Iti raspund aici, ca mi-ai dat fix acelasi mesaj si in privat (probabil si altora)
vilceanubogdan wrote:Salut, in final am decis ca voi toti din ce am vazut in mare sa incep cu un acvariu mic
In domeniul marin, faci un acvariu mic doar daca ai experienta. Si eu am inceput cu un acvariu minuscul si mi-am dat seama ca mi-am spart capul. Dar, daca esti hotarat, macar un 60-70 litri sa aiba bazinul.
vilceanubogdan wrote:
trebuie sa caut mai mult sa vad cum ramane siliconul la final lipit , as vrea inlaturat acel exces de silicon si sa ramana strict ce e intre bucatile de sticla lipita , aparent cei ce la waterbox in video de pe yt unde arata how is made au acelasi proces de inlaturare a siliconului in exces pana la limia, si sa ma duc cu sticla de 8mm sau 10mm ultra clara
Nu iti recomand sa tai siliconul, decat daca esti un fan al parchetului imbibat cu apa. Oricum, toata lumea face acum acvarii rimless, eu mi l-am facut pe al meu la Nevertebrate si sunt foarte multumit.
In ceea ce priveste filtrul, spune nu canistrelor. Un filtru bun pentru un nano marin este filtrul HOB. Iar Tidal este net superior oricarui filtru din gama asta.
La lampi nu ma bag, pentru ca nu cunosc modelele respective. Eu am folosit Ai Prime. Iti recomand sa iei ceva cu controller.