[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Tonisoru
Forum Index » Profile for Tonisoru » Messages posted by Tonisoru
adrian09 wrote:daca pui poze si postezi numai cind e bine... noi astia...incepatorii ce sa invatam

Ai dreptate. Dar, de data asta, nu cred ca ma pot ajuta colegii. As vrea sa existe o solutie general valabila, insa ma tem ca va trebui sa descopar singura, testand, ce plante se potrivesc cu conditiile (chimia apei, lumina, spatiu) din acvariul meu.

Uite o poza cu Microsorum-ul narrow (adaugat acum 2 saptamani) facuta de dimineata, inainte sa-l curat de frunzele deteriorate. Era asa de afectat ca a trebuit sa tai aproape jumatate din frunze.
image

In cele 7 luni de cand am acvariul, am invatat lucrurile de baza, dovada fiind faptul ca pestisorii sunt inca un viata.
Acum, urmeaza chestiile de finete - decor si mai ales plante care sa se potriveasca, sa se dezvolte si sa creeze un aspect frumos si armonios.
Partea buna e ca pe forum exista nenumarate exemple de bune practici, in topicurile unor adevarati artisti, pe care le urmaresc cu placere si din care cu siguranta voi invata lucruri utile.
Multumesc mult pentru interes, voi reveni cu noutati.
Multumesc frumos pentru incurajare. Promit sa revin cu poze cand voi reusi sa obtin un echilibru.
Multumesc mult. Sunt convinsa ca pana la urma voi descoperi ce plante sunt potrivite pentru conditiile din acvariul meu. Din fericire, pe forum sunt o multime de informatii care ma pot ajuta in sensul asta.
Lucrurile nu merg chiar bine, dar nici foarte rau.
Vestea buna e ca pestisorii sunt inca in viata. Dar plantele nu 'merg'. Am inlocuit Pogostemonul de care va spuneam cu Hygrophila guineea si Eleocharis - varianta cu fire lungi, dar nici una dintre ele nu a rezistat. De curand am pus in locul lor un Microsorum narrow si sper sa se adapteze.
Multumesc frumos de intrebare si succes cu acvariul!
Sarbatori fericite tuturor!

Lavinia, felicitari! Ar fi grozav sa se inmulteasca pestisorii, inseamna ca faci treaba buna cu acvariul!
Becul functioneaza de 5 luni, am luat lampa odata cu acvariul.
Asta este solutia cu care fertilizez: http://www.nevertebrate.ro/Fertilizant-Nano-Dennerle-Daily-15ml-pt-3000l
Nu stiu daca fertilizantul asta contine si fier, si nici ce valori ar putea avea fierul din acvariu.
Problema cu frunzele galbene din partea inferioara a plantelor cred totusi ca se datoreaza lipsei de lumina. Altfel, nu ar trebui sa fie afectata intreaga planta?
Multumesc. S-ar putea totusi ca Gabi sa aiba dreptate si lumina sa nu fie suficienta. Uitandu-ma mai atent, Pogostemonul plantat ultimul are frunzulitele galbene de la baza pana la jumatate, de fapt doar varfurile par ok. Si nici celalalt, mai mic, nu o duce prea bine, a crescut destul de mult, dar frunzele de la baza sunt galbene. Din fericire, gazonul nu are fire uscate sau galbene. O sa tund varfurile maine.
Fertilizez doar cu solutia destinata nano-urilor de la Dennerle, dar saptamana asta nu am mai folosit-o, pentru ca am avut carbune activ in filtru.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Lampa de la acvariu are bec de 11W, deci inseamna aproximativ 1W/litru de apa. Poate ar trebui un bec mai puternic, nu stiu. Sau poate sa maresc intervalul in care este iluminat acvariul? Acum sta aprinsa 10 ore/zi, in intervalul 9-19.
Maine voi taia varfurile, astfel incat sa ramana doar 2 cm in inaltime.
Sper sa dea rezultate. Multumesc.
Buna ziua,

Am plantat in acvariu acum mai bine de o luna Eleocharis parvula mini, in ideea de a forma cu covor compact. Desi s-a prins si creste repede in inaltime (spun asta pentru ca acum 2 saptamani am tuns cam un cm din varfuri, iar acum a crescut la loc), inca nu da semne ca s-ar inmulti.
Pot face ceva pentru a stimula cresterea sa pe orizontala? Poate ar trebui sa tai mai mult din varfurile plantelor si mai des?

Multumesc frumos.
In articolul citit de mine este o referire la faptul ca acesti melci se inmultesc foarte greu. Desi depun, este nevoie de conditii speciale pentru ca ei sa se inmulteasca efectiv, iar acest lucru se intampla foarte rar. Poate acesta este cazul colegilor de mai sus.
Melcusorul este dragut, iar floarea de Anubias este absolut superba.
Va multumesc mult pentru informatii.
Cred ca este vorba despre Neritina Zebra.
Am citit aici:
http://www.acvariu.ro/nevertebrate-de-apa-dulce/-/asset_publisher/9jU9/content/15522?redirect=%2Fnevertebrate-de-apa-dulce
Gabi C wrote:Nici la Mine nu au depus niciodata neritinele.

Gabi, pai e un lucru bun daca nu se inmultesc... ca apoi ce-as face cu ei? Nu cred ca pot tine mai mult de doi in acvariu.

Criss z., multumesc frumos. Daca voi lua doar unul sau doi, poate nu voi avea probleme cu depunerile respective.

Iliescu Mihai, la Giurgiu ph-ul apei este sigur peste 7, deci ar fi ok pentru ei. Am capac din geam la acvariu, dar nu este etans. In cazul in care voi lua melci din astia, sper sa nu plece hai-hui prin casa...
Melcii pe care ii am acum, sunt mici-mici si cuminti, nu se urca pana sus pe geamuri.
Am cautat date despre melcii neritina. Intr-adevar, sunt foarte frumosi, cochiliile lor parca sunt pictate. Cand mai ajung la Bucuresti, poate voi lua doi pentru acvariul meu.
Multumesc frumos.
Multumesc pentru precizare, Gabi C. Acvariul tau este atat de frumos incat nu-mi dau seama cum reusesti sa-l pastrezi asa, doar prin schimburi de apa.
Eu trebuie sa curat substratul nu pentru ca fac pestisorii mizerie, ci pentru ca, in continuare, o parte din hrana pe care le-o dau ajunge pe jos. Si mi-e teama s-o las prea mult acolo... pentru ca strica apa si pentru ca data trecuta cand am facut curat mai rar, au aparut tot felul de vietati nedorite.
Un aspirator manual cu furtun subtire cred ca imi va permite sa scot mai putina apa din acvariu si sa aspir in conditii de siguranta.
Cand va creste gazonul si va fi mai des, voi aspira si eu mai rar, sau poate deloc.
Multumesc foarte mult.
Revin cu noutati despre situatia de saptamana trecuta; administrarea dozei recomandate pentru preventie (Sera Omnipur) + completarea cantitatii acesteia la schimbul de apa in urmatoarele doua zile au condus la imbunatatirea situatiei, astfel ca acum 4 zile am mai luat 2 pestisori, care din pacate sunt bolnavi de mouth rot.
Ii tratez cu Omnipur - doza pentru tratament de data asta, si Atvitol, si sper ca cei doi sa-si revina repede.

Am folosit aspiratorul electric, lucrurile nu merg prea bine. Desi nu e foarte voluminos, in acvariul meu de 15 litri nu prea am loc sa-l manevrez. Are putere mare de absorbtie si implicit apa care este evacuata inapoi in acvariu (prin saculetul care retine mizeria) are un debit puternic si deranjeaza totul.
Voi cauta un aspirator care se amorseaza manual, cu cel mai subtire furtun, cum e cel recomandat de colegul de mai sus.
trasalica wrote:De cand mi-am cumparat cubul, am facut pact cu mine ca voi ramane la 20L, numai vreau sa ma extind, poate doar atunci cand voi fi la casa mea .

esti un pic in contradictie cu mentiunea din semnatura

Sa ne spui de care ai luat si cum merge.
Filtrul Eheim 130 a fost un exemplu, vroiam sa spun ca este foarte bine sa iei un filtru mai performant, in caz ca la un moment dat iti doresti un acvariu mai mare. Dar si pentru ca probabil este mai eficient, incape mai mult material filtrant...

Da, am pus minisiporax in filtrul meu. Ca sa iti dai seama de spatiul disponibil, au intrat 2 saculeti de siporax mini de cate 130 grame fiecare (http://www.nevertebrate.ro/Sera-Siporax-Mini-130-g), fara sa scot cartusul acela despartitor din filtru.
Buna,

Eu am la acvariu un filtru tip hang on model Classica, acesta: http://www.nevertebrate.ro/Filtru-Cascada-Classica-Crystal-2.
Este foarte silentios, adica efectiv nu se aude nici un zgomot, nici un bazait si nu am avut nici o problema cu el de cand l-am luat (functioneaza deja de 4 luni).
Dar, daca ar fi s-o iau de la inceput, acum as opta cu siguranta pentru unul mai performant (nu va spun de ce ), cum este acesta: http://www.nevertebrate.ro/Filtru-cascada-Eheim-Liberty-130.

Succes cu acvariul, este foarte frumos amenajat!
Multumesc, criss.z! O sa caut cu siguranta un robinet din asta, mai ales daca astfel pot regla debitul apei si il pot folosi si pentru aclimatizare.

Forum Index » Profile for Tonisoru » Messages posted by Tonisoru
Go to: