[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bogdan94
Forum Index » Profile for bogdan94 » Messages posted by bogdan94
Scuze pentru post dublu dar am uitat ceva, femelele de guppy le-am dat ca faceau prea multi pui...

Si inca ceva:

Am aditie de co2 de la bomba, fertilizez cu Ferropol, Ferropol 24 si PPS-Pro...

Altceva...?
Deci sa incepem:

Acvariu 95L
Filtru BOYU 400l......muuuuult subdimensionat pentru bazinul meu...
Pesti: 4 gurami
1 betta
4 cory
2 SAE
2 guppy
10 neoni
si un pui mic de ceva caras sau koi, vedem cand creste...

Aerarea o faceam doar cu cateva valurele, dar de cateva luni deloc.

Guramii imi depun cam la doua saptamani, o singura data a iesit un pui dar a fost manacat, eu nu vreau sa-i inmultesc, icrele care le fac le mananca neonii...

Acvariul este acesta:
image
la mine toti guppy care i-am avut inotau in curenti de apa, acum nu mai au unde deoarece pozitionarea returului nu le da ocazia.

PS: eu nici macar nu aerez apa, returul filtrului bate in jos, absolut nici un val...
deci, inca ceva:

Cat te-a costat stingatorul?

Cam cat crezi ca te va tine o incarcare?
alta viata...dar electrovalva nu ne-o arati?
stai ca acum vad, nu era mai simplu daca bagai valva anti-retur in fundul seringii? arata mai estetic...
poti face reglajul fin din acel reductor?

decat numaratorul acela de bule mai bine iei unul de sticla, la fel si valva antiretur, deoarce co2 este un gaz coroziv, in timp o va strica....

ia-ti si un tester vizual de co2-ph, sa nu cumva sa bagi prea mult sau prea putin...
eu as vrea sa-mi fac un acvariu de 3L cu HC, tot dry start, dar cum nu am alt substrat fertil inafara de pamant de flori, o sa pun de asta si o sa il las asa pana se indeseste tare covorul de HC, sa nu mai lase sa se ridice resturi din pamant cand il umplu cu apa...

Apropo, probabil va fi umplut cu apa numai pentru poza...
si pana la urma JBL-urile curg ?
nu stiu daca va face burta sau nu, dar eu iti recomand sa-l faci mami lat, macar 30, in cei 20 cm nu vei putea face mai nimic...
dar pentru neoane nu sunt suficiente soclurile alea in care se baga tubul si se roteste? astea la ce sunt bune ?
63x34x45

Deci capacul/lampa ar avea 63x34 si as vrea sa am la el 4 neoane T8 de 18w
daca tot e vorba de filtre, ce parere aveti de JBL Crsital Profi e700, acesta curge? este silentios? este bun pentru un acvariu de 96 l ?
Buna...

As vrea vara aceasta sa-mi refac acvariu cu sticla mai groasa, intarituri mai mici, substrat nutritiv, pietris 1-3 mm, ca la carte ce sa mai...dar am o nelamurire...

Cum sa-l fac:
-cu capac
-cu lampa suspendata din tavan sau alti suporti
-cu lampa suspendata pe laturile mici

Deci, daca careva dintre voi imi poate da mai multe detalii, poze, linkuri, schite mi-ar fi de mare folos...

PS: cel mai mult ma intereseaza detaliile unei lampi suspendate din tavan...detalii despre constructie in special...

Multumesc...
la fundul bazinului sub returul filtrului...
buna

ca sa nu mai deschid alt topic sau sa reinvii unul, am si eu o intrebare:

Regulatoarele de acvaristica scot de la 60 bar la 1.5 bar

Daca in butelie am avea 100 bar sau 30 bar, presiunea de lucru va mai fi 1.5 bar, sau ar creste/scadea si ea...?
si eu am citit un articol despre boli transmisibile la om pe alt forum...dar nu-mi fac griji, deoarece mult mai multe boli putem lua de la alte animale de casa decat de la pesti...nuai ca desprea alea nu prea citim sa vedem...
multumesc...
si atunci care ar fi mai bun?
Stati asa ca sunt un pic in ceata...

Deci Aquabasis Plus contine si florapol, asta inseamna ca aquabasis e mai bun ca florapol...

Aquabasis Plus = Florapol + inca ceva...

In consecinta voi lua Proflora StartSet, care are AquaBasis...

Forum Index » Profile for bogdan94 » Messages posted by bogdan94
Go to: