[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Beta disparut!!!  XML
Forum Index » Anabantidae
Author Message
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu stiu daca a mai patit cineva asa ceva, dar pentru mine e un mister total. A DISPARUT BETA...
Il aveam cam de doua o luna, problema e ca din primele zile comportamentul lui era foarte ciudat, in sensul ca statea ascuns, doar cat se ridica si lua o gura de aer si se ducea inapoi. Si asta a durat pana acum, cand a disparut.
Ce am in acvariu? 8 molly, 3 xifo, 3 gupy, 6 tetrazona, 2 sanitari, 2 scalari (si mai era un beta mascul care a disparut ), toti intr-un acvariu de 190 de litri. Ceva plante in spatele acvariului, niste pietre intr-un colt, pietris. Filtru extern home made (in care am cautat, poate a fost tras prin furtun, dar nu e...). Ce am facut? Am schimbat pozitia pietrelor intr-o seara, am scor toti pestii inainte, inclusiv beta, dupa care i-am pus inapoi. A doua zi beta nicaieri, chiar am cautat prin pietrele de decor, le-am ridicat, am rascolit prin plante, NIMIC. Beta s-a dematerializat.
Poate da cineva o explicatie?
[WWW]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Noi putem sa iti dam si mai multe explicatii,toate logice si foarte probabile in cazul tau.Insa nu o vom face decat daca ne explici si tu ce cauta saracul betta(si saracii guppy) cu tetrazone care ciupesc cozile pestilor , mai ales daca sunt voalati!!! Scalarii probabil au facut la fel, iar sanitarii aia ce specie sunt mai exact ?
Daca eu te-as pune pe tine intr-un apartament cu 6 pitbulli si 2 scorpioni si alte persoane care nu prea au ce cauta acolo, si te-as incuia in apartament pe timp nelimitat...oare CAT ai supravietui si CE se va intampla cu tine dupa ce mori ???
De ce chinui oare fiintele alea nevinovate,obligandu-le sa existe la gramada, daca stii ca sunt incompatibile ? Pentru ca stii , cu siguranta.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

Stiam ca din cauza tetrazonelor voi fi atacat, dar am sa incerc sa ma apar.
Tetrazonele sunt mici, aproape pui, si au fost pusi in acvariu dupa beta. Probabil ca dupa ce vor mai creste ii voi da. Acum vad ca sunt cumininti, nu ciupesc nici un peste. Oricum, beta avea comportamentul mai sus amintit inainte de a lua contactul cu tetrazonele. Scalarii sunt mari, nu par afactati de tetrazone.
Sanitarii sunt "marca" thoracatum, poate astia au facut vreo hora cu beta, dar si astia sunt mici, fata de cum stiu ca ajung ca marime.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2009 21:44:04

[WWW]
feugen
Junior member
[Avatar]

IP:

Betta de regula nu este un peste prea "inotator". Ii place sa stea printre plante... Faptul ca l-ai "asortat" cu tetrazona nu-i o chestie prea "ortodoxa" dar nici criminala nu este. Depinde foarte mult de "caracterul" pestilor. Am avut tetrazone care stateau bine-mercy cu scalari sau carasi... fara sa inregistrez decese. La tine pot fi o multime de motive ce au dus la moartea, respectiv disparitia pestelui. Se prea poate ca pestele sa fi fost bolnav. Faptul ca a disparut... poate fi pus pe seama sanitarilor. Acum depinde ce sanitari ai... Daca ai cory este plauzibil. Uniii acvaristi baga ancistrus in categoria sanitarilor. Cu toate ca hrana de baza este de natura vegetala, ancistrusii sunt nu necrofagi...
[Yahoo!]
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

A murit saracu din ceva cauza si aialaltii l-au halit sau a tasnit din bazin daca nu ai capac si s-a dus pe vesnicele plaiuri ale vanatorii..iar daca ai si ceva Pomacceea...au usurat "sarcina" disparitiei. ...iti spun astea ca sa ai un raspuns la problema ta!

Ioi, dar bine ar fi daca s-ar raspunde strict la problema si nu s-ar divaga mereu pe compatibilitati, pe parametri, pe tot felu' de atitudini pro-protectie....s.a.m.d. Sau, daca e greu de raspuns problemei in cauza, abtinerea e o varianta facila!
Cu siguranta forumul ar avea o nota de profesionalism in plus, mustruluirile putandu-se face pe privat (pm, mess).

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ok hai sa o luam logic.
1.Ai zis ca ai scos pietrele (si pestii) si le-ai rearanjat.Ai teste de amoniac si nitriti ? Poti sa verifici daca sunt 0 ambele ?
2.Betta putea muri si din cauza unei boli de exemplu , insa ceea ce mi-a sarit mie in ochi a fost incompatibilitatea dintre pestii tai.Oricat de cuminti iti par tie tetrazonele,nu poti sa consideri ca e ok sa-i tii cu restul de pesti pe care ii ai.Asta daca nu vrei sa risti sa mai moara vreo unul. E doar parerea mea...tu decizi ce pesti tii in propriul acvariu.Bettanii se tin singuri de obicei , nu este un peste pentru acvariul comunitar.Sunt destule sanse sa fi fost in viata azi daca il tineai separat...
3.Un peste care moare se descompune sau este mancat de melci , ceilalti pesti ,etc.Poate sa dispara complet in 12-24 ore sau sa ii ramana doar scheletul pe care nu cred ca-l vei gasi.

LE Minnardy vad ca nu te-ai putut abtine , insa macar ai dat dovada de politicianism(si nu profesionalism cum speri tu ) si n-ai scris chiar tot ce gandesti...eh ce sa facem , nu putem fi toti profesionisti ca tine, te rugam sa ne ierti.Uite scriu eu ce ai "uitat" tu sa mentionezi desi iti doreai asa tare sa apara aici : eu am 4 discusi de 10 cm in 140l apa.HORROR!!! Sa nu cumva sa faceti ca mine.Luati acvarii de 500l pentru astfel de discusi.Altfel nu veti avea dreptul sa dati sfaturi pe aici.Nu-i asa Minnardy?Stiu ca tu ai crescut multi discusi si stii ce zici...THE END.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/09/2009 22:12:27

Until you find someone worth dying for, you never really live.
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

La melci nu m-am gandit, si am "cativa". Amoniacul si nitritii sunt zero, oricum am schimbat si apa cand am rearanjat pietrele. Mda, e posibil sa fi murit, ziceam oricum ca are un comportament ciudat, poate era bolnav, si l-au halit melcii si poate si sanitarii. D-zeu sa-l odihneasca .
[WWW]
tibi0351
Junior member

IP:

Eu am avut o pereche de beta, si din motivele stiute, masculul a trebuit izolat. L-am pus in nascatoarea care momentan era libera, dar il gaseam in acvariu, deci invatase sa sara mai mult de 1cm. Tot ridicand nascatoarea fata de nivelul apei, l-am gasit pe parchet. Asadar, cauta prin spatele acvariului, si il vei gasi.
LUPmic
Senior member

IP:

Da' nu vrei sa ne spui ce "sanitari" ai?
[Email] [Yahoo!]
cipj
Junior member
[Avatar]

IP:

adriancalotescu wrote:Da' nu vrei sa ne spui ce "sanitari" ai?
Thoracatum.

tibi0351 wrote: ...Asadar, cauta prin spatele acvariului, si il vei gasi.
De sarit nu avea cum sa sara ca am capac.
[WWW]
tibi0351
Junior member

IP:

Da, straniu. Atunci singura explicatie e ca a fost mancat. Singura ...
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

ReBella, minnardy, please calm down.
crrrystynnna
Unripe member

IP:

si eu am cam aceasi problema doar ca eu am un acvariu micut d 6l si am avut 2 carasi aurii ,am fost plecat vreo 5 ore d acasa si cand m-am intors cel mai mare dintre ei a disparut .....................................................
nu avea cum sa sara ,apa era aceasi deci nu s-a varsat,nimeni nu s-a atins d el ,nu gasesc nici o explicatie logica poate ma ajutati voi
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

Super tare .
In cazul asta ... ce facem domnilor ? De compatibilitate nu poate fii vorba , dar mai are rost sa discutam despre necesitati ? Mai are rost sa explicam ? Caline tu ce ai face in situatia de fata (2 carasi in 6 l ) .
Pe jos te-ai uitat ?
[Email] [WWW]
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

crrrystynnna wrote:si eu am cam aceasi problema doar ca eu am un acvariu micut d 6l si am avut 2 carasi aurii ,am fost plecat vreo 5 ore d acasa si cand m-am intors cel mai mare dintre ei a disparut .....................................................
nu avea cum sa sara ,apa era aceasi deci nu s-a varsat,nimeni nu s-a atins d el ,nu gasesc nici o explicatie logica poate ma ajutati voi

Nu vrei sa treci totusi pe la rubrica Despe noi si sa ne povestesti si noua - profanilor - cum de ai ajuns sa tii 2 carasi si un betta in 6l? Si trece si locatia la My Profile. ( cred ca o sa fac scurta la mina tot scriind la fiecare nou venit aceeasi placa).

Eu nu pea am inteles - cine a disparut? Betta sau un caras? Ca din umilele mele cunostinte, nici unul din ei nu e "peste zburator".

Cit despre explicatii..de, fenomene paranormale se petrec la tot pasul.

Iara-ma ca ma distrez, dar de povesti din astea suntem cam satui.

Si inca ceva - nu mai "navali" peste postul altuia, ca e dovada de lipsa de respect.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/01/2010 20:08:25

crrrystynnna
Unripe member

IP:

cred ca n-avea rost sa mai deschid un topic pe aceeasi tema, nu crezi?

e vorba de 2 carasi in total, nu e vb de vreun betta, in timp de cateva ore, unul din el, cel mai mare, a disparut.

acum a ramas doar unul, si nici eu nu gasesc o explicatie logica. daca ar fi sarit din bol, il gaseam, dar nu e nicaieri.

mersi de raspunsuri
Dolly
Dust in the wind
[Avatar]

IP:

crrrystynnna wrote:
acum a ramas doar unul, si nici eu nu gasesc o explicatie logica. daca ar fi sarit din bol, il gaseam, dar nu e nicaieri.

Atita timp cit acvariul e in casa ta, tu ar trebui sa stii, nu noi. Si nu mai fi asa pusa pe cearta, ca nimeni nu-ti vrea raul. Noi incercam sa te ajutam cit putem, dar asemenea situatii ne depasesc pe unii dintre noi.
Iar daca nu ai observat, in posturile anterioare era vorba de betta, nu de carasi. Dar fie ca tine...
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
IP:

crrrystynnna wrote:cred ca n-avea rost sa mai deschid un topic pe aceeasi tema, nu crezi?

i

Perfect de acord cu tine , numai ca ... vezi tu ... aici e sectiunea "Anabantidae" , iar carasii , din cite stiu eu (daca nu cumva au fost reclasificati in ultima ora ) sunt "Cyprinidae" .
La astfel de situatii cu un astfel de "acvariu" eu zic sa chemi un popa . Asta doar daca nu vei incepe sa simti peste vre-o 2 zile un usor miros de peste imputit . . Mai cauta-l ca sigur e sarit din "acvariu" , ca doar nu esti in Twilight Zone
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Inchid pentru ca nu astfel de discutii ne dorim pe forum.

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Anabantidae
Go to: