I-am scris, dar nu a raspuns... o sa il sun luni sa vorbesc cu el.
Eritromicina pusa saptamana trecuta si-a facut efectul, cyano a disparut cu desavarsire. Au disparut si diatomele de nisip, nu stiu daca de la eritromicina sau datorita trecerii timpului.
Kh masurat cu reactivi = 8, am schimbat si un pic de apa, nu multa (cam 30%), am adaugat si un pic de saruri sa revin la kh-ul stabilit.
Testele jbl ma urasc, iar aplicatia isi bate pixu de mine. Am facut un test inainte sa ma apuc de treaba, mi-a dat cu no2, imediat am repetat testul si mi-a dat fara no2.. Bineinteles, aplicatia mi-a salvat doar primul test.
Ancistrusii de la zvarr au curatat lemnele si frunzele, sunt toate luna. Nici macar bba nu mai e, dar asta e meritul opincarului, care a avut rabdare sa le faca bai in spirt
In schimb, mi-a adus grasu ala cei mai cacaciosi ancistrusi de pe planeta (ocazie cu care am vazut (din nou si iara) ca flow-ul nu este suficient, am pompa comandata care n-a venit inca)
Piatra de aer, chiar si asa belita, si-a facut treaba, zero biofilm. Am curatat si prefiltrul (nu ca era nevoie, dar sa vad cum decurge procedura). A decurs bine, improvizatia facuta e exact ce trebuie
Buretele de sus din prefiltru era alunecos, uleios asa, semn ca acolo s-a dus biofilmul spart de bule.
Inca o data, sa fii sanatos Evertristule, mare pomana ti-ai facut.
Ziceam ca am luat doua pietre jbl. Una scoate bule cat genunchiul meu, cealalta e mult mai ok (inca n-am gasit piatra aia redsea, pe care o foloseam la marin).
Merge si asta, e ok, face bule utile si placute ochiului.
In rest, multe frunze noi, unele pietre au inceput sa se inverzeasca nitel, n-am reusit sa adun tot caca (trebuie sa iau si aici un aspirator dennerle nano, ca nisipul nu prea pot sa-l aspir cu butelca aia de la jbl, cum faceam la plantat).