| Message |
|
|
MARYUS66 wrote:- hrana: fulgisori din aceia si de azi bobite negre (nu mananca nimic!)
Ce fel de minare e asta? Nu are un nume?
MARYUS66 wrote:- - mie mi se pare ca ar avea putin boticul alb si am citit ca ar fi o ciuperca ce as putea face in acest caz?
Albastru de metil - 1-2 picaturi. Asta numai daca esti sigur ca e o ciuperca de gura.  Schimb de apa la 2 zile.
De temperatura apei bazinului nu ai zis nimic.
Cind i-ai luat perechea, ai tinut-o in carantina? Ca se prea poate ca ea sa fi fost bolnava si asa s-a imbolnavit si el. Inainte minca hrana despre care vorbesti? Nu mai da unui peste hrana no-name.
Sa stii ca nu ai conditii prea grozave pt un betta, chiar daca nu e un peste foarte pretentios. Nu stiu ce experiena ai in acvaristica, dar nu e un peste pentru incepatori. Cu atit mai mult ca i-ai cumparat o pereche si deduc de aici ca - probabil - doreai sa-i inmultesti.
Betta Splendens. 
|
 |
|
|
Nu ai postat bine la rubrica aceasta. Daca vrei ajutor, citeste aici si da toate detaliile posibile.
|
 |
|
|
tropikana wrote:
Dolly wrote:Da' cind scapi de toate cele, sa dai de baut, ca altfel se intorc inzecit.
Dau doar cu alcool.  Ca fara alcool nu am decat 50%, aia saptamanala.  .
Eu atit am avut de zis.
Si baga odata Eritromicina aia ca mai am putin si simt ca-mi cresc si mie alge-n par de-o sa zica lumea ca-s sirena. (nu de-aia de politie, salvare, pompieri) 
|
 |
|
|
valyy_dvd wrote: Daca sunt ,care sunt alea? si cum se prepara?
In principiu, cam orice lemn se poate baga in acvariu. Exceptie - rasinoasele. Se prepara foarte simplu - se inlatura coaja, se fierbe in apa cu sare si apoi se lasa in apa curata cit mai multe zile, apa care trebuie schimbata cit mai des cu putinta. 
|
 |
|
|
tropikana wrote:
alber wrote:Pune-le si tu o capcana. Stii tu, d'aia din sticla de jumate taiata.
 Cine vorbeste: domnul mai am un singur crevete. Pardon, doi  .
Aflam lucruri noi ...era cumva gen top secret?
tropikana wrote:Black-out-ul este pentru mai multe tipuri de alge, printre care si cianobacteriile. Acum chiar astept 4 zile.
Nu pot decit sa iti tin pumnii!  Da' cind scapi de toate cele, sa dai de baut, ca altfel se intorc inzecit. 
|
 |
|
|
Tabel compatibilitati. <= click.
Si nu uita sa-ti treci locatia. Nu se stie cind mai ai nevoie de ceva si poate se gasesc oameni dispusi sa te ajute. 
|
 |
|
|
Noi te putem ajuta, daca vrei un acvariu adevarat.  Dar sa stii ca ce ai tu acum nu reprezinta decit o gramada de pesti care nu au nimic in comun unii cu altii. Iar bazinul este mult prea mic chiar si pt 30-40 pui de care or fi ei. Faptul ca "nu se musca" nu este un argument sa ii tii pe toti impreuna, chiar daca tie ti se pare ca arata bine.
Sper ca nu ti-am taiat tot elanul si nu te-am descurajat, pentru ca nu aceasta era intentia mea. Din contra!  Dar, oricine de pe acest forum, si aici ma refer la persoanele cu ceva experienta in acvaristica, iti va spune acelasi lucru.
In 30l poti tine cu indulgenta 1-2 perechi de guppy. Pentru restul - bazin mai mare. Si in nici un caz toate speciile mentionate pina acum.
Asta e o parere. Nu neaparat de profesionist.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Porcu implineste azi 6 ani de forum .......
La citi mai multi!
Zeii fie cu tine, Preamarite!!! 
|
 |
|
|
Manual nu am.  Dar cei de la reef.ro sunt convinsa ca iti pot oferi toate informatiile de care ai nevoie. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
In primul rind, te duci frumusel la rubrica Despre noi si te prezinti. In al doilea rind, iti treci locatia in My Profile. Asta pt ca asa se cuvine si pt ca dorim sa stim si noi cu cine stam de vorba.
Nu stiu ce volum are acvariul tau, dar oricum carasii ar trebui sa fie tinuti singuri. Carasul este un peste care creste mare. Un singur exemplar are nevoie de min 50-60l apa. In plus, este un peste de apa rece.
Mai multe detalii, dupa ce iti faci CV -ul.
|
 |
|
|
axl07 wrote:atasez si o imagine cu ceea ce a aparut pe plantele mele. Nu are nimeni nici o idee cum as putea scapa de problema asta?
Se prea poate sa fie cianobacterie. Vezi album alge.
|
 |
|
|
Daca esti sigur ca ai pus diagnosticul corect, atunci urmeaza tratamentul cu incredere. 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Abu wrote: Sper sa ma descurc in caz ca voi avea noi veniti.
Cu scalarul prin preajma, nu prea cred.  Scoate-l din bazin, ca nu are ce cauta cu ceilalti pesti pe care ii ai. Ii chinui pe toti.
Pe de alta parte, daca vrei pui, sa separi femela intr-un alt bazin si sa pui ceva plante de suprafata pt adapostul celor mici. Dupa ce a nascut, o scoti si pe ea, pt ca va reprezenta un pericol pentru micuti.
Sau poti folosi o maternitate din comert care se ataseaza in interiorul acvariului. 
|
 |
|
|
Nu crezi ca ar fi bine sa-ti treci localitatea in My Profile? Ca sa stie lumea de unde esti si de unde sa te ia.  Nici o mica rezentare nu ar strica - rubrica Despre noi. 
|
 |
|
|
marius1990 wrote: si acolo unde erea aburi aparuse niste peste albe  ( o fi de la apa ? am lasat-o peste 24 de ore ...
Uite ca nu am nici o idee despre pete, buline, si alte desene rupestre din acvariul tau. Cert e ca nu-mi place deloc. Nu-mi place nisipul, nu-mi place castelul, etc.
Si nu te baza ca te-am luat in grija!
Daca vrei un acvariu adevarat, trebuie sa si urmezi sfaturile primite si sa mai citesti si singurel.
fishyman are dreptate in tot ceea ce ti-a recomandat.  Si inca ceva - sa stii ca nu te faci acvarist peste noapte. Munca multa, rabdare si documentare.
L.E. Oricine e binevoitor si disponibil sa-l ajute pe micut, e binevenit. :-) Eu nu ma supar. 
|
 |
|
|
Maniacul wrote:stiu ca nu ii bine unde ii tin .. sunt convins .. dar deocamdata nu am posibilitatea de a-i muta intr-un acvariu mai mare.. desi am acvariu mai mare dar nu il pot monta in casa ca e imens 
Mai or fi multi cu texte din astea la ei? Pleaca unu', vine altu'.
Daca n-o fi acelasi, ca prea a aparut repede. 
|
 |
|
|
Eu zic sa ne oprim aici cu gluma. Si vorbesc cit se poate de serios.
|
 |
|
|
Maniacul wrote:cel de fosilis are undeva la 40 de l ..
5 Fosilis in 40l?  Da' cu ce ti-au gresit saracii? Se vede ca esti chiar la inceputul inceputului. Mai citeste. 
|
 |
|
|