Deci in privinta melcilor:
Am incercat mai multe variante. Prima a fost cea chimica. Limnacid (Tetra) cred. Plantele nu au fost extraordinar de incantate dar nici nu au murit. Melci au murit in mare parte, cei mai multi i-am curatat dar au fost si multi la care nu am putut ajunge, s-au descompus, au creat un miros puternic in acvariu si pesti se simteau clar f. rau. Am facut schimbari de apa dese si pana la urma am reusit sa il stabilizez...Dar pana l-am stabilizat melcii s-au facut la loc. :x
Alta varianta a fost cea manuala....curatam melcii de cate ori ii vedea dar plantele sunt pline de oua de melci...nu fac fata...si in plus sunt multi care intra sub buturga sau in alte parti unde nu pot ajunge...munca in zadar.
Ca plante am 2 tipuri de plante rezistente probabil. (Am avut si altele dar in incercarea cu melci le-am scos si aruncat). Nu stiu denumirea lor exacta dar ma uit astazi p enet si va spun exact. Una din ele se imulteste extraordinar de repede.
Schimb apa saptamanal...cam 30L cu apa statuta. Le dau de mancare doua tipuri. Ambele de la tetra. Unul este sub forma de granule care stau o vreme la suprafata si apoi cad pe fundul acvariului iar alt tip este sub form ade fulgi. Am mai folosit si tubifex uscat.
Iluminarea cred ca o tin cam multe ore. O deschid dimineata in jur de ora 9 si o sting seara pe la ora 11, si chiar 12. Asta inseamna 14, 15 ore pe zi.
Incalzitor am dar nu il folosesc. Temperatura este f. ridicata in acvariu. Ajunge pe la 27 iarna fara incalzitor. Nu stiu de ce!! Banuiala mea este ca neoanele incalzesc destul de mult apa, iar incasa oricum e cald probabil ca in acvariu ajunge sa creasca prea mult. Mi-a facut cineva un suport de acvariu cu tot cu capac si mi-a gresit inaltimea astfel incat neaonele stau cam aproape de suprafata apei

.