[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dolly
Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly

Ce capacitate are acvariul cu Fosilis?

Si nu uita ca asteptam si poze, nu doar vorbe!
marius1990 wrote: si cam cat sa scot din apa ? 10-15% ? sa introduc furtunul pana la pietris sau pot. sa scot de la suprafata ? ca nu este mizerie...azi am pus si hrana.. odata si am pus cam de 2 ori din cutiuta,,,tetraMenu sunt 4 feluri de fulgi...e buna ?

10-15-20% e bine. Cum poti. Si nu mai tine apa afara. Se creeaza diferente prea mari de temperatura => socuri termice care vor fi fatale pestilor, plantelor, etc
Buna si mincarea, dar nu atit de multa. Ti s-a explicat clar in celalat post al tau cum sta teaba cu acest aspect.

marius1990 wrote: multumesc

Pot sa te rog si eu ceva? Nu mai fa abuz de emoticon-ul asta ca mi se face rau.
Multumesc!
In plus, daca bazinul e plantat, e mai mare pacatul sa bagi sare. Plantele sunt primele care sufera.

Si poate te prezinti si tu, ce zici? Rubrica Despre noi abia te asteapta.
cesrobis wrote:Mare e gradina...

Eu nu cred ca e chestie de "gradina", ci de "cutiuta" - rotite vechi, neunse, suruburi picate, etc.

Mai are si tupeul sa afirme ca ma cunoaste. Inseamna ca are numai cosmaruri, amaritul...
marius1990 wrote: pfff....lumina nu am pun inca,,,pentru ca nu am plante inca... si nici pesti ...dar camera e foarte luminoasa pe tot timpul zilei si am mai tinut becul aprins,,,

Un acvariu nu se tine niciodata in lumina directa a soarelui. De ce crezi ca sunt recomandate neoane/becui economice cu lumina calda? Acum, nu-ti mai ramine decit sa tii acvariul acoperit complet citeva zile cu o patura groasa, cu schimburi mici si dese de apa lasata la invechit min 24 ore cu filtrul si restul aparaturii in functiune. Nu descoperi acvariul decit cind faci schimburile de apa.
marius1990 wrote: inca o intrebare...are ceva daca iau o planta dintr-un rau ? Ca eu am acvariul la tara si in spatele casei cum ar veni se afla un rau,,,dar apa din ea e cam verziue..

Daca bagi plante din riu, risti sa bagi in bazin si parazitii de acolo. Rezultatul - boli ale pestilor de care nu cred ca vei mai scapa in veci. Mai bine plante de plastic daca nu ai sau nu vrei alta varianta.

Personal, eu as fi ales varianta nisip simplu in favoarea celui colorat.

Bafta !
Si inca as mai adauga inca ceva pe linga cele spuse de cesrobis - inainte de a mai cumara alti pesti, mai intreaba si pe aici. :-) Macar stii cu siguranta ca vei primi raspunsuri corecte si lipsite de interes.
ultkas wrote: jur ca ai dat copy paste de la Zac

Mee too. Pe linga textul in sine, putin modificat, acelasi tip de greseli gramaticale. Facute intentionat sau nu.

@Razvan 38 - Daca tot esti cine zici ca esti, de ce nu vii si tu duminica la intilnire? Asa ai putea inlatura orice suspiciune. Si de ce nu, si Zac. Sa va cunoastem si noi. Ca majori sunteti amindoi.
Razvan 38 wrote:Sunt Baiat si nu sunt casatorit.

Hmmm...asta e partea interesanta! Crezi ca e cumva o rubrica de matrimoniale?
Zac wrote:Va dau aici detalile sau la Rubrica despre noi ?

La rubrica Despre noi. Daaar...toate delaliile in ceea ce te priveste.
Eu mai am o curiozitate - daca nu-i cu suparare -de unde esti asa sigur ca scalarul e mascul? Ca il deranjeaza pe betta, asta s-a inteles deja. Posibilele motivele au fost enumerate.
snakefishmike wrote:
Da' ne facem si noi ca suntem "fraieri" si nu bagam de seama

Ce aveti mai railor cu el? Dupa ce ca vine direct din Franta si n-a avut noroc de un profesor bun de limba romana si face acvaristica pe plaiuri mioritice... E chiar simpatic! E o "oaza de verdeata intr-un univers cenusiu".

Va roade invidia.
Sunt asa de frumoase pozele, ca zici ca sunt luate dupa net.
Abu wrote: Da, stiu ca nu sunt specii compatibile

Si totusi i-ai pus impreuna.

Abu wrote: nu se bat.

Inca...Si acesta nu e un argument.

Ce pesti mai ai in afara de cei doi?
Bine ai venit! :-)

Cam tirzie prezentarea, da' fie...treaca - mearga de asta data Si asta pentru frumusetea de acvariu pe care ai binevoit sa ni-l arati.
Zac wrote:ultkas vad ca esti fan al topicurilor mele

Nu e singurul, stai linistit. Esti urmarit din umbra.
Ce virsta are betta? Ai idee? Macar cu aproximatie..
Sper ca nu ai de gind sa tii o pereche adulta de scalari in 80l apa. Asta e singura mea parere.

Da' ce vecini de treaba ai... Sa-ti bata la usa si sa te intrebe daca vrei un acvariu moca..Cine nu si-ar dori..
adu wrote:deci este unu mascul si unu femela?

Este. :-) Uite si aici - http://www.fish-as-pets.com/2007/06/celestial-pearl-danio.html
marius1990 wrote: Nu va iau la misto si nici nu o fac intentionat ..eu doar am pus niste intrebari ....

Bine, fie, esti iertat!

Si acum sa o luam metodic. Nu pui pestii imediat ce ai pus apa in bazin. In schimb, lasi incalzitoul si filtru in functiune non-stop (adica acestea 2 nu se vor opri niciodata, cu exceptia schimbului de apa, care trebuie facut in cel mai scurt timp cu putinta). Timp de aproximativ 4 saptamini presari din 2 in 2 zile putina mincare pe suprafata apei. Tot acest proces se numeste pe scurt ciclarea unui acvariu. Uite si articolul aici - http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati.

Ar fi bine sa il citesti si sa il si intelegi. :-)

Despre pesti - betta e superb, dar e un peste care nu e chiar pt incepatori si nu se asociaza niciodata cu pestii cu innotatoare lungi pt ca le ciupeste (cum sunt masculii de guppy, de ex). Ca sa tii o pereche, e mai dificil cu depunerea. Iar 2 masculi intr-un acvariu nu pot "locui", pentru ca se vor bate pina unul din ei va muri. Daca insa te intereseaza cu adevarat, exista si un articol pe site pe care il poti citi si oameni care sa te invete.

Am inteles ca vrei pestisori multi si colorati. Atunci poti sa iti iei neoni, si/ sau guppy, molly, xipho, platy. Nu se prea asociaza neonii cu guppy si restul, dar...multi o fac, asa ca..Numai ca guppy, molly, xipho si platy nasc pui vii - sunt vivipari - si curind te vei umple de puiuti iar acvariul va deveni neincapator. Pe de alta parte, sunt pestii cei mai recomandati incepatorilor. Daca te asiguri ca ai cui sa dai puii, nu e o problema.

Despre plante - nu te baga la plante scumpe sau pretentioase pt inceput, ma ales in faza de ciclare. Elodeea, Ceratopteris, Higrophila Polysperma sunt cele mai indicate.

Te asteptam cu intrebari. :-)

Succes!

pc.ciprian wrote:dolly noi la constanta avem o problema cu carantinele, NU NE PLAC

I've got it! Sorry!
Nu am vrut sa fiu indiscreta. Pe cuvint. Nu mai intreb. Promit.

Doar ca imi pare rau de ei...asta era... Dar imi dau seama cum se simte si Adu...

Lasa, data viitoare va fi cu noroc! Simt eu!

Forum Index » Profile for Dolly » Messages posted by Dolly
Go to: