[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: zymark
Forum Index » Profile for zymark » Messages posted by zymark
Am fost sambata la magazin si nu aveau. Dar mi-au spus ca au avut si sa mai incerc luna viitoare.
O sa incerc sambata la magazinul de la unirii si va spun ce aflu...
Nu poti sa aduci mai multi? Promitem ca suntem seriosi Plssss...
Si eu am trecut printr-o mutare cu acvariul de 100L si am folosit pentru pesti niste sticle de 5L, cele de apa minerala umplute 3/4 cu apa din acvariu.

Au stat ceva ore dar nu au patit nimica. Oricum primul lucru a fost sa pun acvariul in functiune chiar daca nu aveam unde sa dorm inca
Ce filtru ai? Poate e prea puternic si nu le place...
Vreau si eu o pereche - puiuti Are cineva?
Am cautat pe net ceva informatii si am gasit un site despre reproducerea la corydoras care pare excelent.

http://www.aqualandpetsplus.com/Catfish,%20Corydoras.htm

Sper sa foloseasca si altora!

Va tin la curent.
Sau pot sa le dezlipesc de sticla acvariului si sa le mut in siguranta???
Nu prea am cum sa fac asta ...sunt numai pe peretii acvariului. Sunt cateva mai ascunse dar nu stiu ce sanse au.

In caz ca rezista ceva icre, in cat timp ar trebui sa iasa puii? (eu stiu ceva de 5-6 zile). Cum arata niste icre care evolueaza bine? La mine sunt niste oua cu diametrul de 1-2mm, unele mai mari altele mai mici, transparente si se vede in interior ceva albicios. Sunt ok? Ce fel de conditii le trebuie? Ce temperatura?
Dupa o petrecere de zile mari in cinstea faptului ca a plecat ancistrusul care ii altoia mereu perechea mea de Cory s-a gandit sa depuna

Au mai depus anul trecut in toamna de 3 ori dar icrele nu au avut nici o sansa tot datorita ancistrului care le manca cu pofta dupa ce astepta sa creasca mari si frumoase

Intrebarea mea ar fi daca de data asta au vre-o sansa icrele sau trebuia sa mut perechea inainte sa depuna? Inca mai am foarte muuulti melci in acvariu (desi la ultima schimbare de apa am adunat un borcan ) pe care i-am vazut pe icrele depuse (probabil si lor li se pare o delicatesa)

In conditiile astea mai pot face ceva? Chiar mi-ar placea sa reusesc sa am niste puiuti de cory
Pisicutza mea doarme pe capacul acvariului, la caldura(incalzesc neoanele). E super dragutza si nu are alta treaba cu ei. Cand schimb apa vine si asista!

Cat a fost mica era acvariu pe podea si capacul acvariului era partial. Desi s-a urcat pe el de cateva ori nu s-a aventurat prea tare
Plantele pe care le am in acvariu: 1. Echinodorus sp. "ROSE" (cred! seamana perfect cu cea din imaginea de aici http://aquaplant.plakatthai.com/ap51.jpg) si 2. Vallisneria americana (cred ) - intinsa aproape peste tot.

Aici puteti sa vedeti cateva poze cu acvariul (nu sunt prea bune dar...):
http://www.zanaceabuna.lx.ro/thumbnails.php?album=6

Cu melcii probabil ca trebuie sa nu ma mai plang atata de cum se inmultesc ci sa pun mana sa adun

S-ar putea sa aveti dreptate si cu mancarea...sa fie prea multa. Scalarii vin repede si mananca dar mancarea coboara destul de repede la fund iar iei nu se ating de cea cazuta. Poate de aceea pun mai multa mancare. Pentru neoni am senzatia mereu ca e prea mare mancarea cei doi cory si ancistrusul par sa se descurce ok. Sa fie oare asta o problema asha mare? Mancare pe fund mai ramane dar nu f. mult timp.
Nu vrei totusi un ancistrus matur? mascul frumos si feroce. Nu e lenes...vreau sa il dau pentru ca se bate cu 2 cory si ii cam atinge bine
Sunt extrem de multi !!!!!! Ma uit in acvariu si vad melci ...nu pesti. NU contest utilitatea lor in ceea ce priveste algele de pe acvariu..am acvariul luna :p dar cred ca si 10 melci ar face acelasi lucru. Am sa va fac niste poze sa va arat cantitatea de melci din acvariu Si in plus daca raman 10 melci (Asta daca reusesc asta vreodata) sunt convinsa ca intr-o saptama doua as avea iarasi crescatorie.
Deci in privinta melcilor:

Am incercat mai multe variante. Prima a fost cea chimica. Limnacid (Tetra) cred. Plantele nu au fost extraordinar de incantate dar nici nu au murit. Melci au murit in mare parte, cei mai multi i-am curatat dar au fost si multi la care nu am putut ajunge, s-au descompus, au creat un miros puternic in acvariu si pesti se simteau clar f. rau. Am facut schimbari de apa dese si pana la urma am reusit sa il stabilizez...Dar pana l-am stabilizat melcii s-au facut la loc. :x

Alta varianta a fost cea manuala....curatam melcii de cate ori ii vedea dar plantele sunt pline de oua de melci...nu fac fata...si in plus sunt multi care intra sub buturga sau in alte parti unde nu pot ajunge...munca in zadar.

Ca plante am 2 tipuri de plante rezistente probabil. (Am avut si altele dar in incercarea cu melci le-am scos si aruncat). Nu stiu denumirea lor exacta dar ma uit astazi p enet si va spun exact. Una din ele se imulteste extraordinar de repede.

Schimb apa saptamanal...cam 30L cu apa statuta. Le dau de mancare doua tipuri. Ambele de la tetra. Unul este sub forma de granule care stau o vreme la suprafata si apoi cad pe fundul acvariului iar alt tip este sub form ade fulgi. Am mai folosit si tubifex uscat.

Iluminarea cred ca o tin cam multe ore. O deschid dimineata in jur de ora 9 si o sting seara pe la ora 11, si chiar 12. Asta inseamna 14, 15 ore pe zi.

Incalzitor am dar nu il folosesc. Temperatura este f. ridicata in acvariu. Ajunge pe la 27 iarna fara incalzitor. Nu stiu de ce!! Banuiala mea este ca neoanele incalzesc destul de mult apa, iar incasa oricum e cald probabil ca in acvariu ajunge sa creasca prea mult. Mi-a facut cineva un suport de acvariu cu tot cu capac si mi-a gresit inaltimea astfel incat neaonele stau cam aproape de suprafata apei .
Am uitat sa mentionez si iluminarea...2 neoane de 18W Power Glow + Aqua Glow.

Merci!
Salut tuturor!

Am mare nevoie de ajutor la acvariul meu. De ce? Pentru ca nu mai stiu ce sa fac...ma innebuneste!!!! Daca nu am probleme cu melci am cu plantele si daca nu sunt nici cele doua atunci am probleme cu apa...etc. In plus oricat as incerca sa fac un acavariu care arata bine nu reusesc...in 2 luni arata ca o jungla amazoniana...

Vreau pe cineva care sa ma ajute sa fac o data acvariul asta sa arate bine (normal) sau daca chiar nu sunt in stare, sa il dau...

Acvariul are:

- 100 L (aproximativ)
- Filtru Fluval 3 plus
- pompa aer
- o buturuga
- substrat de nisip
- plante

Pesti
- 2 scalari
- 10 neoni
- 2 corydoras
- un ancistrus
- muuulti melci mici rosiatici maronii

Probleme:

- melcii (am incercat in nenumarate randuri sa scap de ei...nu am reusit)
- plantele asezate aiurea...(oricat de ok mi se par atunci cand le plantez)...deci decorul in general
- pesti care mie una nu mi se par a se simti extraordinar de bine

Cam asta e! Imi doresc din toata inima sa ma bucur si eu de acvariul asta...sa il vad ok din toate punctele de vedere...
Si eu folosesc Fluval 3 Plus. E mult mai bun decat filtrele pe care le-am avut inainte...Resun etc. Zgomot zero intradevar. Totusi cred ca buretii trebuie schimbati o data la cateva luni. (160 000 alti bureti noi). Daca nu il speli mai mult de o saptamana ai si surpriza sa se opreasca motorasul :-) sau poate e doar la filtrul meu. Al meu pur si simplu intra in greva dupa o saptamana :-)

Forum Index » Profile for zymark » Messages posted by zymark
Go to: