[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Ambii clowni au supravietuit, sunt vioi si mananca bine.
Am reusit sa repozitionez acvariul in pozitia initiala (holul de la etaj).

Ieri au iesit puii de clown, iar azi am fost pe faza si am curatat putin acvariul.
Am avut surpriza sa constat ca Sarcophyton din partea superioara s-a dublat si arata foarte bine.
Nu am zarit gobyul (Amblyeleotris randalli). Sper ca nu a murit.

Am regandit putin gaurile. Cred ca la distantarea asta ar trebui sa fie un flux decent de aer.
La un calcul rapid rezulta ca suprafata gaurilor este cam 50% din suprafata cercului in care sunt incadrate.

koala wrote:Plm, tu vrei sa fie eficient/practic? Sau sa arate jmeker?
Daca vrei "eficienta", arde-i gaura mare si pune o grila... in rest, toate pattern-urile alea "e mofturi".

PS: Prima varianta era mai misto, ochiometric vorbind.

Ambele, sefule.
Am doua lumini cu gaura si grila de calculator.
Si ai dreptate, nu ma plang de eficienta, o palma de radiator imi tine reci 90W de leduri la maxim iar doua degete 36W. Adica ce-a zis toata lumea ca n-o sa mearga.

Acum vreau sa experimentez si un pic de stil.
Prima incercare a fost acceptabila, dar mi-am pierdut rabdarea si am reusit nici stil nici eficienta. L-am cam gaurit pe genunchi.

Acum mi-am luat cateva scanduri ca sa limitez suprizele, vreau sa dau gauri cat mai mari, ideal voi lasa cam 1-2 mm intre ele, dar asta e in teorie, la practica mai vedem ce iese.
Fain.
Danila wrote:Fericiti cei ce pot pune ochii pe ceva intr-un magazin specializat ,la Botosani poti pune ochii pe un sac de mancare pentru caini sau in cel mai fericit caz pe niste gupy zgribuliti, partea buna este ca vazand oferte bogate iti vin si idei bune. Succes si solicit circumstante atenuante , eu locuiesc in Botosani .

Eu sunt galatean, dar daca am tradat patria muma, acum ma consolez cu surogate.
As avea si posibilitatea unui pattern mai simplu, fara gauri, dar nu stiu cat de bun ar fi finisajul fara CNC:

Si poza din care am printat:

Lasand la o parte considerentele practice (debit de aer si zgomot), ce parerea aveti pe partea estetica, arata ok patternul acesta de perforatii?
Vreau sa incep inca o lampa pentru Fluval Edge, dar vreau sa fac cutia de la A la Z (inclusiv radiator, geam, acces cablu cu garnitura impermeabila, fixat ventilator) inainte sa incep munca pe partea de electric.
La aceasta cutie intentionez sa fac partea electrica impermeabila (doar ventilatorul de 60mm va fi expus).

koala wrote:Frumusei foc!

Merci, am ambitia sa-ti iau si tie o pereche cand o sa intorci acvariul ala la apa sarata.

Legat de ai mei, vreau sa mai gasesc al doilea crevete Alpheus bellulus sa formez a doua pereche.

Am o banuiala ca doua femele s-ar tolera si ca e posibil sa formezi un trio.

Si masculul:

Un pic despre specie:
Amblyeleotris latifasciata - metallic goby

Creste pe la 15 cm maxim.
Dimorfism sexual: forma capului (teorie proprie). Masculul are mandibula mai puternica si o ceafa mai proeminenta. Femela are prin comparatie un cap mai fin.

Desenul e specific si variatiile in pattern sunt minime.
Coloratia insa poate diferi in functie de starea de excitatie a pestelui.
Un peste care cerseste sau vrea sa impresioneze un partener sau adversar se coloreaza inchis iar contrastul se accentueaza.

Sunt carnivori si ai mei mananca cam tot ce le ofer, de la boabe si fulgi (mancare uscata, de feeder automat) pana la congelate (mysis, razor clam, krill, artemia etc.).

Femela:

Ora mesei.

Amenajare barlogului.

Urmatorul pas a fost sa le iau o menajera.

Se pare ca se tolereaza reciproc si chiar mai mult, petrec majorotatea timpului impreuna. Femela e cea mica, dar e mai curajoasa si sta tot timpul in fata la cersit mancare si stat de veghe.

Dupa o saptamana de suceala si cantareala si ghiceala, am ales doi si-am facut o cruce sa se-aleaga pereche (ca sa nu patesc precum Koala). Cum toti trei erau frumosi, l-am rugat pe vanzator sa scoata piatra din acvariu si sa-i hraneasca.
Unul a venit in fata sa infulece, ceilalti doi s-au retras in spate. Am considerat ca doi cei mai mari sunt masculi si cel micut e femela. Masculul cel mai mare, frumos si curajos a ramas la magazin, nu vreau inca un peste agresiv cum am avut initial.

Am pus ochii pe trei goby metalici Amblyeleotris latifasciata la magazin.

Ma tin de ceva timp sa va spun ce am mai facut.
Am pus corali santinela intrucat am facut tratament cu cupru in trecut.

Constantin a incetat de mult sa va mai citeasca sfaturile, el face ce i-au zis baietii de la Zoomania. Aia de care i-ati zis ca dau sfaturi proaste.
Acum foloseste carbune activ ca mediu biologic.
QED

Parerea mea e ca singura scurtatura pe care o poate lua cineva la inceput de drum e sa foloseasca un filtru care a rulat cel putin o saptamana intr-un acvariu matur.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: