc geam negru, o sa fac tot peretele despartitor din plastic (ABS sau ce-oi gasi)... cu ce lipesc peretele despartitor de geam?
- imi trebuie o bucata de gratar din ala de plastic, ca sa fac "fundul" suportului pe care vor sta mediile filtrante... asa zisul "egg crate", care la americani se gaseste pe toate drumurile... aici, la noi, am gasit ceva asemanator pe la cei care cresc porumbei (grilaj de cusca). Aveti si alte idei?
Daca filtrarea e buna (nu am inteles ce filtru ai cumparat, pana la urma), poti sa tii acolo un numar de 20-25 pesti.

- nu combina specii asemanatoare din punct de vedere coloristic... vei avea conflicte inutile intre pesti!
- eu as sugera doar 2 specii din cele mentionate (pe care le-am si avut impreuna... si de care am fost foarte multumit): L. caeruleus si P. elongatus mpanga.
Lucrurile se misca, vine primavara si incep sa ma mobilizez:

- bazinul pentru autocompletare (~60 litri) este gata lipit... asteptam sa se usuce si punem instalatia mesterita de Mihai (AICI) la treaba.
- am comandat o pompa Hailea (Pepika.ro) ca sa fac transferul apei din butoi -> in acvariu.
- o sa fac schimburi de cate 80 litri... apa de robinet, filtrata si tratata cu Prime si AmGuard.
- este un experiment pe care sunt dispus sa-l fac... in momentul de fata, nu am alge si nici cyano.
- o sa-mi cumpar (i-am comandat deja lui mosu, direct pe shop.acvariu.ro) un tester Hanna (de fosfati).
- am niste plicuri de PO4x4 (LINK) (luate cu ajutorul Porcului - thanks man!)... o sa vad, cu exactitate, ce eficacitate au.

Programul de masa al pestilor:

- orele 18.00: 4 cuburi de Mysis + 2 cuburi hrana congelata (Ocean Nutrition - de la www.reef.ro)
- orele 20.00-21.00: granule, pe saturate (NLS Marine Formula - de la www.accesorii-acvariu.ro)
- orele 22.00-23.00: fulgi, pe saturate (NLS Optimum Salt H2O Flakes - de la www.accesorii-acvariu.ro)

Programul de lumina al ledurilor (50% din intensitatea maxima):

- 08.00-24.00 - ledurile albastre
- 12.00-24.00 - ledurile albe
- 00.00-08.00- moonlight

Daca ma straduiesc sa pun bateria aparatului foto la incarcat, o sa pun niste poze recente...
Nea' Sebi, daca-mi dai voie, o sa vin cu doua sugestii:

- poate reusesti sa "cocoti" pietrele pe niste "picioare" de 2-3 cm... stiu ca nu-ti place nisipul, asa ca asta va ajuta la curatenia zonei de sub pietre.
- poate reusesti sa "vopsesti" cumva tevile alea din spate (sorbul si refularea)... daca nu gasesti o vopsea "cinstita", poate le imbraci in niste autocolant negru.

In rest, tinem pumnii si asteptam vesti!

Later edit: Nu te lasa descurajat de lipsa echipamentelor "de varf"!... poti avea un acvariu superb, doar cu putin efort si cu ceva mai multa munca.
Luati de cititi...

http://www.acvariu.ro/interview-with-chris-lukhaup
Mult a fost, putin a ramas! ... bafta mare si asteptam pozele .
Salut!

Unde ai vazut deflectorul acela? La noi, sau pe-afara?... un link ar fi binevenit, thanks!
Chestiile astea ma ingrozesc teribil... si nu vorbesc de viermele ala , ci de pompe / fire / senzori si controale. Mare rabdare ai!
Ti-am zis si ieri, iti spun si astazi: Foarte misto!

- referitor la discutia noastra, vis-a-vis de CE si CUM aud pestii, eu cred ca ei percep zgomotele oarecum ca pe niste vibratii (mai mult decat ca niste sunete).
Salut,

Le poti decora acvariul asa cum iti place tie, ei nu vor face nazuri ... uite aici un articol foarte complet, scris de colegul nostru Sandu: http://www.acvariu.ro/articole/-/asset_publisher/5zvJ/content/despre-hemichromis-lifalili?redirect=%2Farticole
Cand te uiti la skimmeru' ala iti vine sa zici: "Bah, sa fac spume, ce tare e!"

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: