M-am intors acasa, am scapat de ingrijorare
Am stat cu morcovul din alt motiv. Sambata am schimbat pompa de la filtru, cu o semi-improvizatie facuta. Imi era teama ca a ramas fara apa si a intrat in protectie sau s-a ars. Nici nu mai am pompa veche, sa stau fara griji ca am piesa de schimb
Chiar am dus cu mine pompa originala, just in case.
Din fericire, n-a fost nici una, nici alta, doar un bloom bacterian
Asadar:
- am facut un test, n-a iesit nimic deosebit fata de sambata trecuta si cealalta sambata.
- am facut ce mi-am propus la filtru - pompa montata jos, pe IN (eliminat riscul ramanerii fara apa)
- am facut un booboo si am inundat compartimentul filtrului (cand am scos furtunul din in, am tot tras si rasucit de el, iar la final am fost bucuros ca l-am scos si n-am observat ca s-a desurubat putin stutul).
Drept urmare, am jumulit buretele de pe fundul standului si am sacrificat doua din cele 48 de prosoape pe care le am la acvariu.
- am aspirat cu aspiratorul Dennerle nano (multumesc din suflet, Stefan-Liniste22-Ariath pentru cadou

), am suflat cu pompa de valuri printre pietre sa iasa tot cacutzul, a mai ramas un pic, dar nesemnificativ. Am reusit sa ii pun si un adaptor, sa-l cuplez la furtunul de 12mm.
- am spalat si preflitrul, era curat (nici nu avea timp de sambata pana acum sa traga prea multe in el)
- am scos 80% din apa si am pus apa proaspata (dupa ce am aspirat, am pus inapoi sifonul ala de neam prost, ca imbatraneam langa acvariu..)
- am adaugat 2 linguri de sare (pun aici poza pentru mine cu lingura folosita, cu precizarea ca o lingura ridica Kh cu o unitate, ca iar uit)
- am repetat testul cu betisoare si testul Kh la picatura (a iesit 8)
Pana sambata ii dau pace, vad atunci cum se prezinta situatia.
Una peste alta, vreau sa ma felicit si sa ma sarut pe obraji pentru alegerea facuta cu pompa Newa Jet 4500. Solida, silentioasa, puternica