| Message |
|
|
cesrobis wrote: Eu as schimba cam 1/3 din apa saptamanal, sau 1/2 dar in doua transe, nu toata odata, zic eu ca e mai bine.
Si eu zic la fel. Asa, acvariul va ajunge incet, incet sa se echilibreze, fara schimbari bruste.
Si oricum ar fi, nu se schimba apa unui bazin niciodata in proportie de 50%. Cam 20-30% e recomandabil. 
|
 |
|
|
marius1990 wrote: dar merge neon+guppy+xipho+cory=mai multi pestisori ;)) ?
Cred ca deja vorbim doua limbi diferite...fara suparare.
marius1990 wrote: app...zapada(mi-am adus aminte k m-am uitat pe geam  ) ) sau apa de ploaie e buna pt pestisori ;)) si sa o las 12 ore sau 24 descoperita si dupa aia sa o pun in acvariu?
app - nu stiu ce inseamna. Daca nu ai observat, pe forum nu se foloseste limbaj tip chat, mirc, etc. Si ia tu apa de ploaie/zapada si la vara. 
|
 |
|
|
marius1990 wrote:dap....e o idee buna ;)) ,,,
1 betta :X:X
2 neon
3 guppy :X
4 corydoras
5 sacalari,,,
6 broscute testoate ;)) (snt bune primite intre pesti?) ;)) 
Sa o luam usurel, ca ma lua deja ameteala.
1.Betta nu merge cu guppy - le ciupeste aripioarele
2. Neonii sunt pesti de cird - deci iti trebuie min 6 exemplare
4. Cory - cam multi
5. Scalari- exclus - unei perechi de scalari ii trebuie un acvariu de min 200-300l
6. Broastele testoase nu sunt pesti si nici nu se asociaza cu acestia. In plus, broscutele cu timple rosii de Florida sunt exemplare protejate de lege. Asa ca - atentie!!! Si nu se cresc nici chiar asa usor. Sunt sensibile la boli si au nevoie de un alt regim de viata.
Altceva? De ce nu vrei tu numai guppy la inceput, pina iti dai seama ce si cum e cu un acvariu si apoi treci la ceva "mai serios"?
|
 |
|
|
Intrebare - ca sa ma aflu si eu in treaba, nu de alta - i-ai tinut in carantina? 
|
 |
|
|
Nu mai bine ne spui ce pesti iti plac tie si noi ne dam cu parerea? :-) Asta daca vrei sa tii cont si de parerea noastra, normal. 
|
 |
|
|
marius1990 wrote: pun plante artificiale ?
O sa arate ca un kitsch.
marius1990 wrote: are vreo importanta culoarea neonului?
Evident.
marius1990 wrote: are ceva dak punem apa plata in acvariu  ) ? 
Da, are. Apa plata contine saruri care nu fac bine pestilor sau plantelor.
Iar tu mai ai multe de invatat. Asa ca pune-te cu burta pe carte, respectiv pe cititul forumului cap-coada.  Ca multe din pasiuni se aprind si se si sting la fel de repede.
|
 |
|
|
tropikana wrote: Eu vreau Rotala Macranda si care are cerinte foarte ridicate de lumina. Eu zic ca in scurt timp sa ii indeplinesc aceste cerinte. Vreau sa mai imi iau 2 drosele de 1x39W, ca sa fac 6x39W si sa pot controla lumina asa cum vreau eu 
Ahaaa!!!! M-am prins!  Te dai bine pe linga Faraon...  Parca vad cum ii creste inima!
tropikana wrote: Intrebare: cum fac sa pastrez Microsorum pteropus fara sa se strice? Rezista la atata lumina, mai ales ca este pus ultracentral?
Il pui in acvariul cu "bolovanei".
|
 |
|
|
piratul wrote:ar fi ok. daca as face o comanda pentru JBL The 7 Balls D/GB pentru plante sunt ok?adica daca le-a mai folosit cineva si sunt ok ajuta ?. am voie sa zic de unde as face comanda,adica siteul?
Lasa ca ti-l zic eu.  Dar nu te grabi cu fertilizarea, ca s-ar putea sa dai in alge. Asta mai poate sa astepte.
www.reef.ro 
|
 |
|
|
Uite si un model de aspirator pt substrat aici. 
|
 |
|
|
Uite aici. Poate ti se pare mai clar. Si se vorbeste si despre iluminarea bazinului. 
|
 |
|
|
Vezi oferta de la www.reef.ro 
|
 |
|
|
Curatire substrat.
Si numai multumi atit, ca de asta suntem aici - sa ne ajutam unii pe ceilalti! :-) Iar unde nu stii ceva, intreaba, ca nimeni nu s-a nascut invatat. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dimonty wrote:Cum vi se pare ca arata?
Ca un acvariu marin. Glumeam, sa nu te superi pe mine! :-)
Nu te zgirci la plante - cu cit mai multe, cu atit mai bine.  :-) Si unii dintre noi, mai circotasi din fire  , isi vor da cu parerea, fi sigur ca nu scapi.  Acum insa se vede ca bazinul e abia setat. Deci...rabdare! 
|
 |
|
|
Eu am fost mai smechera  - am salvat-o si apoi am vizionat-o. 
|
 |
|
|
Frumos!!!!  Nu prea am ce circoti...  si nici nu vreau. :-)
Dar pot sa zic ce imi place cel mai mult? Buturugile!!!! Sunt criminale!!!! 
|
 |
|
|
Super frumos!!!!!  Si sa stii ca nu zic asta pentru simplu fapt ca ne cunoastem - cum ar crede unii circotasi.
Este unul din bazinele care chiar iti incinta privirea si iti mingiie sufletul!
Cit despre "pietricele", sa n-ai ambitie daca nu le pui in alt acvariu.  Mie imi placeau si aici, dar...na..de gustibus...
Oricum, eu sunt de principiul ca un acvariu pe care ti-l faci singur si la care muncesti din greu, pentru care aduni informatii despre tot ce include acesta, trebuie sa-ti placa tie in primul rind.  :-)
|
 |
|
|
Uite un articol cu tot ce te intereseza despre betta - Betta splendens. 
|
 |
|
|
adriancalotescu wrote: Pe cuvantul tau?
Ce ai cu ea? Era in loc de "Buna ziua!"  Si probabil ca nu stia cum sa-si faca intrarea...
Delfinasule, treci si tu pe la rubrica Despre noi, sa stim cu cine avem onoarea de ne vinde asemenea ponturi. 
|
 |
|
|
EdUaRdOo wrote: momentan is mici.
Si asta e o scuza???  Nu, ca la noi nu tine cu d-astea, sa stii.
Ia citeste tu acum si aici articolul asta Volumul acvariului si numarul pestilor.
Asta ca sa nu zici ca nu ai gasit, ca e forumul prea mare sau prea plin de informatii si ca te simti pierdut.. 
|
 |
|
|