[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
V.Sorin wrote: Ma scuzi inca o data Dolly, si eu as fi facut la fel daca as fi avut de aface cu un incepator ca mine si sper ca poate te razgandesti si continui sa ma ajuti .

Nimeni nu te acuza ca esti incepator. Si nimeni pe lumea asta nu are dreptul sa faca asa ceva.
Si, dupa cum ai vazut, nu am fost singura dornica sa te ajute. Numai ca tu o tineai pe a ta.

Hai, ia-o de la capat cum trebuie si ai sa vezi ca altfel vor merge lucrurile.
V.Sorin wrote: nu te acuz pe tine

Ha, ha, ha! Ma scuzi ca nu am gustat gluma ...

V.Sorin wrote: Trebuia cumva scoasa apa din acvariu 100% imediat ce am inlaturat pestii?

Tu cum iti imaginezi ca se face o ciclare a unui acvariu? Cu apa murdara, cu resturile lasate de vechii locatari, cu plantele vechi si posibil purtatoare de alge?

Atunci nu ai inteles nimic. Si asta chiar este ultima data cind ma mai bag.
V.Sorin wrote: M-ai zapacit de tot , Dolly.

Ok, am priceput. Deci, cu alte cuvinte, din cauza mea e apa asa cum e - verde, rosie, curcubeu - si tot din cauza mea nu reusesti sa-ti ciclezi/setezi bazinul ala odata.
Ei, uite ca ai promisiunea solemna a lui Dolly ca nu se mai baga sa te zapaceasca.
adu wrote:inca o intrebare cum le dau eu de mancare pestilor daca fug tot timpul?

Cum adica cum le dai de mincare? Pe ceilalti pesti ii prindeai si ii ghiftuiai pe fiecare in parte pina se declarau multumiti?
Presara putina mincare pe suprafata apei si se descurca ei. Daca le dai grindal sau tubi, intreaba pe cei care folosesc asa ceva.
V.Sorin wrote:
Pentru urmatoarea saptamana am sa incep incetul cu incetul sa adaug cate un cory.

Mai asteapta inca o saptamina pina sa mai bagi un cory. Nu te mai grabi asa!!
V.Sorin wrote:
Apa "are toane" ca sa zic asa.
De obicei dimineata pana spre pranz este verde, limpezindu-se spre seara.

Apa sa fie de vina? Sau filtrul pe care il folosesti e prea mic pt cantitatea de apa din bazin? Eu nu pricep de ce ai apa verde la un acvariu setat de o spatamina. Ai grija sa nu o iei de la capat cu problemele...

cosminmm wrote: Pogostemon helferi

blyxa japonica

Daca nu treci pe la rubrica "Despre noi" , nu iti prezinti acvariul si nu iti completezi locatia in My Profile, nu cred ca se va inghesui nimeni sa te ajute.
adu wrote:
off : dimineata mai era un neon mort si o neretina nu se misca neam...

Parametrii apei i-ai verificat?
axl07 wrote:Merge spirulina ca si hrana pentru neoni?

Merge. Spirulina e mincata cu placere de marea majoritatea a speciilor. Atentie insa sa nu exagerezi cu dojazul. :-)
Bine ai venit! :-)

Ce sa-ti urez pe linga bafta? Mai multe acvarii poate...
Mda..alta umilinta...

E frumos de frumos!!!! Felicitari!v
Cauta pe yahoo/google "biotop tetrazona fish". Si ai sa vezi ca gasesti o gramada de link-uri.
"Microrasbora sp “Galaxy” este un peste care face parte din familia Cyprinidaelor care provine din zona Myanmar. Coloritul foarte simplu care contrasteaza puternic cu plantele din acvariu si dimensiunea redusa a acestuia il face sa se preteze foarte bine la acvariile nano.

Hranirea. Nu este un peste pretentios la hrana putand fi hraniti cu fulgi faramitati, cu hrana vie cum sunt daphniile, cu tubifex sau chiar cu artemia.

Parametrii apei. In salbaticie acesti pesti traiesc in iazuri mici, putin adanci, la o adancime de maxim 30 cm unde apa are o temperatura care variaza intre 22- 25°C. S-a dovedit insa ca acesti pesti sunt destul de nepretentiosi tolerand o plaja larga de parametri ai apei. Totusi este recomandat sa fie crescuti si reprodusi la un pH cuprins intre 6.5 si 7.5 si la o temperatura cuprinsa intre 22 si 25°C.

Acvariul. Dupa cum am specificat si mai sus sunt pesti de talie foarte mica ajungand la maxim 2 cm la maturitate. De aceea ei au nevoie de un acvariu mic, de 45 cm lungime, 30 cm latime si 30 cm inaltime fiind suficient de mare pentru a adaposti un card de Microrasbora sp “Galaxy”. Fiind timizi prefera acvariile mai umbrite, iar pentru a asigura acest lucru puteti sa folositi niste plante plutitoare. De asemenea este recomandat sa folositi multe plante si decoruri care sa le asigure locuri in care sa se ascunda.

Temperament. Fiind un peste foarte mic si timid este recomandat sa fie crescuti in grupuri de macar 5-10 bucati. Chiar daca masculii au tendinta sa se urmareasca si sa se tachineze uneori, acesti pesti sunt foarte pasinici si pot fi crescuti cu orice specie care are un temperament asemanator.

Dimorfism sexual. Masculii sunt mult mai colorati si tind sa aiba dungi portocalii si albastre pe inotatoarea anala si dorsala in timp ce la femele sunt portocalii.

Reproducerea. Pentru reproducere trebuie sa aveti 2 masculi si o femela pe care ii veti pregati pentru reproducere prin hranirea cu hrana vie. In acvariul de reproducere trebuie sa asigurati un loc pe care sa depuna icrele si care sa ofere totodata protectie icrelor deoarece Danio margaritatus fac parte din speciile care isi mananca icrele sau puii foarte mici. Se poate folosi ca suport pentru icre un fel de mop din material textil de culoare verzuie si/sau Java moss. La cel mult 24 de ore dupa ce icrele au eclozat, trebuie scosi din acvariu parintii pentru a evita mancarea puilor. Fiind foarte mici, puii trebuie hraniti cu infuzori o perioada de timp.

Alte denumiri folosite. Microrabora sp . "Galaxy", Celestichthys margaritatus"

crrrystynnna wrote:
acum a ramas doar unul, si nici eu nu gasesc o explicatie logica. daca ar fi sarit din bol, il gaseam, dar nu e nicaieri.

Atita timp cit acvariul e in casa ta, tu ar trebui sa stii, nu noi. Si nu mai fi asa pusa pe cearta, ca nimeni nu-ti vrea raul. Noi incercam sa te ajutam cit putem, dar asemenea situatii ne depasesc pe unii dintre noi.
Iar daca nu ai observat, in posturile anterioare era vorba de betta, nu de carasi. Dar fie ca tine...
Bine ai venit!

Un prim sfat - pastreaza acvariul actual doar pt carasi - 3 sunt si asa prea multi. Restul pestilor nu au ce cauta acolo. Daca nu ma crezi - studiaza forumul si te vei lamuri ca am dreptate.
crrrystynnna wrote:si eu am cam aceasi problema doar ca eu am un acvariu micut d 6l si am avut 2 carasi aurii ,am fost plecat vreo 5 ore d acasa si cand m-am intors cel mai mare dintre ei a disparut .....................................................
nu avea cum sa sara ,apa era aceasi deci nu s-a varsat,nimeni nu s-a atins d el ,nu gasesc nici o explicatie logica poate ma ajutati voi

Nu vrei sa treci totusi pe la rubrica Despe noi si sa ne povestesti si noua - profanilor - cum de ai ajuns sa tii 2 carasi si un betta in 6l? Si trece si locatia la My Profile. ( cred ca o sa fac scurta la mina tot scriind la fiecare nou venit aceeasi placa).

Eu nu pea am inteles - cine a disparut? Betta sau un caras? Ca din umilele mele cunostinte, nici unul din ei nu e "peste zburator".

Cit despre explicatii..de, fenomene paranormale se petrec la tot pasul.

Iara-ma ca ma distrez, dar de povesti din astea suntem cam satui.

Si inca ceva - nu mai "navali" peste postul altuia, ca e dovada de lipsa de respect.
Echinodorusul fantastic color e ceva "de groaza"... Ma uit... si ma tot uit...parca e pictat.
Cred ca ai pica pe multi dintre noi de aici de ai pus asemenea poze. Pt ca intentia ta e clara - ia sa-i umilesc eu nitel pe muritorii astia profani.

Felicitari cu miile!
RexHunt wrote:Era vorba de wati/litru .... desteptule citeste mai sus !!

Off - topic

Eu ti-as sugera prieteneste sa pastrezi un ton civilizat si calm. Ca oi fi eu "destept", dar nu am de pierdut sau de cistigat nimic la afacerea asta. Daca intrai pe site-ul recomandat, ai fi inteles de ce ti l-am dat. In nici un caz ca sa ma aflu in treaba.

Nu mai imi ramine decit sa-ti urez bafta cu pietrele si crengile aferente!
RexHunt wrote:am avut suficienti wati/litru, alta cred ca a fost problema !

Serios? Si care ar fi aceea? Ca plantele au si ele nevoie de ingrijire, de fertilizare...In plus sunt plante de apa calda si plante de apa rece. Daca nu le asiguri temperaturi optime, se topesc...Trebuie sa le cunosti denumirile si cerintele ca sa le poti intretine.

Uite aici un site dedicat plantelor de acvariu - www.tropica.ro. Poate te ajuta.
Si "papagalii" unde sunt?...

Am o vaga senzatie ca ne iei la un misto crunt pe toti. Daca nu e misto, atunci e inconstienta clara din partea ta.
Cred ca nu am inteles eu bine - bagi discusi cu 2 Green Terror, un Texas Cichlid si un Jack Dempsey? Daca e asa, volumul acvariului nici nu mai conteaza. Si nici ca "fiarele" sunt pui de 7 cm.

Te rog...spune ca nu inteleg eu nimic...numai asta sa nu fie adevarat.

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: