| Message |
|
|
|
In seara asta:
|
 |
|
|
|
Mie mi se pare ca ai gasit cel mai fain clip cu animale haioase.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Am mutat clownii din Edge fara aclimatizare, am trecut prin 48 de ore in care nu am stiut daca vor supravietui. Acum ii vad jucausi din nou, par sa fi depasit momentul.
Ce am facut:
- schimburi zilnice de apa 50%
- dozat Microbe-Lift Nite-Out II zilnic, Microbe-Lift Special Blend la doza pentru apa schimbata, NTLabs Parazoryne (produs similar Herbtana), NTLabs Anti-Bacterial doza unica, plus skimmer cu drain din cupa inapoi in acvariu pentru oxigenare (Parazoryne produce spuma ca la balamuc).
Atat perechea de Stonogobiops (yasha si dracula) cat si crevetele Alpheus randalli activeaza fara probleme.
Ma enerveaza ca inca mai fac tampenii de incepator.
|
 |
|
|
|
PLM, am deviat usurel in off-topic, asa ca imi tin gura.
Daca eram pe topicul de off-topic, poate mai dezbateam.
|
 |
|
|
kirucd wrote:Eu sint relaxat, am spus ce aveam de spus
+1
|
 |
|
|
koala wrote:Relax, mai baieti... suntem in Saptamana Mare si n-are rost sa va infierbantati aiurea.
+1
|
 |
|
|
|
Da, o stiu pe asta cu "ascultam manele, ne batem joc de cei din jur, ca romanii e lasi."
Pe de alta parte, doi vlajgani au sarit pe o femeie si un puradel sfrijit.
Dupa cinci minute, ambii erau inca in picioare.
Regulile confruntatilor publice zic ca primele zece secunde conteaza.
Dai si fugi. Iar daca dai, ideal e sa nu se mai ridice. Eviti sa fii filmat ca apoi ajungi sa ai dosar penal (tulburarea ordinii publice vs. vatamare corporala).
Baietii scandalagii se ajuta intre ei, sunt curios ce faceau curajosii daca la urmatoarea statie urca un grup (cum se intampla adesea).
Iar regulile desuete despre cavalerism si lupta corecta nu se aplica pentru ca in Ro nu se conduce pe partea stanga, regula esentiala la turnir.
|
 |
|
|
|
Dane, ai punctat bine.
Frica ancestrala de foame e una din chestiile definitorii pentru romani.
De mers cu RATB am mers in toate formele, facultatea de medicina m-a plimbat prin toate spitalele, iar seful de serie a avut grija sa nu le aleaga pe cele apropiate (de Gara de Nord).
Drumul (de)la fete in Regie il faceam de obicei pe jos, inainte sa reinceapa RATB sa mearga.
Pot spune ca nu am fost buzunarit, dar am avut si momente in care aveam sprayul pregatit.
Aia cu stalpul si cuierul sa aplica peste tot, ca regula nu comanzi acvariu mai lat decat usa de acces un casa, nu? Dar la custom il poti baga foi si-l lipesti tu in casa.
|
 |
|
|
|
Cheato se inmulteste decent. Cu o lumina buna ai crestere semificativa. Eu am luat gratis de la magazin, la o luna duceam un manunchi identic inapoi.
|
 |
|
|
|
?
|
 |
|
|
|
Dane, eu iti recomand sa te documentezi despre produsele pe baza de clorura de lantan (lanthanum chloride). Melev foloseste de zece ani si zice ca nu a observat efecte adverse.
Singura problema a produsului e ca e prea eficient, deci trebuie atentie la dozare, nu torni sticla in acvariu. De asemenea, se pare ca precupiteaza fosfatul ca sare in apa, motiv pentru care unii il picura in ciorapul de filtrare, ca sa nu imprastie precipitatul prin sump si acvariu.
|
 |
|
|
|
Aline, eu cred si sustin tot ce-am spus.
Stiu si eu destui medici consultanti din spitalul meu care vin cu masini scumpe la spital.
Stiu si medici care au cate 5-6 copii care dorm in aceeasi camera si merg la scoala publica, dar au V6 sau V8 in fata casei.
Medicii pe care ii respect si sunt cu cateva clase peste ceilalti vin pe jos sau cu bicicleta. Nu toti medicii sunt elita, grosul sunt prostime indiferent de cat castiga.
La mine atat eu cat si nevasta lucram ca medici in spital. Iar fiica mea merge la cea mai buna scoala privata din zona si face absolut orice ii permite timpul din saptamana: inot, balet, dans modern, lectii de harpa, germana si franceza, judo, tenis, calarie. Pentru ea am venit in UK si vrem sa-i oferim cele mai bune oportunitati in viata.
Eu iti respect parerea, dar crede-ma ca dupa trei ani de medicina privata si inca patru jumate in NHS am avut contact cu destui oameni din toate paturile sociale, unii chiar foarte educati, altii foarte bogati, altii si bogati si educati, si cred ca stiu ce zic.
Si da, as putea sa ma imprumut sa-mi iau acvariu, dar mie imi displace sa iau credit pentru chestii triviale.
|
 |
|
|
|
Faza e ca am vazut si Red Sea Reefer, si Deltec Reef Pro.
Al doilea e mai ieftin. Si mult mai solid si bine facut (sa te tina o viata).
Legat de elite, la acvaristica de recif eu cred ca cine nu pune suflet, nu are nicio sansa. Si cand doi recifari se intalnesc, statutul social nu mai conteaza.
Eu personal daca as avea sculele, cunostintele si spatiul, as prefera sa-mi fac singur orice. Sunt obsesiv compulsiv forma agravata si stiu ca ce ar iesi in mainile mele ar concura cu succes cu orice brand de top (sau ar ajunge la gunoi).
Sunt convins ca reeferi celebri precum Sanjay Joshi au cel putin jumatate din echipamentul de acvariu facut in regim DIY (pentru ca asa si reiese din ultimul video cu acvariul lui) si am tot respectul pentru el.
Cred ca singura conditie pentru un acvariu de recif reusit este sa ai un acoperis de-asupra capului (eu stau cu chirie) si spatiu sa-l amplasezi (stand cu chirie, nu-mi permit un acvariu mare, nici macar n-am voie sa tin animale).
Legat de bani, de jumatate de an imi permit doar apa, si cativa melci pe datorie (adica ii mut dintr-un acvariu in altul).
PS In Anglia oamenii mai educati merg pe jos, cu transportul public sau cu bicicleta, masina este pentru prostimea saraca.
|
 |
|
|
|
Auzisem despre Miracle Mud si de rau, de examplu ca ar suge nutrientii prea eficient, ceea ce face coralii mai murdari (soft si LPS) sa sufere.
Recunosc ca nu am experienta cu el.
|
 |
|
|
|
Sumpul arata tare fain.
Acum observ si diverse finisaje rafinate: fanta pentru tevile de retur, ventilatorul fixat profesionist.
O intrebare legata de bec: e pentru crescut alge sau pur si simplu pentru vizionarea sumpului?
Si o intrebare legata de lilieci: ai terminat otetul deja?!?
PS Imi plac tevile alea, perfect aliniate, la acelasi unghi. Marturisesc ca sunt pipe junkie si mi-as face un sump doar si pentru tevaraie. Iar culoarea e faina, urasc teava alba.
|
 |
|
|
|
Din pacate, intr-un sistem inchis cu o diversitate limitata, selectia naturala va duce la predominanta a doua organisme: green hair algae si Aiptasia mirabilis.
Spun asta din experienta.
|
 |
|
|
|
Ai fost rapid.
Succes la lipit!
Eu personal as fi luat echipamentele ca prima investitie, iti faceai o idee mai buna de nevoile de spatiu in spatele acvariului.
|
 |
|
|
|
La acvariul din Birmingham hranesc Volitans cu river shrimp.
Nu au voie sa hraneasca cu vertebrate vii.
Mi imi pare rau pentru pestii de apa dulce, nu apuca nici sa se acomodeze la apa sarata si sunt gata.
|
 |
|
|
|
Frumoasa initiativa.
Folosesti apa de osmoza?
|
 |
|
|