| Message |
|
|
|
Grasutilor, mi-am invins lenea si am facut teste.
PO4 = 0.03
NO3 = 2 (as zice aproape 2, cu siguranta e ceva intre 0 si 2)
Cu mici schimburi de apa am reusit de ieri pana azi sa reduc salinitatea de la 1030 la 1028. Pana sambata seara sper sa fiu la 1025.
Cu ce sfaturi ma puteti ajuta? Ma refer in special la NO3, habar n-am daca e ok sau nu rezultatul.
|
 |
|
|
N-am mai facut aseara teste, ca m-a mancat in ala marele sa pun o fiola de reef booster, moment in care acvariul a intrat in ceata
Azi dimineata se limpezise binisor, pana ma intorc acasa sper sa fie bine.
Si, pentru ca urasc codul captcha, azi am primit o veste buna

|
 |
|
|
Sebastian Costin wrote:
Buna treaba, te poti marita 
Sa mai am eu 20 de ani si mintea de acum.. nu mi-ar mai trebui insuratoare
Scuze colegu pentru offtopic!
|
 |
|
|
|
Mai scrie acolo ca pentru a obtine nustiuce valori, se mai adauga doua lingurite.
Eu cand am preparat apa nu am avut refractometru si m-am bazat pe un salimetru gravitational, iar acum am descoperit ca am facut un bors..
|
 |
|
|
Am eu o punga de Kent Marine, uite ce scrie pe ea:
Cam asa imi da si mie, 0.29 lbs = 131.5 grame pentru 3.8 litri apa, adica 34.6 grame la litru.
|
 |
|
|
|
Sar'na, doamnele ajuta! O sa fac schimburi micute cu apa de osmoza si in cateva zile sper sa ajung la valoarea buna.
Au sosit si testele salifert (po4 si no3), le trag o proba in seara asta. Si unde draci de amiaza am lasat luleaua electronica, ca de 10 minute o caut??
edit: am gasit-o!
|
 |
|
|
Sefu, nu ma baga si mai rau in ceata, ca imi pulseaza supapa de numa, nu vreau sa pierd crabusorul si steluta
Daca o duc (treptat) la 1024 e bine? Sunt stresat ca o baba virgina in vestiarul fotbalistilor, imi tremura si boxerii pe mine..
|
 |
|
|
Dragi colegi, un pic de ajutor rapid va rog!
Mi-am luat refractometru, l-am calibrat pe zero (intai cu apa de osmoza, apoi am verificat cu apa distilata).
Am verificat salinitatea din ala mic si e ututa rau treaba.. am 1030
Asta dovedeste ca salimetru e doar orientativ.
Acum, ca sa repar e usor, dar.. am citit pe un site, nu dam nume, urmatoarele:
SG (Specific Gravity)
Este un sistem de masurare alternativ al salinitatii apei. In cazul acvariilor ce nu au corali, deci doar pesti, densitatea specifica trebuie sa fie situata intre 1.020 si 1.022 insa daca acvariul este de tip recif, deci daca cuprinde si corali, densitatea specifica trebuie sa fie mai ridicata, intre valorile 1.024 si 1.026.
Eu unde ma incadrez?? La ce valoare sa tin apa, ce-mi recomandati?
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Stiu sefu, e un risc asumat
|
 |
|
|
Sa fim seriosi, in atatia ani n-am reusit sa realizez mare lucru (in afara de automatizari).
Boala a venit de la sine si a fost amplificata de Nevertebrate.ro si Pepika.ro.
Asteptam banul comun 
|
 |
|
|
|
Da boss
|
 |
|
|
Da, o sa fie un plantat cu piatra vie si anemone, eventual cu corali moi 
|
 |
|
|
Gazon de HC este deja, nu s-a dezvoltat in totalitate, dar este. Pana in ianuarie cand il desfiintez se face atat cat trebuie
|
 |
|
|
Adica e posibil sa am o steluta de mare, crescuta de nicaieri?
Sar'na mult de lamuriri!
|
 |
|
|
Ce bou sunt, am dat quote in loc de edit.. scuze!
EDIT: am zis sa refac pozele, ca nu au iesit bine si ce sa vedeti? Chestia aia portocalie se muta singura pe intuneric si isi schimba forma!!
Tatele - pozate mai bine
Si ceva brontozauri:

|
 |
|
|
Am reusit sa mai trag un rand de poze, de data asta cu aparatul foto
M-am inselat, crabetele nu a mancat chestia portocalie, doar a mutat-o:
Deci ce mama zmeilor e aia?
Tatele astea au crescut pe o piatra, ce sunt, bureti?
Aici e o alga rosie, care imi place mult, cred ca ieri sau azi s-a format
Aici sunt algele (verzi) care s-au format pe piatra (de fapt nici nu prea sunt vizibile cu ochiul liber, am folosit functia super macro a aparatului, ca sa le pot poza)
Si aici am reusit in sfarsit sa-l surprind pe dl. Freddy Krueger in noua casa (de cand are vila, s-a scumpit la vedere):
Scuze pentru calitatea pozelor, nu e punctul meu forte (inca nu mi-am descoperit punctul forte, dar perseverez)
|
 |
|
|
Ocean - merci
um02122 - nu cred, seamana foarte mult, dar nu cred. In curtea firmei isi fac de cap multe mite (ale vecinului) dintre care unele sunt de rasa.
Dar pentru ca mama bestiei a nascut 4 pui diferiti ca si culoare, ma indoiesc ca e de rasa
Imediat revin cu o poza de cand am gasit puii.
Edit: iata puii (a mea e in dreapta-jos, cea gri)
Cat priveste micul meu joc lego, e o nebunie de-a mea, vreau sa vad pana unde pot intinde coarda cu un pico/micro/ultra-nano
Edit 2: urmatorul Star Wars - decembrie 2015
|
 |
|
|
Si sa nu ma suparati, ca va dau pe mana bestiei

|
 |
|
|
|
Foarte tare!
|
 |
|
|
Pai la ce sa mai fac poza? Ca a curatat ala piatra ca pe buget, nu mai e nici urma de portocaliu
Dar daca dai click pe poza, se mareste (si se mai mareste si la al doilea click)
|
 |
|
|