[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu

image

Testele arata acelasi lucru, nici n-am sa mai fac.

image

Am suflat cu pompa peste ierburi si pietre, am schimbat 20-25%

Filtrul toarce in liniste

image

Si am facut curat in cocina aia

image

Pup genuchiu la colegu' zvarr, azi mi-a mai adus 2kg de ancistrusi

edit: am uitat sa precizez, am adaugat 25ml Seachem Pristine, in speranta ca se intampla.
Daca aveam bani de uv, ma insuram
Am mai patit demult o chestie din asta, si am lasat asa "ca poate trece si se regleaza". Nu a mers. In apa s-au facut formatiuni ca vata de zahar, extrem de neplacute vederii, filtrele s-au colmatat groaznic, inclusiv furtunurile si tevile in si out.

A trecut Stefan (Ariath) pe acolo, situatia nu e asa cum dramatizeaza fetele mele. E doar usor tulbure, oleaca, cat de cat.

N-are fa legatura rabdarea cu cazul de fata. Trebuie sa reduc din carcalaci (prin schimb de apa) si din sursa aparitiei (cacutz).
Plm, ma si stii pe mine ala vrednic si harnicut..
M-au anuntat mandrele ca apa iar e usor tulbure. Ii articulez sambata un nou schimb masiv si o sifonare.
Da, pai sa schimbam in gangbang guppy creampie 400l
M-au anuntat fetele ca apa e limpede cristal acum, dupa toata balaceala pe care am facut-o azi.
Sa vedem cum se va prezenta in zilele ce urmeaza.

Multumesc tuturor pentru sfaturi
Fadds wrote:Nu mai folosesc gaura aia si, nestiind cum sa o "astup", am conectat un robinet printr-un furtun la scurgere, pe care il tin tot timpul inchis.

smilie

https://alfaplast.ro/produs/capac-dop-pvc-u-cu-f-i/

Cu placere, noi sa fim sanatosi
Alinut, n-am mai pus bacterii, cred ca oricum sunt prea multe
Filtrul l-am golit de 2 ori in timpul mesterelii, dar nu am spalat mediile, teoretic mediile sunt ciclate.
Fadds - da, l-am scos la o saptamana dupa ce l-am bagat, nu-mi ia mai mult de 2 minute sa-l pun la loc daca e cazul.
Eu tineam pompa in echilibru, n-a avut nici pe naiba. E bine ce ai facut acolo

Intrebare: aici ai pus un extra manson ca sa previi taierea furtunului de colier?

M-am intors acasa, am scapat de ingrijorare

Am stat cu morcovul din alt motiv. Sambata am schimbat pompa de la filtru, cu o semi-improvizatie facuta. Imi era teama ca a ramas fara apa si a intrat in protectie sau s-a ars. Nici nu mai am pompa veche, sa stau fara griji ca am piesa de schimb
Chiar am dus cu mine pompa originala, just in case.
Din fericire, n-a fost nici una, nici alta, doar un bloom bacterian
Asadar:

- am facut un test, n-a iesit nimic deosebit fata de sambata trecuta si cealalta sambata.

image image

- am facut ce mi-am propus la filtru - pompa montata jos, pe IN (eliminat riscul ramanerii fara apa)

image

- am facut un booboo si am inundat compartimentul filtrului (cand am scos furtunul din in, am tot tras si rasucit de el, iar la final am fost bucuros ca l-am scos si n-am observat ca s-a desurubat putin stutul).
Drept urmare, am jumulit buretele de pe fundul standului si am sacrificat doua din cele 48 de prosoape pe care le am la acvariu.

image

- am aspirat cu aspiratorul Dennerle nano (multumesc din suflet, Stefan-Liniste22-Ariath pentru cadou ), am suflat cu pompa de valuri printre pietre sa iasa tot cacutzul, a mai ramas un pic, dar nesemnificativ. Am reusit sa ii pun si un adaptor, sa-l cuplez la furtunul de 12mm.

image image

- am spalat si preflitrul, era curat (nici nu avea timp de sambata pana acum sa traga prea multe in el)
- am scos 80% din apa si am pus apa proaspata (dupa ce am aspirat, am pus inapoi sifonul ala de neam prost, ca imbatraneam langa acvariu..)

image

- am adaugat 2 linguri de sare (pun aici poza pentru mine cu lingura folosita, cu precizarea ca o lingura ridica Kh cu o unitate, ca iar uit)

image

- am repetat testul cu betisoare si testul Kh la picatura (a iesit 8)

image

Pana sambata ii dau pace, vad atunci cum se prezinta situatia.

image

Una peste alta, vreau sa ma felicit si sa ma sarut pe obraji pentru alegerea facuta cu pompa Newa Jet 4500. Solida, silentioasa, puternica
Sa mai traim pana maine si vom vedea
Ok, mersi
Habar n-am.. aflu maine.

In afara de schimb de apa, ce as putea face?
Cand fu tica, nu fu tache. M-au anuntat fetele ca de ieri e apa foarte tulbure in acvariu, maine trebuie sa-mi misc tartita pana la cabinet sa vad ce s-a intamplat
Se vede si de pe camera ca e naspa... va tin la curent.
Spray-ul JBL e cel castigator, pentru uns garnituri de cauciuc. Pe mine chiar m-a scos dintr-o mare belea o data..
Repet, cel de la Eheim e pentru curatat (face si o usoara ungere, dar nu suficienta si nu cu ce trebuie probabil)
Eu folosesc vaselina pentru filtre de cafea. Nu stiu ce model ai luat de scrie pe el ca dauneaza vietii acvatice, pe tubul meu nu scrie asa ceva.
Si oricum dai o data pe an, sau la doi ani pe garnituri, nu saptamanal.

Vezi ca spray-ul de la Eheim nu e pentru uns, ci pentru curatat.
Bine de stiut, mersi
Spre apararea mea, ambulia si cabomba sunt copie 1:1. Inainte sa apara astia cu glumele despre batrani

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: