[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan P
Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P

Am observat si in Petshop-uri ca i perioada asta e plin de gris.

Severus sa stii ca ciclidele in special isi recunosc "membrii familiei". Si la mine "dispar" ca prin magie daca avem musafiri Cu siguranta nu apreciaza fetele noi necunoscute si bataile in geam specifice curiosilor ce nu au pesti . De aia filmari si poze numai in familie facem.
Mama mama ce de puiuti ai acolo . Cred ca o sa fie destul de greu de donat atatia, mai ales daca faci "portia" de 8 bucati.

Inteleg ca ai un JD normal si unul cu gene blue?
Cum arata puiutii de EBJD sunt chiar curios?

De firavi observ si eu ca sunt destul de pretentiosi. Ai mei cred ca sunt si impotenti. Au avut la dispozitie vreo 5 femele si inafara de cateva pupatui nu s-au ales cu nimic Depuneau femelele icre singure si astia se uitau de la distanta. AM renuntat la ideea de a ii reproduce si am pastrat doi masculi mai mari (au vreo 12-13 cm si nu par sa mai cresca).

Legat de decor poti sa ne arati si noua ce pot face doi JD dibace??

Cam la ce marime au ajuns parintii acum si ce vecini mai ai in acvariu?

Dan
Dupa ce imbraci cu Moss faci un serial "La Bloc"
Cred ca se simt excelent in tevi locatarii intrebarea e daca o sa ii mai vezi la pascut
Nu stiu ce sa zic Uite aici cum arata in stadiu incipient .

Iti zic la mine exact aceleasi puncte tratate ca gris au intrat in remisie. Au aparut doar la un Severum dominat de ceilalti pesti.

Nu stiu ce alt parazit se manifesta similar. Eventual poate cineva din greii acvaristicii ne lumineaza si pe noi. Repet nu sunt 100% sigur insa nu vad ce altceva ar fi.
Ce parere aveti, e gris sau nu??
Intreb ca si un Severum de la mine are asa ceva si eu tratez momentan cu temperatura ridicata si pare sa regreseze.
Foarte frumos acvariul!

O singura intrebare: crezi ca o sa le placa locatarilor in bloc??

Eu as improviza ceva mai natural decat teava
[quote=Sorin3030]
Dane,punctele alea nu sunt de gris zic eu,pentru ca sunt mai mari si albastre.Asa au si red spotii mei,si ai lui Severin,cateva puncte pe coada,la fel ca albastrul de pe varful crestei.[/quote]

E ma refer la punctele de pe coada din poza de detaliu. Eu le vad albe toata ziua
In poza 2 si poza 3 as spune ca pe coada se vad cateva boabe de gris. IN rest par a fi ciupituri eventuala zgarieri de decor. Acelasi gen de leziune am eu la Oscarul mic ce e cam alergat de cel mare ;)
E excelent daca femelele sunt mai mari avand in vedere ca le asteapta o perioada lunga de nemancat .
Legat de dimensiuni eu am avut femele de vreo 4-5 cm care erau gusate . Imi era o mila de ele ca numa' gusa se vedea.
Cu placere ... da Radu nu mi-a zis nimeni pana acuma

Daca-i lasi vreo doua zile nemancati cred ca o sa ai succes si cu granule. Probabil isi permit ca nu au concurenta la mancare. Daca ar vedea ca ai mei cum dispar granulele, nu ar mai fi asa de pretiosi la masa
Eu te intrebam daca esti sigur ca agresoarea e femela. Eu am avut doi masculi de Betta in acvariu de 150 de l crescuti de pui. Am crezut ca au spatiu suficient si fiind crescuti de mici nu o sa se macelareasca. Intr-o zi au decis sa vada care e seful.
Ulterior ambii s-au refacut. Erau zdrentuiti horror in egala masura.
Ideea e ca doi masculi intr-un recipient nu au sanse de convietuire pe termen lung. De aceea suspectez ca ai putea avea doi masculi.
Esti sigur ca e femela batausa??
Daca nu e prea mult se poate muta topicul la sectiunea Aquascaping?

Multumesc!

edited by koala: Da, se poate
De mancare le dau cam de doua ori pe zi ca am tinerii in crestere .

Dimineata dau granule cu vegetale sau mixte iar seara le dau granule pentru ciclide carnivore sau mixtura de inima de vita cu fructe de mare si mazare (asta in zilele inaintea schimbului de apa ca stica apa foarte tare). Cantitativ nu stiu cum sa apreciez insa merg dupa regula cat mananca in cateva minute. Oscarii se bucura si de creveti decorticati, ceilalti nu prea se uita la creveti. Ocazional ramele din preajma casei si paianjenii din casa .

Incerc sa diversific cat mai mult alimentatia. Pestii sunt destul de pretentiosi si unele granule nu prea le apreciaza insa nu au de ales. Granule am vreo 5 tipuri insa cele mai apreciate par a fi cele Tetra si Sera.

Avand in vedere ca granulele sunt mici e mancare pentru toata lumea si dupa masa toti sunt burtosi
Ms Koala!

Ma tziganesc si eu cum pot si trag tare cu schimburile sa fie apa cat mai buna. Momentan Severumii se descurca. Cel indragostit de dra Salvini ii cam cafteste pe Oscari daca nu isi vad de treaba. Celalalt se fereste din calea lor. Probabil ca am sa renunt la ei in timp. Sper sa nu fie cazul sa renunt la EBJD ca astia imi plac mult de tot.

Koala crezi ca suplimentand macarea lui Broschi pot sa il aduc aproape ca dimensiuni de Oschi? Momentan se descurca el, da ma gandesc sa nu se mareasca diferenta intre ei ca e cam nasol atunci.
Mai Gremlin iti dai seama ca la toti ne-a fost frica sa auzim ca te joci cu apa Am vazut si noi filmul .

Hai nu te mai supara ca nu ai de ce. Pozele vorbeste si pana nu ai pus cateva poze ce era sa povesteasca lumea.

Eu personal as scoate pietrele alea maro si eventual as cauta ceva bolovani mai rotunzi asa sa fac o rocarie in stanga. Baga si tu ceva melci pentru biofilmul ala si nu o sa mai ai treaba cu el.

Cu ce ai de gand sa-l populezi??

Multam de sfaturi maestre . Hai ca-l bag repede acu' pana poate sa se mai intoarca in acvariul asta mic .
Io is sigur ca ii plac Guppy sunt niste pestisori asa frumosi I-au placut si Titteya pana la urma
Iata-l si pe Oschi cersind ceva haleala

Am mai facut doua filmari cu acvariul meu cu americani. Intre timp Oscarii au crescut exponential, mai ales Oschi. Oscarul al mic (Broschi) e cam ciufulit de asta mare insa chiar si asa nu se da in laturi cand vine vorba de mancare. Am inceput sa ii dau mancare doar lui cand reusesc, asa poate il aduc in parametrii lui Oschi. Sper sa se vada si efectele ca aproape zilnic bag 2-3 creveti in el in plus fata de dieta obisnuita a celorlalti. Deja avem semnele noastre secrete si stie exact ce ma de gand sa fac .

Intre timp am impresia ca m-am pricopsit cu niscai gris asa ca am crescut temperatura la 30 de grade si pare sa regreseze.
La EBJD am observat ceva ce nu mi se pare in regula. Masculul mare are pe innotatoarea dorsala doua "alunite" in relief aceeasi culoare cu restul corpului. Arata exact ca doua bobite de cca 1-2 mm lipite pe el si nu am nici o idee ce ar putea fi. Am incercat sa fac poze insa nu reusesc. La un moment dat a mai avut asa ceva si dupa cateva saptamani au disparut lasand o leziune mica rosiatica ce sa vindecat in cateva zile complet (aparent). Pestii au pofta de mancare si sunt activi.
Pe innotatoarele laterale mai ales EBJD au niste portiuni mai deschise la culoare se vad si in filmare. Credeti ca sun cicatrici de la cafteli??

AM pus inca doua poze cu avariul de 60 de L.

Credeti sa l-as putea adauga pe Oschi impreuna cu Guppy??

Forum Index » Profile for Dan P » Messages posted by Dan P
Go to: