| Message |
|
|
|
Le am eu intr-un vas, au soare aproape toata ziua, nu cresc asa bine si au frunzele galbene.
|
 |
|
|
|
Daca te uiti la un bec de asta, poti orbii ?
|
 |
|
|
|
Astea nu sunt becuri UV ?
|
 |
|
|
|
Mersi...
1. Chiar nu stiu ce planta as putea scoate...toate-mi plac...o sa scot doar lilaeopsis, dar o sa pun glosso in loc...
2. O sa am grija, oricum pana creste microsorumul pana acolo...dureaza...
|
 |
|
|
Las ca-l fac sa arate si mai bine
Sper
|
 |
|
|
Si inca o poza, inainte sa pun glosso...
|
 |
|
|
|
E cam greu cu gaurile in sticla, poate daca ai face asa ceva din plastic, plus ca daca nu ai canturile la sticla slefuite, se pot taia pestii...
|
 |
|
|
|
Baga apa linistit in el, siliconul va tine mult si bine, dunga aia nu prea are cum sa influenteze.
Iar in a doua poza, bulele alea doua nu au nici o importanta acolo...
|
 |
|
|
|
Tocmai m-am intors de la el, nu am stat mult de vorba, dar am hotarat urmatoarele...:
-nu mai facem un acvariu de 3 m, facem doua de 150 cm
-nu le mai facem de 10 cm latime, trecem la 15 daca l-a 20 nu am putut ajunge, e bine si asa...
-filtrele externe nu vrea, deci ramanem la 4 filtre interne, doua in fiecare, poate luam resun din alea de 700l/h
-incalzirea chiar nu stiu, probabil 2 incalzitoare de 50w in fiecare
-lumina ramane 2x 80w t5
|
 |
|
|
Eh, nu chiar asa...
Sper sa-l prind deseara pe acolo si ii spun ca daca nu il face mai lat, cel putin 15, mai bine nu-l face, sau sa-si faca altul, in alt loc...
|
 |
|
|
O sa incerc sa-l mai conving cu latimea aia...
Pentru filtrare m-am gandit la 2 x e700 si fiecare sa aiba doua iesiri...
|
 |
|
|
Nu vrea kitch, mi-a spus ca-l vrea asa "de efect", multa verdeata si cativa pesti mici...
Aseara m-am certat putin cu el, nici cum nu vroia sa-l faca mai lat, dar sper sa-l conving pana la urma...
Ah, nu vrea stand la el, vrea sa-i faca un raft, prins de perete cu ceva...
|
 |
|
|
Incearca sa-i spui omului ca nu va avea cum sa umble in el la 10 cm latime (sau foarte greu).
Faza nasoala e ca eu o sa umblu in el, sau cel putin in primele luni, pana se invata el...
Stiu ca nu se va putea planta cum trebuie, o sa merg sa vorbesc cu el, poate il facem macar de 15 cm si atunci hai ca mai merge, ii pun pe colturi V. gigantea, multe plante de suprafata si pe centru moss, clardophora, fernuri, anubias si alte plante nepretentioase.
El vroia sa-i faca capac, da nu stiu cum baga mana dupa aceea in el...  ...asa ca m-am gandit la 2 lampi suspendate.
|
 |
|
|
|
Merg azi la bar sa iau suc si apa minerala pt. ca aveam musafiri, si inainte sa apuc sa cer, zice patronul: "Mai baiatule, am auzit ca tu te pricepi la pestii de astia de acvariu...", cand aud, mi-am dat seama ca vrea acvariu(am mai facut la cineva in oras), dar nu ma asteptam la ceva asa mare. Imi arata el un perete si zice: "Uite acolo pe perete vreau unu, asa mare, cat peretele...
Incepe sa-mi zica ca-l vrea plin de verdeata si sa aiba cativa pesti mici in el...
Toate bune si frumoase pana imi da dimensiunile care le vrea:
300x10x45....nu are cum sa-l faca mai lat, adica nu vrea, ca e chiar deasupra meselor pe care stau clientii si se tem ca-i da careva cu capul in el....
Ne-am certat putin si nu vrea nici cum sa-l faca mai lat, poate vre-o 12-13 maxim, atata il conving eu...
La volum nu e chiar asa mare, 135L parca, pe mine ma sperie latimea doar si faptul ca este cam la 120 cm deasupra solului...
Deci intrebarile mele ar fi:
-exista sticla de 3m de lunga? daca nu, facem, 2 de 150 cm...
-ce grosime ar trebuii sa aiba sticla...?
-cum ar trebuii facut?
-ajung 2 tuburi t5 de 80w 145 cm ?
-la pesti nu ma bag inca, pana nu vad ce vrea: guppy sau neoni, ca de altii nu ii arat
-filtrarea m-am gandit ca ar trebuii facuta cu 2 filtre externe, sa zicem 2 x e700, dar tot ma gandesc cum circula apa acolo......poate daca pe fiecare retur pun un Y si apa sa iasa in acvariu din 4 locuri...
Daca mai am alte intrebari, le pun pe parcurs...
Multumesc...
|
 |
|
|
Doar coaja mesteacanului stiu eu ca e alba, iar in primele poze, chiar asa pare...
|
 |
|
|
|
Nu ti-a fost greu sa renunti la plante?
|
 |
|
|
|
Imi place mult acest acvariu, daca se innegreste apa parca e rup din amazon, adica seamana foarte mult cu ce am vazut intr-un documentar despre Amzaon...
Si inca ceva, setupul acesta e facut in locul acvariului plantat?
|
 |
|
|
|
Cred ca e Hemianthus Micrandemoides. O bagi pur si simplu in substrat, daca planta e sanatoasa nu ar trebuii sa se rupa bucati din ea...
|
 |
|
|
Azi am pus mana pe un aparat ceva mai bun ca al meu si am zis sa fac un update, ca era cazul...
Deci:
Uploaded with ImageShack.us
S-o luam pe rand:
-ignorati echipamentele, abia am reusit sa reglez skimerul si nu-l mai scoateam pentru nimic in lume
-alternathera din stanga nu are ce cauta acolo, sta doar pentru ca nu are alt loc, la poza finala nu va mai fi
-proserpinaca din dreapta va merge in spate pe centru, sa iasa din micorsorum, e acolo pana creste un pic mai mare, sa nu mai fie umbrita
Planuri:
-gazonul nu-mi place deloc, as vrea sa bag glosso, ceva pareri?
-in stanga si dreapta spate, daca as pune h. verticillata ? ce parere aveti? pe post de gazon mai inalt.
|
 |
|
|
Voi doi chiar ca va potriviti, ca amandoi aveati numai plante pretentioase in acvariu si printre ele aparea si hydrocotyle
Macrandra are o culoare de te doare capu, felicitari...
|
 |
|
|