Nu sunt intr-u totul de acord cu ideea ca a tine un acvariu in camera copilului e periculos...eu, sotia si copilul (patutul lui e in camera) dormim toti in camera unde e acvariul...Nu mancarea pestilor ar fi problema...poate daphnia uscata cum era inainte...acum mancarea pt pesti are alt look, alta compozitie...poate ma insel...dar mie mi-ar fi mai mare teama de mucegaiul de pe pereti, umiditatea prea mare in camera mai degraba decat de acvariu...un acvariu curat deci ingrijit nu ar trebui sa fie provocator de alergii sau alte necazuri...inca o data zic...sper sa nu mai nsel
Pai nu e ciclat filtrul tau deja? daca citesti informatiile din link-ul ala...aia zic ca filterboost te ajuta sa umbli mai rar la filtru...cand vrei sa ciclezi un acvariu cei de la jbl recomanda filterstart...
salut...si eu am fost intrigat de proiect o vreme...dar pe urma au aparut ceva dilme: unde gasesc o galeata de genul ala? cu capac cu garnitura pentru etansare ok? posibil sa fie ceva optiuni dar nu stiu. Alta dilema e daca costurile pentru proiect se apropie de costul unui filtru produs de o firma serioasa cum e eheim...in caz ca se apropie mult de pretul unui filtru ca eheim...mai bine cumpar filtrul decat sa ma chinui cu un proiect diy...sau...mai simplu si ieftin e construirea unui sump...
Mersi pentru raspunsuri...m-am mai linistit acum...de inchis, standul nu va fi inchis incat sa apara condens in interior...voi acoperi doar fata si eventual o laterala...pentru a impedica curiozitatea pustiului meu de ~2 anisori sa-si faca de cap...i-ar placea sa se balaceasca prin sump daca ar reusi...sau sa se apuce sa arunce in el jucarii sau haine...mai rau sa nu umble pe la tevaraie si pompa...ca asta ar fi mai periculos...
P.S. Ultima lui boacana de proportii a fost sa-mi scoata OUT-ul de la filtru si sa stropeasca cu el peretele...mi-a luat cam 3-4 listri de apa din acvariu pana l-a prins sotia in flagrant
salutare...ca tot veni vorba de dilema...sump vs canistra...urmeaza sa-mi fac si eu un sump la un acvariu de 150l...dar as vrea sa intreb daca acvariul e in camera unde dorm ...daca e risc de umiditate mare in camera...si daca ar fi ok sa fac cumva sa acopar sump-ul cu ceva sticla sau plexi urmand sa perforez capacul respectiv in zona unde intra/ies tevile din sump...ma gandeam la ceva flanse ca cele facute pentru overflow...ar ajuta un pic la reducerea umiditatii in camera? ma cam tem de mucegai in zona acvariului mai ales ca va sta in coltul camerei si de ceva mai greu sa pot umbla prin zona dupa montare. mersi
Donez pereche de Hemichromis Lifalili neon blue. Is maricei asa ca e de preferat un acvariu de cel putin 65l dedicat doar lor. Daca se poate as dori ceva plante easy la schimb...dar nu e musai
Vand lampa SUN SUN 2x24W. Arata si functioneaza impecabil. Se da impreuna cu 2 seturi de neoane: 2 Osram si 2 Giesemann : Superflora si Tropic. Pret 170 lei.
Buna...apa aia maronie e de la taninii eliberati de radacini...nu is nocivi pentru vietatile din acvariu dar daca vrei musai sa ai apa curata fara urma de tanini...ceva carbon activ ar mere...dar mie imi place...la mine timpul a mai redus din tanini...acum e usor galbuie apa...dar tot placut e la vedere...
Iiuly wrote:[code]Buna ! Am un acvariu de aproximativ 30 de litrii in care tin o planta naturala (care a inceput sa faca ca o matreata alba pe ea ) si pestisori ( xypho, neoni, scalari ) . Rand pe rand pestisorii au inceput sa imi moara si nu stiu care este cauza . Nu ma pricep absolut deloc la acvarii sau ce teste trebuie sa fac la apa si ce trebuie sa cumpar pentru a fi totul in regula .. nu vreau sa imi mai moara pestisorii va rog ajutati-ma repede
Valeuu....cu ce sa incepem? cand am simtit nevoia sa-mi incropesc un acvariu cu ceva plante si ceva pesti care sa misune prin el...am citit despre ciclare, ce pesti de acvariu s-ar preta la acvariul pe care-l doresc eu, ce plante ar merge pentru un amator la nivel de acvariu plantat...etc...asta pentru a nu arunca banii aiurea fie ei dati pe acareturi, pe plante sau pesti...si sa mai si chinui saracele vietati.
In cazul tau...ai zis ca nu te pricepi deloc la acvarii...mai intai trebuia sa citesti cate ceva despre asta inainte de a face pasul asta...acvariul ala e micut tare...cred ca incap maxim 2 perechi de guppy acolo sau 1 betta sau il faci acvariu cu creveti (recomand red cherry). DAR...intai de toate trebuie sa fie ciclat, ai nevoie de un filtru...ar fi ok unul de ala "agatat" de un perete al acvariului pe care-l umpli un medii biologice (cum ar fi mini siporax-incape mai mult)
L.E. Scapa repede de scalari si ceilalti pesti lasa-i in "gazda" pe undeva rapid...e foarte posibil sa ai amoniac in acvariul ala...banui ca nu e ciclat...ca nu stiu ce filtru ai si repet: citeste despre ciclare http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
dan.pavelescu wrote:Nu stiu sa-ti raspund la intrebare, dar totusi.. de ce Doamne ia-ma imi vorbesti cu "dumneavoastra"? Doar ne-am cunoscut, ai vazut ca sunt un putzoi cordit, ce atata domneala?
'Nea Dane ai raspuns chiar tu intr-o postare mai veche la intrebarea "ce atata domneala" ?
dan.pavelescu wrote:Pentru ca sunt un domn, ce p*la mea
Sper sa fie umor cu gust. Nu am putut rezista sa nu comentez
Gabi C wrote:Pai nu cred castilul asta limiteaza atit de drastic numarul de specii de plante din acvariu.
Din pacate stilul Iwagumi limiteaza numarul si tipul de plante ce pot fi folosite in setup...de exemplu nu poti folosi plante ce ar putea acoperi si masca cu timpul rocile.
Uite ceva gasit pe net care explica ce si cum:
"Plants in the Iwagumi style are limited in an effort to maintain the balance of simplicity with the rock formations. However, it is common for aquascapers to use the benefits of carpet flora and open space.
Glossostigma elatinoides, Dwarf hairgrass (Eleocharis acicularis), and Hemianthus callitrichoides are among the most popular selections"
anca2014 wrote:Buna ziua !
Am un acvariu de 60 l cu un singur caras auriu. A crescut imens ,aproape 20 cm
Cred ca e cam mic acvariul chiar daca sta sigur in 60l...ar trebui sa ai macar 100l acolo...si o filtrare decenta...ca un caras in general face multa mizerie...mai ales unul cu dimensiunile alea...
Nu exagera cu mancarea...chiar daca iti pare ca tot cerseste mancare...astia ar fi in stare sa manance pana crapa...apa cu rata, substrat aspirat bine si repet...filtrare buna a apei. Uite la un setup fain cu carasi...in ce acvariu is tinuti...
Uite aici mai multe detalii...doar ca sunt in engleza:
"Red Cabomba can be propagated by trimming branches from the main plant and pressing their stems at least 1" into substrate. The "topping" method is the best way to propagate this species; if the bottom portion of a trimmed shoot is left in the substrate, it will produce a new growth tip from its highest node. Under good conditions, this species grows very quickly and requires frequent pruning. For optimal effect, place the cuttings in groups along the back or sides of your aquarium. Cuttings placed in substrate will slowly grow new root systems and their growth will accelerate"