| Message |
|
|
Nici nu stiam ca exista asa ceva. Voi cauta unul pentru a adapta capatul furtunului cu care scot apa din acvariu si aspir. E o informatie foarte utila, multumesc mult. 
|
 |
|
|
Multumesc de idee, adevarul este ca ma gandisem si eu la asta, adica sa adaptez putin capatul furtunului cu care aspir cand schimb apa...
Dar acum am aspiratorul asta electric; cu el, apa aspirata este pusa inapoi in acvariu, doar mizeria aspirata este retinuta intr-un saculet.
Multumesc inca o data.
|
 |
|
|
|
Va multumesc tuturor pentru opinii.
Jimmi - din pacate, argumentele tale se bazeaza pe presupuneri, asa ca nu stim sigur.
dan.pavelescu - si eu as vrea sa stiu sigur daca, si la ce cantitate folosita, Sera Omnipur decicleaza acvariul. De aceea, o sa adresez o intrebare celor abilitati sa ofere un raspuns pertinent.
Aquatica - multumesc mult de incurajare, "ne auzim" curand.
adrian09 - multumesc. Referitor la mutarea pestisorilor nici nu incape discutie; m-am invatat minte.
|
 |
|
|
|
Pe prospect nu e nici o mentiune referitoare la deciclarea acvariului, nici macar nu se recomanda aplicarea tratamentului intr-un acvariu separat de cel comunitar.
Pe de alta parte, substanta de baza din Omnipur este un antiseptic, deci probabil ai dreptate. Dar am folosit o cantitate mica, iar pestisorii sunt mai bine. Cred ca o sa continui cateva zile cu schimburi mici de apa si completarea cu solutie pentru cantitatea de apa schimbata.
|
 |
|
|
Buna,
Multumesc frumos pentru observatii. Schimb aceasta cantitate de apa cam fara sa vreau, in sensul ca, pana aspir eu cat de cat (acum cu foarte mare grija la gazon), scot o cantitate de apa insemnata din acvariu. De aceea am si luat aspiratorul electric. Nu l-am folosit insa pana acum, tot de teama sa nu deranjez gazonul. Vroiam sa-l testez astazi, dar acum cred ca mai astept cateva zile. Oricum, cand voi incepe sa-l folosesc, desigur ca voi schimba apa o data pe saptamana.
Voi cauta solutia recomandata de tine, Advitol, cred ca imi va fi de folos.
Dar si faptul ca am pus Omnipur a fost de ajutor; de cateva ore cei doi sunt vizibil mai vioi. 
|
 |
|
|
 multumesc. Pentru ca nu au si alte simptome de boala, voi proceda cum am spus mai sus si sper ca situatia sa se amelioreze curand.
Poate imi fac griji degeaba si e doar o problema de comportament, avand in vedere ca sunt doar doi, iar ei se simt ok in grupuri mai mari. Daca lucrurile se imbunatatesc pana saptamana viitoare, voi mai pune in acvariu inca doi.
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos pentru raspuns. Am schimbat 20% din apa deja, m-am gandit ca nu strica. Am pus apoi 5 picaturi - jumatate din doza recomandata pentru tratament. Si pe prospect scrie ca se poate folosi astfel, periodic, pentru preventie.
Voi face schimburi de apa mai mici si mai dese, de maine.
Sper sa fie totul bine.
|
 |
|
|
|
Cred ca cei doi pitici nu se simt bine. Unul dintre ei nici ieri si nici astazi nu a stat la vedere, alaturi de celalat, in coltul lor obisnuit, si nici nu inoata prin acvariu.
Asa s-a intamplat si cu al treilea, inainte sa moara. A stat ascuns cateva zile, iar cand nu s-a mai ascuns respira foarte repede si avea o umflatura mica si rosiatica pe corp.
Acum, cei doi nu au probleme de respiratie si nici alte simptome de vreo boala, doar ca sunt apatici si stau aproape de fundul acvariului.
Schimb 20-30% din apa la 3-4 zile si aspir superficial substratul (din cauza gazonului). Ultima oara am schimbat apa acum 2 zile.
Cum sa procedez?
Sa fac un schimb mai mare de apa si sa mai astept pana maine, sau sa incep deja tratamentul cu Omnipur? A folosit cineva pana acum, decicleaza acvariul?
Multumesc
|
 |
|
|
Cu placere.
|
 |
|
|
|
Buna seara,
Colegul a vrut sa spuna ca ati postat in cadrul unei sectiuni nepotrivite. De aceea topicul dvs. a si fost mutat la rubrica "Acvarii de apa dulce", de la cea pentru "Acvarii de apa sarata".
De indata ce vor vedea colegii topicul dvs., cu siguranta va vor ajuta.
Bine ati venit!
|
 |
|
|
Sunt sigura ca au fost vremuri foarte frumoase...
Acum cu "emanciparea" continua a femeilor  , avem tot mai multe preocupari si tot mai putin timp sa facem ceea ce ne place cu adevarat. Din pacate.
|
 |
|
|
Asa cum bine intuiesti si tu si cum ti-a spus si colegul de mai sus, vei chinui foarte tare pestisorul.
Este doar parerea mea, dar aranjamentul din fotografie este inestetic, artificial si nu cred ca va crea nicicum impresia de frumos si natural. Daca iti doresti doar o imagine frumoasa pe birou, poti sa pui o fotografie sau o pictura.
Acvariul de 10 litri si minimul de echipamente recomandate de lupulcelrau21 reprezinta un inceput bun sa realizezi un aranjament dragut si natural si, cel mai important, cat de cat adecvat pentru un pestisor Betta. Cu putin efort, atentie si rabdare, in timp, vei obtine cu siguranta un mic colt de natura, care va fi intr-adevar apreciat si indragit de cei care il vor privi. 
|
 |
|
|
|
O intalnire a fetelor de pe forum este o idee buna, dar nu stiu daca se va concretiza vreodata... din ce am vazut, suntem destul de imprastiate prin tara.
|
 |
|
|
Lavinia, multumesc mult de apreciere. Asa cum ti-am spus, si mie imi place acvariul tau, se vede ca plantele au crescut frumos iar totul incepe sa prinda contur.
Pai, Dan Pavelescu a spus "fete", nu "fata", cred ca se referea la faptul ca partea feminina a comunitatii a devenit mai numeroasa. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Scuzati-ma, domnule, nu va cunosc, dar va rog sa nu mai folositi fraudulos userul dan.pavelescu pentru a posta. Stiu sigur ca sunteti un impostor, pentru ca Dan Pavelescu nu ar spune niciodata asa ceva.
|
 |
|
|
Ok, multumesc frumos de raspuns, poate ca nici nu este necesar sa diversific hrana.
Desigur, o sa revin cu poze si vesti noi.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Se vede ca ai facut progrese majore
Hrana pe care le-o dau acum e de fapt un complex de elemente, dar poate ar trebui sa diversific... Vroiam sa te intreb, cand ai avut emberi, le-ai dat vreodata spirulina? Daca da, de care? Pot sa iau din farmacie umana sau doar din pet shop?
Multumesc de ajutor 
|
 |
|
|
 Numele sunt reprezentative pentru comportamentul lor. Sper ca vor urma si alti "pitici", inca doi.
Multumesc foarte mult Dan, e posibil ca parerea ta sa fie un pic subiectiva, avand in vedere ca e un proiect comun.
Gabi C, multumesc frumos, e un acvariu very low tech, dar eu ma bucur de el si de faptul ca ma descurc din ce in ce mai bine cu ce am de facut - curatenie, schimburi de apa, hranit, plantat (cu penseta  ).
|
 |
|
|
Multumesc pentru intrebare, lucrurile merg bine.
Gazonul plantat acum aproape trei saptamani a inceput sa creasca si sper ca va forma, in timp, un covor frumos. Plantuta de Pogostemon in vitro adusa o data cu gazonul creste vizibil (exact asa cum mi-ai spus tu), iar cealalta, abia plantata, pare de asemenea ok. Fertilizez cu solutia de la Dennerle pentru nano (1 picatura pe zi).
Din pacate, din cei trei pestisori am ramas acum cu doi. Pe unul dintre ei l-am pierdut in urma unei perioade de cateva zile in care nu s-a simtit bine. Pentru ca ceilalti doi pesti nu au dat semne de boala, nu am folosit tratamentul luat (Sera Omnipur). Acum au trecut 10 zile de la incidentul respectiv, si pestii sunt in continuare bine. In privinta hranei, ma descurc bine cu cea pe care mi-ai recomandat-o tu, si am inceput sa ma pricep sa le pun, nu chiar cat trebuie, dar nici atat de mult cat le puneam inainte  .
Intentionez ca atunci cand ajung in Bucuresti sa mai iau inca 2 pestisori, tot Ember Tetra, pentru ca imi plac foarte mult. Sunt atenti, ma observa cand ma apropii de acvariu si vin la geam sa se uite, stiu cand le voi pune de mancare si vin in coltul respectiv (nu exagerez, chiar asa e, odata o sa fac un filmulet) si au locul lor special unde prind ceva din apa - ei stiu ce, ca eu nu vad nimic.
Cam asta ar fi. Uite si poze cu acvariul. Intr-una din ele, daca te uiti atent, ii poti vedea pe Sleepy si Grumpy in locul lor de prins chestii invizibile din apa.
Multumesc frumos pentru recomandarea de a planta gazon. Cred ca va arata frumos cand va forma un covor compact.
|
 |
|
|