[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Solutia mai buna este sa faci RUGF (reverse undergravel filter)... adica, sa "impingi" apa prin filtrul ala, nu sa o "tragi".

- substratul nu se mai colmateaza,
- nu vei avea zone anaerobice (nisip negru).
- iti "spala" in permanenta substratul...
Red Knob Sea Star (Protoreaster linckii)

Stea de mare, africana, carnivora ...

- a fost cumparata (de un prieten de-al meu), de la cineva caruia ii mancase niste cuiburi de sun-coral
- prietenul meu are un bazin de 120 litri, si si-a dat repede seama ca steaua aia e "prea mult" si pentru el...
- asa ca, in putine cuvinte, iata ultima vietate din acvariul meu

image

Stoc viu (startup acvariu - 10 iunie 2012):

- 2 Amphiprion clarkii - (18 aprilie 2012)
- 1 Zebrasoma xanthurum - (11 iulie 2012)
- 1 Zebrasoma flavescens - (25 septembrie 2012)
- 1 Zebrasoma veliferum - (03 octombrie 2012)
- 1 Pseudochromis fridmani - (04 iulie 2012)
- 6 Chrysiptera parasema - (26 iunie 2012 si 03 octombrie 2012)
- 9 Chrysiptera hemicyanea - (30 august 2012 si 13 septembrie 2012)
- 1 Pseudocheilinus hexataenia - (03 iulie 2012)
- 1 Centropyge bicolor - (03 octombrie 2012)
- 1 Centropyge loricula - (07 decembrie 2012)
- 1 Salarias fasciatus - (13 septembrie 2012)
- 1 Siganus vulpinus - (07 decembrie 2012)
- 1 Acreichthys tomentosus - (19 februarie 2013)
- 1 anemona (Anemonia viridis) - (16 septembrie 2012)
- 3 paguri - (10 martie 2012 si 05 august 2012)
- 8 melci (Trochus) - (05 august 2012 si 19 noiembrie 2012)
- 1 scoica (Modiolus martorelli) - (16 septembrie 2012)
- 2 creveti (Lysmata amboinensis) - (18 iulie 2012)
- 10-15 creveti (Palaemon elegans) - (05 august 2012)
- 1 "iepure de mare" (Aplysia dactylomela) - (15 august 2012)
- 1 crab (Mitrax sculptus) - (02 noiembrie 2012)
- 1 crab maron, cu picioare paroase - (15 ianuarie 2013)
- 1 crab negru, cu picioare paroase - (15 august 2012)
- 1 stea de nisip (Astropecten polycanthus) - (04 martie 2013)
- 1 stea de mare (Protoreaster linckii) - (16 martie 2013)

Chris nu a putut interveni pana acum din cauze tehnice, care tin de mai vechile probleme ale forumului nostru... am remediat "buba" si sper ca putem beneficia de cateva comentarii din partea autorului fotografiilor

Chris, enjoy!
Ultimul set din aceasta seara... asteptam de la Chris poze din Brazilia si Sulawesi

image

image

image

image

image

image
Dragilor,

Ma fac purtatorul de cuvant al lui Chris Lukhaup si incep o serie de fotoreportaje cu imagini surprinse de el in nenumaratele sale calatorii... am primit aceste poze de la el, cu rugamintea de a vi le impartasi.

Textul original spune: "Poze din ultima calatorie - Florida... ape dulci."

image

image

image

image

image

image

image

image

Va urma...

Ptiu, daca stiam ca iei ceva de la ei, te abordam si eu pentru deflectorul acela...
Bine Sefu',
Am sa calculez si o sa-ti dau niste cote exacte + desen in Sketch-Up .

merci!

Later edit: Material negru "sa egzista" pe stoc? Ca atunci as face si peretele ala lateral, cu gauri si pieptan.
Speri degeaba, nea Severus ... avem niste "rapitori", pusi intr-un acvariu in care misuna ceva mic si "miscator"... ei bine, eu "nu le dau" crevetilor o luna de zile .
N-am ce sa-ti dau, ca n-am comandat inca sticla... si nu am calculat cotele exacte. Pompa nu e pe stoc, vine in 3 saptamani... Da' de ce e asa mare graba?
Sa vedem, nene Dragos... sa cantarim, sa ne gandim . 20% inseamna cam 80 de litri, asa ca butoiul meu e tocmai ce-mi trebuie.
Oricum, merci pentru sfaturi!
Nu ma intereseaza nici nitratii si nici fosfatii (drept dovada, inca nu m-am agitat sa pun in functiune reactorul ala de 6 litri)... si nici corali nu ma pregatesc sa bag in acvariu. N-ai sa ma vezi pe mine ingrijorat de nivelul de Ca si Mg, sau de faptul ca "Montipora mea stagneaza din crestere"!

Vreau doar sa verific daca teoria cu apa de robinet + "conditionatori" gen Prime este functionala... pentru ca nu am rabdare sa fac observatii pe termen lung, vreau sa fac un schimb masiv de apa (ca sa pot vedea in termen scurt care e treaba).

PS: La "Coralis" au pomancanti... si, tare ma mananca de un P. Navarchus .
Merge fara probleme!

- ti-as sugera sa smirgheluiesti putin suprafata, ca vopseaua sa adere si mai bine.
Frumusel acvariu!
Bine ai venit pe forum!
Andpop wrote:... Offtopic: Koala, imi poti spune te rog cum pot pune filmele direct pe forum, fara sa se mai vada doar link-ul?

Sigur ca da!

- Linkul direct al primului film este urmatorul: http://www.youtube.com/watch?v=NdnX-KueA3M (pe asta il iei din bara de adrese a browserului de net).
- Cateodata, browserul de internet adauga si alte secvente de final, la linkul respectiv... tu trebuie sa alegi doar pana acolo unde se termina grupul de cifre&litere de dupa semnul "=". In cazul de fata, grupul de litere&cifre este NdnX-KueA3M.

image

- In momentul in care scrii un topic, o sa observi ca ai buton de "Youtube"... acesta nu face altceva decat sa adauge 2 grupuri de paranteze drepte, intre care se afla acel link.
- Practic, tu trebuie sa apesi butonul de "Youtube" - iti apare scris: [youtube]
- Apoi copiezi in continuare linkul de mai sus: http://www.youtube.com/watch?v=NdnX-KueA3M
- Ultimul pas este sa apesi inca o data butonul de "Youtube" - o sa vezi ca iti apare, dupa link, secventa: [/youtube]

image

Asta e tot!

Sa fie intr-un ceas bun!
- Dom' Gabriel, ia dati matale o pagina indarat, ca sa vedeti testele facute apei "de robinet"... nitriti, nitrati, fosfati = zero pe linie! . Acu', nu contest ca poa' sa fie si cate-o transa mai nasparlie, cu nitrati sau fosfati in ea... da', tinand cont de calitatile mele morale deosebite , cred ca o sa trec cu eleganta peste problema asta

- Ma gandesc sa fac acum 4-6 schimburi rapide (2 pe zi)... ca "sa stiu o treaba" si ca sa putem vedea "live" efectele manevrei. Nu mi-e frica sa fac experimente, mai ales cand toata lumea zice "Nu merge, bah, ashea!... Canistre? Sa-cri-le-giu!... Iti trebuie neaparat sump... nitratii si fosfatii trebuie sa bata spre zero... etc.,etc., etc."

- In legatura cu scrisul dintre geamuri... da frate, nu stiu ce-au cu mine prietenii astia ai mei. Le-o fi frica sa nu-mi fure cineva bazinele din casa, asa ca le inscriptioneaza pe toate ca pe oglinzile de la BMW-uri
Merci barboase!
Daca nu-mi ies celelalte pasiente, o sa te bat la cap cu certitudine ...
Singurul lucru care e de admirat la acest bazin e faptul ca nu respecta niciuna din cutumele acvaristicii moderne:

- filtrarea se face doar cu 2 canistre,
- nu are sump,
- nu am facut schimburi de apa,
- dau mancare pestilor cu nesimtire

Daca reusesti sa depasesti "tentatia gradinarului de corali"... si, daca te multumesti cu peisajul stancos prin care se plimba pestii favoriti, atunci nu e greu deloc!
Si cateva poze cu pestii...

image

image

image

image
Luat strada Maica Domnului "la talpa usoara" ... am gasit astea: 12V, 3 A (40 lei/bucata).

image

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: