[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
E un nene care zice ca PNN e ce se foloseste la statiile de epurare a apei, in acvarii nitrificarea e facuta de alte specii de bacterii.
Am scos pietrele si am aplicat picioare din putty pentru a ridica cu un cm aquascape-ul.

Din cauza ca pietrele au fost luate din acvariul de piatra vie de la magazin, exista die-off, in principal viermisori si stelute. Ca atare, cred ca voi avea un ciclu cu noua piatra, ceea ce va intarzia transferul dihaniilor din acvariul temporar.

Cred ca va trebui sa comand niste Dr. Tim's Nitrifying Bacteria ca sa tin la minim acest ciclu, dar pana cand vine, intrevad oportunitatea de a folosi testele de amoniac si nitriti, pe care nu am avut ocazia sa citesc valori pozitive niciodata in trecut.
Prezint primele poze cu aquascape-ul nou.

Nimic nu e batut in cuie. Exista o piesa centrala care uneste cele doua structuri, care se poate indeparta.

As sugera ca pompa de retur un Eheim Compact 1000.
um02122 wrote:... nu vei regreta niciun cm in plus.

Draga Dane...

Adica tot cam ce a zis Koala.
8mm ultraclear lipita cu silicon negru a arata bestial si va primi Koala's boers' seal of approval aka "daca vrei sa dormi ca boierii".

Incearca sa faci acvariul cat de lung / lat / inalt poti, nu vei regreta niciun cm in plus.

Draga Dane, la tine a sarit lumea pentru ca te cunoaste si stie ca: 1. ai fi fost nefericit fara overflow si sump sub acvariu si 2. odata ce ai apucat sa faci acvariul nu te mai lasa nevasta sa schimbi nimic la el.
Iar pentru carcotasii care spun ca un AIO este restrictiv in echipament si posibilitati, eat this :

La RSM130, RedSea a pus doar dinti, ceea ce a rezultat in skimmare de suprafata proasta.
La RSM130D au adaugat in fata dintilor o caseta cu dinti foarte mici reglabila pe inaltime care a crescut diferenta de nivel intre display si primul compartiment de filtrare.
Deci nici ei n-au nimerit-o din prima.
La RSM130C si modelele ulterioare au pus doar dinti si au avut grija sa puna despartitoarele mai jos.

Si cei de la inTank au venit cu o solutie, o caseta care se ataseaza in fata dintilor (similar cu solutia la RSM130D) http://shop.mediabaskets.com/inTank-Universal-Surface-Skimmer-M90SS.htm

Au ceva similar si pentru filtre hangon (o caseta in care sa pui intake-ul, fortand apa de suprafata sa cascadeze inainte sa fie trasa in filtru, cu o parte a apei venind de dedesubt ca sa nu inece filtrul daca scade nivelul apei in display).
Aia a fost improvizatie ca era acvariul plin.
Acum si cei de la AquaNano s-au prins, au imbunatatit filtrul (si calitatea desenului din instructiuni).

Koala, eu imi aduc aminte acvariul ala si problema cu skimmarea de suprafata care nu era.
Apoi m-am uitat si la cubul meu si la skimmarea de suprafata care nu era.
Apoi de cand am luat RSM130 stiu cum se obtine skimmarea de suprafata. Cu despartitoare care forteaza o cadere de apa.

Cubul meu are despartitoare ca-n desen, din pacate depasesc nivelul dintilor, motivul lipsei skimmarii de suprafata.

kirucd wrote:Am io impresia ca tie iti plac balariile Andrei

Ai dreptate, am constatat si eu asta cand am postat.
dan.pavelescu wrote:Vezi, daca nu iei spaga? N-ai Red Sea

Pai singurii bani extra sunt cei de la certificatele de deces.
De care ma lipsesc bucuros.
georgemonda wrote:Tare sunt curios cati acvaristi din Romania isi permit sa plateasca cash un acvariu din ala

De parca eu mi-l permit.
kirucd wrote:Da, ceva de genul ala. Dar trebuie facut un mic calcul al debitului de apa tinand cont de diferenta de nivel
intre display si primul compartiment si suprafata golurilor prin care trece apa, si corelat cu pompa de recirculare.
Atentie, in cazul de fata pompa de recirculare lucreaza la valoarea nominala, practic transporta apa la acelasi nivel.
Dupa calcule ar trebui sa stii si care este nivelul in display.

Decupajul se poate face dar trebuie tinut cont ca daca se blocheaza ceva pe parcurs, pompa o sa bage numai ce este in
compartimentul pompei. In loc de decupaj eu as mai face un rand de dinti si goluri, ar arata simetric Trebuie facute
ceva calcule si aici si vazut daca aceasta situatie chiar poate sa apara.

Cam multe calcule

Sa zicem ca pui perlon in primul compartiment si acesta se colmateaza complet cu GHA. Atunci apa va trece prin dinti si peste primul baffle.
Daca pentru orice motiv nu reuseste sa treaca peste acel prim perete (sa zicem ca tintii se colmateaza cu GHA), atunci nivelul apei va creste in display, iar ato va completa golul din camera pompei.
Fara bypass, apa se va scurge din acvariu afara.
Cu bypass, se va scurge direct in camera pompei.
Stiu sigur ca scenariyl e posibil, l-am vazut reprodus la cubul meu pe vremea cand foloseam un debit mai mare in pompa de retur. Din fericire, eu tin senzorul ATO in display, am ramas doar cu pompa scuipand aer pentru o saptamana (lucrurile faine se intampla cand esti in vacanta).
Arata tare fain.
Adica asa? Ca banuiesc ca mai jos nu ajunge, mai ales cu peretii aceia apropiati.
Apoi, ma gandeam ca peretele despartitor poate sa aiba doar un decupaj de siguranta in caz ca se blocheaza ceva prin sump si creste prea tare nivelul din display - pentru bypas direct dispay - camera pompei.

Pai ca sa raspund la intrebarea legata de costuri, azi am primit si lista de preturi:

Pricing
Item Description Mrrp
REEFER XXL 625 Complete System - Black £1,899
REEFER XXL 625 Complete System - White £1,949
REEFER XXL 750 Complete System - Black £2,399
REEFER XXL 750 Complete System - White £2,449
Peninsula P500 Complete System - Black £1,799
Peninsula P500 Complete System - White £1,849
Peninsula P650 Complete System - Black £2,499
Peninsula P650 Complete System - White £2,549
REEFER XXL 625 Deluxe Complete System - Black £2,924
REEFER XXL 625 Deluxe Complete System - White £2,974
REEFER XXL 750 Deluxe Complete System - Black £3,549
REEFER XXL 750 Deluxe Complete System - White £3,599
Peninsula P500 Deluxe Complete System - Black £2,774
Peninsula P500 Deluxe Complete System - White £2,824
Peninsula P650 Deluxe Complete System - Black £3,799
Peninsula P650 Deluxe Complete System - White £3,849
Io beau numai de la robinet si n-am nici pe naiba,
Imi place si Cola Cherry, da aia e prea acida pentru acvarii marine.
Oricum ar fi, le scot pe amandoua suficient de sarate ca sa mearga si la acvarii (ca nu beau suficient si iese concentrata).
Daca as gasi o metoda sa scot ureea din urina, as putea sa ma pis in acvariu ca sa schimb apa.
Iar daca am infectie urinara, cu atat mai bine, ca bacteriile alea oricum produc nitrati din uree - deci aditie gratis de bacterii nitrificatoare.

Revin la sugestiile mele. Draga Koala si Kiru, puteti sa verificati ca nu-i zic tampenii colegului legat de sump?
PS: As face gaura de retur mai sus, pui locline pe ea si o indrepti sa bata in acvariu in ce directie vrei. Daca o lasi jos, cand nu merge pompa ti sa urca toate dihaniile din acvariu prin tub pana in pompa si isi depun oua si odrasle in sump si iti blocheaza pompa in timp.

Valeu, calm down.
Eu cred. Adica I believe.
Si de cum sunt convins ca se poate, trec la apa de la robinet.

Ca sa sporesc controversa: stiati ca se poate folosi apa direct din ocean pentru acvariile marine?

Sper ca se misca mai repede Koala sa mute spamul si off topicul din topicul colegului.
Acum ca m-am uitat iar la desenul meu (facut la repezeala in pauza de pranz) am vazut o scapare: nivelul in camera skimmerului va fi dictat de pozitia ultimului separator din camera pompei, ceea ce inseamna ca in desenul meu e mai sus decat va fi in realitate.

Pentru validarea teoretica, foloseste principiul vaselor comunicante ca sa vezi cum vor fi nivelele in apa stagnanta.
Apoi cand adaugi si debit de apa prin sistem, vor apare intarzieri acolo unde debitul este gatuit: daca sunt spatiile prea mici intre placile capcanelor de bule, daca pui bureti intre ele, daca se colmateaza mediile de filtrare din saculeti etc.
Faci un exercitiu mental cu ce se intampla la colmatare/blocare totala ca sa vezi daca ai parametri de siguranta (are apa o cale alternativa prin care sa treaca ?).

Chiar sub pieptene ti-am pus in desen un media basket. In principiu, are doi pereti paraleli si e unit prin mai multe rafturi cu perforatii mari. Incearca sa pui niste fasii mici de sticla pe care sa se sprijine si sa-l tina la nivel. Ce am eu in el de sus in jos: perlon, RowaPhos, BioNitratEx. In al doilea compartiment tin un skimmer Tunze 9002 (nu se mai produc acum, dar se mai gasesc SH plus piese de schimb noi) care e suficient de ingust sa incapa in spatii inguste. Am luat de asemenea o cupa rectangulara InTank pentru acest skimmer.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: