[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: um02122
Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Watchman goby sunt pesti fascinanti prin prisma simbiozei cu crevetele Alpheus.
Mie imi plac cei din familia Amblyeleotris si cei din familia Stonogobiops.
La ambele am avut cam toate speciile disponibile la vanzare.
Stonogobiops sunt firavi, Amblyeleotris foarte rezistenti.
Cryptocentrus nu am incercat.

Cei mai spectaculosi:
- Amblyeleotris guttata
- Amblyeleotris randalli
- Amblyeleotris wheeleri
- Amblyeleotris steinitzi
- Amblyeleotris diagonalis
- Amblyeleotris latifasciata
- Stonogobiops dracula
- Stonogobiops yasha

Legat de crevetii Alpheus:
- am Alpheus 'ochrostriatus' - galben, niste dungi longitudinale albe discrete, doua puncte albe pe spate: am unul de cinci ani, plus o pereche de vreo trei. Foarte rezistenti si longevivi. Au supravietuit prin perioade de ciclare, cand credeam ca un nevertebrat n-are nicio sansa.
- Alpheus bellulus - tiger pistolshrimp - cresc mari, frumosi, muncitori, dar foarte sensibili; am avut trei-patru perechi pana acum, la un moment dat dispar in nisip fara urma. Majoritatea n-au facut anul, dar o pereche a trait doi ani. Probabil nu le-am oferit conditiile necesare pe termen lung.
- Alpheus randalli - specie mica, dar neasteptat de rezistent. Sunt si foarte colorati - candycane pistolshrimp.
Haide Steaua!
Azi m-au lasat sa le pozez penajul.

E fain, cred ca exista si varianta din seriale mai micute.
Nu stiu ce se recomanda, poate la pompa de recirculare prin filtru.
In display ai nevoie de circulatie serioasa.
Exemple:
- Fluval Nano 23L - filtrul AC20 cu rotorul de AC50 - debit max 780lph
- AquaNano40 60L - recirculanta Eheim de 400lph plus MP10 la maxim in Reef Crest mode
- Noemi's Reef 60x30x30cm 54L - filtrul AC20 360lph plus Hydor Nano 1600 plus Hydor Nano 900 plus MP10 la 70% in Reef Crest mode.
- in RSM130 - 2x pompe stoc pe recirculare (1000lph) plus Sicce Pico 1000lph plus NeWave 2.7 2700lph (as vrea sa le inlocuiesc cu un MP10).
Daca vrei sa-l faci de carantina, bare bottom si fara piatra vie. Tragi un filtru doua cu burete si piatra de aer si o pompa-doua de circulatie de 2000LPH.

Daca vrei sa incepi ciclarea, atunci adauga piatra vie, dar fara nisip (pe ala il adaugi direct in display si apoi il lasi in pace, nu mai deranjezi straturile ulterior).
Dennerle e o firma cu traditie, dar nu am reusit sa inteleg ce au vrut sa rezolve cu acel bio-circulator. Rau nu face oricum.
Un sistem de aerare nu ar face rau. Poate sa fie si o teava de plastic cu o piatra de lemn, atasata in asa fel incat sa nu cada din acvariu si sa nu lase spuma sa treaca de partea superioara. Cureti regulat interiorul de depuneri (organicele se depun pe partea expusa doar la spuma sub forma de un mal gros uleios).
Apoi, 1000LPH e putin pentru 60L. Pentru un bazin de gatit piatra vie, as merge pe o circulatie de 5000-6000LPH formata din debitul a 2-3 pompe.

Pune poze sa vedem.
Au supravietuit peste noapte.
Din pacate, nu primesc cantitatea de lumina cu care erau obisnuiti in cub (25 de leduri de 3w, Cree XTE si Oslon, pe suport ceramic la max 2 cm de suprafata apei).
Cyprea tigris si-au inceput explorarile nocturne si au gasit Sarcophytonul mai mare. Primul a trecut direct peste el. Al doilea si-a trecut gura de-a lungul ciupercii mai amanuntit, apoi l-a urmat pe celalalt. Nu pare sa fi lasat urme de distrugere pe coral.
Sa speram ca lucrurile vor ramane asa.

Sebastian Costin wrote:Eu abia astept sa vad Red Sea Peninsula - ON!

+1
Pune-l in sump si da-i o sansa sa se vindece.
Legat de ich, e deja in sistem.

Aruncand o privire rapida prin topicurile tale, vad ca esti inca in faza de entuziasm dezastruos.

Ai 250L si pesti care au nevoie de volume mai mari de spatiu vital.
Ai pus o presiune biologica prea mare pe acvariu si de aici rezulta agresiune nejustificata, imunitate scazuta si boli.

Am vazut ca si coralii iti fac probleme: o duc bine pana mor.
Sfatul meu e sa faci un pas inapoi, sa te gandesti ce vrei de la acvariu si apoi sa-ti faci un plan si sa te tii de el. M-as opri din facut noi achizitii, atat pesti cat si corali. Mai citeste despre nevoile pestilor actuali.

Daca as fi in locul tau, eu as da pestii si m-as concentra pe corali. In felul acesta, dai bazinului o sansa sa se echilibreze, scapi de ich si te concentrezi pe o singura problema.
Din pacate, cu cinci acvarii in casa, momentul cand voi migra spre unul mare va fi si momentul cand voi fi nevoit sa mai inchid din aceste acvarii care merg de 4-5 anisori.
A aparut si gobyul Amblyeleotris randalli.

Si in pereche:

Parca s-a mai implinit.

L-am pus intr-un acvariu inadecvat ca dimensiuni si maturitate.
Si avand in vedere dependenta la mancare congelata, probabil ca nu trebuia sa-l iau nici daca as fi avut acvariul de 400+ litri necesar.

Am vazut chelmoni si alti ingeri grasi in acvarii adecvate (vezi acvariul lui David Saxby).
elven wrote:ai raschetat ceva la geamul ala

Max 10 minute.
Am luat grosul cu un T cu lama de la JBL, iar restul cu magnetul lung cu lama de la Tunze.
Clownii nu mai musca, asa ca a fost o joaca.
Mai complicat a fost sa curat geamurile cu toti limpetii de pe ele (estimez ca sunt sute).
CatalinBarbu wrote:Parca intr-unul dintre acvariile tale aveai la un moment dat si un chelmon mic. Ce s-a mai intamplat cu el?

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220/30578.page#p327668
L-am pierdut.
Nimic nou, poate un pic de GHA pe pietre si gorgonieni.
Probabil ca voi muta un melc turbo ca sa tin algele sub control.
Parechea de goby pare un succes.

Ricordea florida verde mi-a facut un pui. L-am mutat in Fluval Edge.
Mai are guri, sper sa repede diviziunea in curand.
In rest, nimic nou (iar nu mai merge skimmerul de proteine).

Am mutat un gorgonian si doi pui de Sarcophyton din AquaNano40.
Plus un turbo, Mauritia mauritiana si doi money cowrie (Monetaria annulus).
Sa speram ca Cyprea tigris o sa lase noile aditii in pace.

Forum Index » Profile for um02122 » Messages posted by um02122
Go to: