[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: r_o_n_i
Forum Index » Profile for r_o_n_i » Messages posted by r_o_n_i
Salut, intre Eheim universal 3400 1262 sau compact+ 5000 iti recomand Jebao
Daca bugetul e de 300 ron max e varianta DC3000 la 75$ sau daca mai pui putin ai varianta DC 6000 la cca. 100$ cu tot cu transport. Avantaje : 6 trepte de reglaj electronic al debitului si functioneaza pe 24V si consuma ceva mai putin decat Eheim-urile .. banuiesc ca asta se traduce prin caldura mai putina degajata in apa. Spor
dan.pavelescu wrote:Roni, daca dai o fuga pana la mine, te cadorisesc cu controllerul de temperatura

Multam da mai amanam un pic.. am o raceala puternica si sunt bagat de sotie "in carantina" .. nici la tigare nu-mi vine sa ies ça sa intorc serviciu cred ca mai am aproape jumate din galetusa de ciment .. daca vrei sa faci vreo piatra mica ti-l aduc.
Am folosit sare gunjoasala punga de 1kg , scria ceva in greaca pe ea luata din Kaufland. Ciment avea la Brico ala de la Pantelimon la galetusa de 1 kg afara la constructii. Va fi si o coloana de pietre in mijloc ( piatra uscata, gaurita cu bormasina si insirata pe o bagheta de plastic).
Am facut si background din nisip cu sare si cu ciment portland alb si ceva piatra uscata; de ceva timp sta la inmuiat in apa .. intre schimburi am bagat si apa cu otet sau apa si 2 saci de carbune activ .. acum sta in apa de osmoza schimbata la 2 zile.

image

image

Am gasit si asta : http://www.ebay.com/itm/400677190587?_trksid=p2059210.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Oare e ok sa imi controleze 2 ventilatoare sa imi tina temperatura pe timpul verii?
Multumita lui Shubi proiectul a mai avansat un pic. Lampa acum asteapta ledurile si o vopsea neagra sa fie in ton cu restul capacului

image

image

Lampa va avea 4 RB , 4 B , 2W si 1 UV.. Daca nu o sa gasesc UV o sa folosesc 3W
Cantuirea se face pe toate laturile ca sa calce bine o sticla pe alta. Cand se rupe sticla nu se rupe fix drept si pot aparea puncte de tensiune daca laterala de exemplu se sprijina pe fund intr-un colt
Arata bine atat bazinul cat si cable management-ul .. felicitari !
darthradu wrote:Mi-am luat un Nemo!

http://img.plici.ro/image/ZjP

http://youtu.be/0h8dUJjWDkY

L-ai luat la pachet si cu 2 corali ? Ai masurat NH3/4 , NO2, No3, Po4, ph, kh , mg , ca & stuff inainte sa-l bagi in cada ?
Salut , faci suporti separati pentru fiecare senzor la ce inaltime vrei sa fie . Iei o bucata de plexi lata de vreo 4cm si lunga, o suflanta cu aer cald si modelezi ca in desen .

image

eventual partea lunga o faci din 2 bucati care sa se suprapuna si in care dai gauri pe linie ca sa fie reglabil pe inaltime

spor

L.E.: ceva de genul asta :

image
Nu merge .. Adica a mers.. putin.. Se aprindea cand il bagam in priza si se stingea treptat dupa cateva sec; daca atingeam rezistenta cu degetul mai se aprindea putin.. Pe urma am constatat ca in loc de pinul 4 am alimentat de la 5v pinul 5 .. Le-am desfacut pe toate si le-am pus cum trebe da nu se mai aprinde nimic..s-o fi ars 555-ul? Maine mai dau o fuga daca am timp si imi mai iau un rand de piese ,poate am ars vreuna .. Merg pe principiul " prost, prost da hotarat"
Adica la pinul 7 in locul lui T1, nu?
IRLZ24 e ca o pasare rara.. toate magazinele de pe Maica Domnului stiu de el dar nimeni nu-l are pe stoc. Am luat in schimb, la sfatul unui nene dintr-un magazin, un IRLZ 44 cate ar face cam tot acelasi lucru.. O fi bine? O fi rau?
K multam , daca am nevoie de ceva strig .. acum am o nelamurire .. n-am inteles prea bine ce pun la celelalte intrari de + .. ma lumineaza si pe mine cineva?

image
Pentru ca-s grabit din fire azi m-am prezentat la Conex cu lista de cumparaturi .. pana la urma cred ca am reusit sa iau tot ce trebe .. cost total undeva la 30 ron din care 15 ron PCB-ul si 10 ron potentiometru

image

image

pfaiii .. deja vorbesc cu pcb & shit .. daca reusesc sa lipesc toate piesele alea mici, si sa si functioneze, ma apuc sa construiesc o nava spatiala mica, mica
Multam de raspunsuri .. deci merge cu varianta prezentata de Ionut_dt sau tre sa fac 2 circuite d-astea ?
image
Se gasesc undeva gata facute?
Nu merge ceva de genul asta ?

image
Salutari , am nevoie de o schema si o lista de piese ca sa pot sa dimez 2 serii de leduri alimentate la 2 surse, cu cate un potentiometru; doresc ceva cat mai simplu doar sa reglez intensitatea pana la un anumit nivel si sa ramana asa.
Seria 1 este compusa din 3 leduri( 2 albe si 1 uv ) si sunt alimentate de o sursa mean well LPHC 18-700
Seria 2 este compusa din 8 leduri (4 B+ 4 RB) si sunt alimentate de o sursa mean well LPC-20-700
multam
Daca nu mai ai rabdare si vrei sa vezi miscare in acvariu, uite AICI un pachet peste + 2 corali la super pret .. si nici nu mai stai cu grija pana se cicleaza
Acum daca viermele e/a fost in cele 3 pietre ? Mai ai si alte pietre in bazin, afara de alea 3?
Autocarul de BaiaMare cred ca vine la autogara Militari .. Daca exista autocar direct Buc-BaiaM. Neritele au prostul obicei sa iti evadeze , o sa calci pe ele pe covor , iar hermiti papa melci pt cochilii. Baga ceva nasarius si turbo 2-3 mici .

Pfff..iar a fost mai rapid Koala

Forum Index » Profile for r_o_n_i » Messages posted by r_o_n_i
Go to: