[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Anca, nu vreau sa te descurajez sau ceva, dar e posibil ca virgula combinatia discusi + plante sa nu fie cea mai fericita.

Am incercat si eu sa cresc discusi in plantat si a reiesit un mare fis... Nici triscusii n-o duceau prea bine, nici plantele.

Presupun ca plantele o duceau rau din cauza temperaturii apei si din cauza hranei congelate. A mai incercat un cunoscut treaba asta (nu stiu daca activeaza si aici, mihai2002), cu aceleasi rezultate.

Sper totusi sa iti iasa bine proiectul si sa realizezi chestii marete

Succes!
Am uitat sa specific, sambata am dat drumul la lumina (2 ore/zi, la jumatate din capacitate).

Pozici

Ansamblu:

image

Poza nereusita cu viermele penat, dar mi-e lene sa fac alta:

image

Pietricelele aranjate dupa sufletul varului lui Nea Caisa (am renuntat sa ma mai lupt cu el, e mai tenace ca mine):

image

Fosta casa, abandonata (acus acus vin tiganii sa fure cuprul din ea):

image

Noua casa confort 1 sporit a lui Freddy Krueger:

image

O chestie frumoasa care a aparut pe o piatra, dar la 10 minute dupa poza a mancat-o nesimtitul de crab

image

Si alte treburi mov care au aparut pe piatra. Sper sa mai fie si maine acolo

image
Desi suntem nascuti amandoi pe 6 noiembrie (in ani diferiti) nu suntem frati.
In plus, acel impostor, compostor, uzurpator, e schilod si urat. Iar eu sunt rotunjor si frumos, da-ma dracului de simpatic ce sunt
Intr-adevar, pretul e bestial (mai ales daca platesti tu si pe mine ma doare la bascheti)
Dar misca-te frate mai cu talent, ca acum-acum vine acvariul

Pune mana si construieste, ca de proiecte sunt satul.. Adica eu am muncit degeaba 6 minute sa consolidez blatul?

Si sa stii porcule, ca am vazut si ce ai scris acolo mic-mic.. Cand te prind la Corbeanca iti sparg botul ala de tapir
Da ma, am vazut, mi-ai dat si pe mail. Bravo.
image

Ii cumpar pe toti, cat costa?
Sarutmana mult, anulez comisionul de la Coralis, ne vedem pe sambata

Si uite asa a ramas nenea Koala fara privilegiul de a ma cunoaste in carne (multa carne, aproape o suta de kile..) si oase.

Aseara ma pregateam sa-l bocesc pe crab (de 2 zile sta nemiscata cochilia si am zis ca e gata, kaput, aleluia).
Apoi mi-am dat seama ca oligarhul si-a tras penthouse, s-a mutat la comfort 1 sporit

In noua cochilie nu prea se deplaseaza, dar in interior am vazut ca are o activitate teribila, cred ca o curata. Ceea ce e bine momentan, ca imi lasa pietrele in pace (nu-i place cum le asez eu, cica n-am ochi de dizainar)
Nu prea mi-a placut sa trec peste lene, dar ma napadisera balariile

Daca tot sunt la moda defrisarile, am facut-o si eu. Partea din dreapta am eliberat-o special pentru ludwigia mini red. Momentan arata naspa, dar cand va creste sper sa iasa frumos.

image

Am rarit si didiplis-ul, ca se facuse nesimtit.
Dupa parerea mea primii 20-40 de litri trebuia sa-i arunci. Iar daca osmozorul sta mai mult in pauza, la fel, necesita o clatire.

Si eu sunt proaspat posesor de osmozor asa ca nu stiu prea multe, sa-i lasam pe colegii cu experienta sa explice ce si cum.
Bine ai venit Viorel! Ai grija pe forumul asta, ca aici se imbolnavesc oamenii de treburi sarate

Ai lasat instalatia de osmoza sa mearga in gol o perioada, ca sa clatesti membrana, da?
Am sa fiu scurt:

image
Eu cresc plante cu destul succes la un KH 6 (asa cum vine de la retea). Daca ai in plan ceva tonine sau alte minuni, un 2-4 ar fi bun.
Frumos micutul!

Pentru carare, arunca o privire la noul Volcanit de la Aqua Medic. Nu mai arata ca cel vechi, este mult mai fin (aproape ca un nisip) si vine in 2 nuante, una mai deschisa si una inchisa (desi pungile au acelasi cod de bare).

Bafta!
batman wrote:Sau poti lua apa de la un acvariu echilibrat, fara probleme si ai trecut direct la actiune, corect?

Cred totusi ca bazinul trebuie sa treaca prin niste stadii, unul din ele fiind ciclarea mediilor din filtru.
Poate ca apa dintr-un bazin stabil ajuta, dar nu chiar asa mult.

Imi dau si eu cu parerea, atata tot
stefanp wrote:Da' nu fac mare lucru bre'.
Iau niste apa, picur o solutie in ea si pe urma bunghesc ochii la culorile din tabelul lor

A da? Te astept atunci si pe la mine, ma gasesti in Colentina.
Nu trebuie sa aduci teste, ca am eu - doar ca mi-e lene

Interfon 10
N-ai inteles nimic, in plus imi mai bagi si vorbe in gura (am zis eu ceva de jbl?)

Dar nu-mi mai bat capul, poate ca in timp o sa ajungi singur la spusele mele. Un ultim sfat: citeste despre filtrarea biologica.

Mult succes iti doresc.

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: