[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Girospiro
Forum Index » Profile for Girospiro » Messages posted by Girospiro

1. Xipho diferite marimi, culori, voalati sau nevoalati 3-4 lei/buc
2. Moenkhausia sanctaefilomenae 4-5cm 3-4 lei/buc
3. Puntius tetrazona tiger, albino, green 6cm 5 lei/buc

Se pot face si pachete pentru un pret mai avantajos.
Pentru poze sau alte informatii PM sau 0724714051
Vand sau schimb cu ancistursi 7 sumatrani.
Pestii au aproximativ 6cm si am:
5 dungati
2 verzi
1 albino

5 lei bucata sau 30 lei toti.

P.M. sau tel: 0724714051
Cumpar cativa ancistrusi. Astept pm cu specia, dimensiunea, daca sunt pereche sau nu si pretul.
Daca doriti pot da la schimb sumatrani si xipho diferite culori.
Asa am zis si eu ca sa deciclat. Problema e ca de 3 saptamani nu isi revine si din pacate nu am nici teste sa vad exact care e problema.
Acvariu de 130×50×55 iluminat cu 3 neoane 54w 2×865 si 1×830 OSRAM
Acvariul a fost ciclat dupa care a pus tata o cantitate gresita de sulfat de cupru cu albastru de metilen daca nu gresesc si in cateva ore au murit melcii.
Am schimbat apa de 2 ori cam 75% si momentan am bagat un melc carecred ca a murit si el.
Deasemenea Elodea Densa putrezeste pe zi ce trece si nici valisneria nu o ducce prea bine.
Ce sa fac? Dupa acele schimbari de apa am adaugat plantmin si pus cate umpik de hrana cam la 2 zile.
Ajutatima va rog pana nu mor toate plantele.
Lumina a stat aprinsa cam asa: 2h 830 - 2×865 2h - toate 3 2h -2×865 2h si seara 830 inca vreo 2-3 ore.
La mine neoanele sunt puse cam la 30cm deasupra apei.

Editat de stefanp: Am mutat topicul, pentru ca nu e un jurnal.
Cum zicea si Lucian, poti incerca la regency sau la darel.
Eu l.am facut la darel si am fost multumit. Materiale bune si ieftine, au lucrat frumos si rapid.
Te duci la ei in showroom te uiti la mostrele de pal cu preturile pe ele ( nu ca la regency unde trb sa stai sa intrebi cat costa fiecare), dupa ce ti.ai ales mostra o iei frumos te duci la ghiseu si spui cate foi cumperi. Platesti palu si 10 lei debitarea (pret standard pe placa) , dupa care intri intr.o camera alaturata unde discuti cu un tehnician care te intreaba dimensiunile de taiere pentru fiecare bucatica ( daca vrei cant, de care cant, pe ce latura, ce culoare sa aiba, cum vrei sa fie orientata fibra pe bucata de pal daca acesta e cu model).
La sfarsit lasi bonul la ei si poti cere sa iti faca o copie a lui daca vrei si te suna ei in 2-3 zile cand e gata palu daca te duci u sa il iei sau ti.l aduc ei, moment in care platesti si costul cantului si al cantuitului. (Preturile le gasesti pe site).
Gaurile pentru balamale ti le pot da tot ei sau le poti da tu cu o freza de 25 sau 35 depinde de balamale. Eu le.am dat singur cu masina de insurubat ;)
Sper sa fie cu folos si bafta la bricolat.
Multumesc pentru melci. De cum i.am bagat la apa au si inceput munca .
Mai aveti melcii? Vad ca pe pm nu raspundeti.
Ma ajuta si pe mine cineva cu denumirile plantelor?
Dar despre micutul crab stie cineva?.

Am sa iau cativa pomaceea sa vedem daca scap de seva. Am uitat sa mentionez, buturuga este de salcam si daca tot va mai pluti dupa inca cateva zile o voi ancora
Cu nisipul am rezolvat.
Acum am venit acasa si surpriza de la tata ca tot a fost ziua mea am primit ai niste plante.
Maine daca am timp o sa pun poze cu ele ca nu stiu denumirile.
Surpriza si mai mare a fost ca in plante se ascunsese un crab.
Am vazut ca mananca granule de pesti dar am citit ca ar trebui sa aiba si o portiune de uscat.
Mine nu are unde decat daca se catara pe buturga si salta capu. Altfel nu are vreo sansa sa iasa la aer.
Ii trebuie neaparat portiune de uscat?.

Mai am o problema cu buturuga. A facut un fel de mucus alb.
Cum scap de el?
Am o problema cu nisipul, sau cel putin asa cred.
Nisipu este "nisip cuar?os" si in magazin scria ca e pentru gazon (de gradina).
Cand l.am spalat a iesit apa verde la primele ape dupa care sa mai limpezit.
Trebuie sa mai cumpar maine deoarece nu mi.a ajuns un sac de 20kg.
Dupa cum vedeti apa e destul de verde in acvariu (scuzati bidoanele si pungile cu petris ce tin buturuga la locul ei ).
O afecta pestii nisipu asta? In timp cred ca se va limpezi apa .
Sa iau tot nisip dasta sau dala alb pentru pesti si sa il amestec?
De uscat sa uscat si mama lui. Sticla e suficient de groasa si eu zic ca nici cu lipiturile nu ar trebui sa fie probleme.
Om vedea maine daca e cum va arata plin.
Cate zile ar trbui sa il tin la ciclat pana bag pestii?
Am zis ca sa nu "forteze" atata apa pe pereti dintr.o data. Am crezut ca e mai ok treptat.
Ok. Ieri l.am umput c.am 1/4. Astazi il voi umple pana la jumate. Si tot asa alte 2 zile.
Sper ca am procedat bine.
Azi o sa pun si cateva plantute care le am, si cu bunatatea celor care doneaza sper sa mai fac rost de cateva.
Cred ca prima varianta va ramane. Momentan vad ca buturuga mea sa uscat atat de bine cat am fost plecat ca acum pluteste. )
E vreo problema daca furtunu de tur are 2, 5m iar cel de retur aproximativ 1, 8m? Filtrul este un jbl e1500 plin cu roca vulcanica.
Cum sa las buturuga? Urgent, vreau pareri!
Ca lumina e pus un bec de proba. Inca nu am montat neoanele
Revin dupa ceva timp.
Pestii i.am gasit cu bine.
Intre timp standu a mai prins contur.
pestii au ajuns cu bine si sunt tare frumusei.
Multumesc.
Ok.
Din ce zona esti?.
Nu ai raspuns nimic legat de sanatatea micutilor pestisori.
Sunt pereche?
Daca sunt sanatosi i-as gazdui eu.

Forum Index » Profile for Girospiro » Messages posted by Girospiro
Go to: