[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Girospiro
Forum Index » Profile for Girospiro » Messages posted by Girospiro
Puiutii sunt aia din spatele hranitorului si sunt in jur de 30.
Iar ca varsta au cam 1 luna jumate.

Am dat si in interiorul gaurilor 3 straturi de lac. Iar pe pal doar doua.
Nu stie nimeni ce sa fac cu puiutii?
Am dat azi si al doilea strat de lac.
Cam asa arata.

Ce le dau la aia micii cat sunt o saptamana plecat?.
Am luat azi niste pastile dalea de se dizolva da la pet-shop mi.au zis ca aia mici cica nu mananca.
E adevarat? Si daca nu, care pastila sa o las la ei? Sau sa rup jumatate jbl si jumatate din una daialalta?
Am schimbat cam 30% din apa si am bagat de la cei mari.
Am bagat alaltaieri tot asa 30% apa de la "robinet" (statuta), si rezultatele comparative intre cele 2 tipuri de apa sunt aceleasi.
Presupun ca apa din acvariu mare ajuta la ciclarea mai rapida a celui mic ca deja contine anumite microorganisme.

Dealtfel cand i.am dat drumu acvariului mic cu cateva luni in urma am stors efectiv burtii din cel mare in el si am frecat peretii si a doua zi am bagat pestoaica la fatat si nu au fost probleme.
Pa asta alburie e de vreo 2 sapt de cand am bagat randu asta de pui.
Problema cu apa albicioasa am avuto si la cel mare dar sa rezolvat de la sine in vreo 2 saptamani.
Da am inteles.
Multumesc de sfaturi.
Da, este un hranitor automat.
Acu astept sa vad cum functioneaza cu amestec de hrana, azinoapte am avut doar granule la proba si a mers ok.
Pai si eu o sa plec sapt urmatoare si am zis ca pe langa pastilele alea de se dizolva sa mai aiba ceva ca o saptamana nui de ici de colo.

Puisorii din spate vor ramane doar pe pastila.
Ce sa fac cu apa aia albicioasa de la ei saracii, la aia mari e apa "sticla", dar la astia micii de vreo 4 zile merge filtru non-stop si e maiclara dar dupa cum vedeti tot albicioasa. Sa iau niste perlon sa bag in filtru vreo 2-3 zile? Sau ce altceva?
Vad ca nu stie nimeni cum se comporta melamina asta de pe pal la umiditate, prin urmare azi voi aplica lac si pe aceasta.
Si acum sa va arat la ce am mesterit ieri in timp ce asteptam raspunsuri.

Ghiciti cat ma costat m.au costat materialele....16.31 lei
Mai astept ca parca nu as vrea sa stric frumusete de pal negru
Poate stie cineva cum se comporta melamina aia la umezeala (daca trece sau nu umezeala prin ea sa imi umfle palu).
Da e adevarat ca intrebarea e ciudata.
La asta m.am gandit si eu initial sa faca da a zis ca era mai usor asa ca are vreo 20 pesti in el si ca pana ii prinde il apuca craciunu ).
Ok o sa ii spun.
Multumesc.

Legat de lac am luat unu de la savana cu teflon in el.
Da vad ca pe el scrie ca se aplica cu pensula sau rola (nimic de pistol).
O merge sau infund pistolu? )
Sa dau doar in interior pe capac? Oricum tinand cont ca e pal melaminat ma gandec ca doar pe canturi e mare problema cu intratu umezelii si umflat .
Chiar asa sa treaca si prin melamina aia de pe el?
Ok.
Si legat de acvariu prietenului nu stie nimeni daca poate pune pietrisul fara a scoate pestisorii?

Sa va mai tin la curent cu stadiu acvariului:
Am luat azi lac pentru incinta de sus urmeaza sa il aplic peste cateva ore.
Cred ca o sa dau doar 2 straturi.
Inca o intrebare.
Voi opriti filtrele interne/externe cand dati de mancare la pesti?
Revin la voi cu o intrebare pentru un acvariu unui prieten. Are un acvariu de 60l populat deja cu pesti dar nu are substrat si prin urmare nici plantutze in el.
Credeti ca poate pune substat din nisip cuartzos si planta cateva plantute fara a scoate pestii?
Eu nu as mai face prostia care am facuto cand am gandit acvariu meu de 350. Si eu m.am lovit de aceeasi problema.
Daca te.ai uitat atent la mine coltu din dreapta al suportului este exact cu cativa cm mai in spate.
In stanga de ce nu am facut asa?. Pentru ca usa va fi prinsa de palu despartitor. Iti dai tu seama mai bine din poze.
Daca totusi vrei varianta asta, si sa iti astupe geamurile. Eu te sfatuiesc sa lasi usile pana la jumatatea cornierului de sus si cealalta jumatate sa o folosesti pentru a prinde o fasie de pal lata de cati cm vrei tu ca sa iti acopere din acvariu. Sper ca intelegi la ce ma refer.
Daca nu, imi zici si iti fac o schita cand ajung acasa.

Varianta cea mai simpla si comoda:
Faci standu normal si prinzi doar foaia de pal de deasupra.
Faci o masca din pal (lateralele si fata cu usile) si aceasta o impingi pe langa stand.
Astefl scapi de toate problemele. Cum sunt mastile de la ghiuveta daca le sti.
Mie imi pare rau ca nu am facut asa.

Cam asta ar fi. Daca ai nelamuriri, te astept cu intrebarile.
Ok.
Am crezut ca asta de barci e mai scump ca cel obisnuit.
Cu prima ocazie prin magazinele de bricolat o sa vad ce si cum.
De aplicat clar il dau afara si cred ca o sa incerc cu pistolu ca la pensula nush cat de frumos iese.
Multumesc pentru sfaturi.
Asta inseamna ca va trebui sa lacuiesc toata "cutia"de sus, inclusiv usile.
Cam cat costa lacu respectiv si cam cat ar intra?
Acvariul il vreau destinat exclusiv pestilor. Vreau doar cateva plantute, putin moss pe radacini si putin gazon. Ma gandeam sa amenajez ceva gen o insula (acela era gazonu). De aceea am intrebat de background.

Legat de umfaltul palului am mai auzit. Dar tinand cont ca la mine corpul de sus are 50cm inaltime si cele 2 ventilatoare de 120mm in tavan, vor mai fi probleme? Mai sunt si usile care mai mult ca sigur nu vor fi perfect etanse.
Am vazut ca majoritatea au capac normal ca la cele din comert nu ditamai corpu deasupra ca la mine.
Ar fi tare urat sa am condens pe acolo pentru ca pe fasia de pal din spate vor fi puse prizele iar neoanele vor veni pe o sina culisanta cam la 25-30cm deasupra apei.

Problema cu condesu o am la acvariu actual de 80l. I.am facut capac din pvc imbracat cu autocolant si daca nu ii las usa de hranire deschisa face un condens in el si in timp se formeaza mucegai.
Ok.
Atunci cred ca voi merge chiar pe 5 cm mai ales ca voi pune si 2 ventilatoare sus unul sa bage si unul sa scoata aerul deci clar evaporarea o sa fie mai mare (cel putin asa cred eu ) ).
Merci de sfaturi.

Inca o intrebare ca sa stiu daca ma mai apuc sau nu de background.
Ce ziceti sa ii fac un background din polistiren cu model de pietre sau sa las fundalu negru care il vedeti in poze?
Am lipit azi si intaritura pe latime.

Voi ce parere aveti in legatura cu palul ce va acoperi marginile sticlei sus si jos.
Cati cm sa acopere sus si cati jos?
Eu m-am gandit la 4 cm sus si 4 cm jos (fundul e facut din doua foi de 10mm, deci practic cam 1,8 cm va acoperi din substrat).
Azi am lipit intaritoarele pe lungime la buza acvariului. Au 1m.
Poimaine urmeaza sa lipesc si intaritoarele transversale.

E suficienta una singura pe mijloc?
Sa pun cate una si pe geamurile laterale?
Intaritoarele sunt din geam de 10mm si au o latime de 40mm.
Am 3 intaritoare transversale dar nu stiu daca are rost sa le pun pe toate ca se cam reduce spatiu.
Le lipesc si de geam sau doar de intaritoarele pe lungime?.
Am inteles. Maine urmeaza lipirea.
Imi poate spune totusi cineva care sunt avantajele lipirii intaritoarelor longitudinale sus si cele transversale sub ele?
Am vazut destul de multeacvarii in care este exact invers.
Multumesc.

Forum Index » Profile for Girospiro » Messages posted by Girospiro
Go to: