| Message |
|
|
|
Le clatesti in apa scoasa din acvariu, doar atunci cand e necesar. Ideal ar fi sa le protejezi cu un mic prefiltru din burete, daca spatiul iti permite, in asa fel incat sa nu se umple de rahat imediat. Te orientezi, in functie de capacitatea filtrului.
|
 |
|
|
|
Taninul nu dauneaza, nu-ti face griji. Siporaxul nu se dizolva, este un material din sticla sintetizata foarte poros care ofera suport pentru bacteriile nitrificatoare.
|
 |
|
|
|
Sera siporax este cam voluminos pentru filtrele tale interne, se foloseste mai mult in externe. Dar ai putea folosi in schimb sera siporax mini, in locul buretelui.
|
 |
|
|
vali71 wrote:Salut, multumesc colegei Faye pentru critica ??
Eh, nu era o critica, era mai mult o lauda. Acvariul arata mult, mult mai bine decat in prima poza pe care ai postat-o.
eugen2265 wrote:Mie mi se pare ca nu prea e receptiv la sfaturile noastre.
Aici te-as contrazice. Mie mi se pare ca omul a tinut cont de sfaturile primite, iar bazinul merge spre bine.
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:pune bre niste ghivece cu muscate pe marginea acvariului si gata
Rasuceste cutitul in rana! Simte-te bine! O sa pun muscatele pe acvariu, cu radacinile in apa, asa se cheama ca o sa am si plante de suprafata.
@narcis Scalarii sunt puiuti, au cam 8 luni, nu cred sa depuna curand.
|
 |
|
|
|
Pai daca ma manca? Nu vor sa traiasca plantele de suprafata si ma oftic!
|
 |
|
|
Arata muuuult mai bine. Dar eu tot as schimba nisipul ala roz.
|
 |
|
|
Nu s-a schimbat mai nimic. Aceeasi haita de anubiasi si cateva mortaciuni pe sus, pistia si limnobium, care sunt mai mult topite.

|
 |
|
|
|
Pe un alt forum, cineva care s-a lovit de aceeasi problema a gasit urmatoarea rezolvare, citez: "Salut,
Sub indrumarea cuiva foarte amabil de la service (Kronstil), am reusit sa remediez problema fara sa fiu nevoit sa il mai trimit in service.
Problema era urmatoarea:
In interiorul capacului, piulita care strange butonul de amorsare nu era stransa bine (foto 1).
Din ce am inteles de la el, a fost un lot in care a fost destul de frecventa problema. De multe ori, nu era stransa deloc (probabil un chinez neatent)"
|
 |
|
|
|
Sa bag mai mult deci? In prospect la Nitro zice "10 ml la 500 litri ap? acvariu cre?te concentar?ia de NO3 cu 2 ppm ?i cea de Potasiu (K) cu 1.3 ppm." Calculasem eu ca la 180L sunt ok 3ml, asa de inceput. Plus ce mai produc si pestii, care nu sunt putini. O sa mai cresc, dar treptat, ca sa nu am alte surprize.
Cu circulatia in bazin cred ca stau bine... sau prea bine. Este externul si un intern, pe care incerc sa le domolesc sa nu-mi faca vijelie in acvariu. Era si un al doilea intern, dar l-am scos.
Multumesc!
|
 |
|
|
|
Update BBA: Nu mai am rabdare sa astept sa moara de batranete, asa ca am luat masuri. Am bagat planta afectata intr-o galeata cu 10L de apa si 10ml de apa oxigenata. Am lasat-o acolo peste noapte. BBA-ul n-a disparut, dar acum e rosu. Nu pot sa-l curat cu mana de pe frunze, cel putin nu inca. Mai astept o saptamana sa vad cum (sper eu) involueaza. Daca e tot acolo, repet istoria cu galeata.
Update plante care nu vor sa traiasca: Au mai ramas prin borcan cateva ramasite de pistia in coma si un singur limnobium. Frunzele noi de pistia au dimensiunile unei gamalii de ac. De o saptamana am inceput si fertilizare macro. Pistia continua sa se topeasca. Fertilizez astfel: linia Easy Life/bazin de 180L
Nitro 3ml/saptamana
Fosfo 3ml/saptamana
Kalium 8ml/saptamana
Profito 10ml/saptamana
Carbo 3ml/zi
Lumina 2x39W am redus-o la 5 ore pe zi, pentru ca mi-a capiat anubiasii.
E destul? E prea putin? Sa mai am un pic de rabdare, poate se mai schimba ceva?
|
 |
|
|
Cu speranta ca nu o dam in polemici...
Australe wrote:..cu siguranta gusturile nu se discuta...
Gusturile se discuta. De-aia punem poze si cerem pareri.
Australe wrote:...spune-i omului ce sa faca....
Am crezut ca se subintelege. Poti folosi un acvariu in scop educativ, aratand copiilor si partea nevazuta a unui rau/lac, sau il poti transforma intr-o alta casuta de papusi.
|
 |
|
|
|
Nu vreau sa te supar, dar castelul ala e oribil. Si nisip roz? Stiu ca majoritatea argumenteaza ca e acvariul pentru copii, iar lor asa le place, totusi, gustul copiilor trebuie format de cand sunt mici.
|
 |
|
|
Mi-a murit un cory.
|
 |
|
|
|
Coloniile de bacterii, in marea lor majoritate, stau in filtru si substrat. Se aseaza ele pe toate suprafetele, dar baza e in filtru, nicidecum in masa apei.
Buretele nu e un mediu filtrant prea stralucit. Sa nu-l speli cu apa de la robinet, ci cu apa scoasa din acvariu.
|
 |
|
|
|
-Da.
-Da, cu mentiunea ca daca filtrele au functionat continuu pana la transfer, acvariul e ca si ciclat.
-Da.
|
 |
|
|
|
Mirosul e de la amoniac. O sa dispara odata ce acvariul e ciclat.
|
 |
|
|
Koh-i-Noor wrote:120 lungime, 45 inaltime si 55 latime
Exact asa as face si eu! Poate +5 cm in latime, sa fie exact cat foaia de blat.
|
 |
|
|
|
Folosirea produselor gen filter start sau biodigest ajuta ciclarea, dar nu o inlocuieste. Apa cetoasa este un fenomen normal in timpul ciclarii, mai ales daca ai fost generos cu hrana pestilor.
Fa schimburi mici si dese, cam 20% odata la 2 zile, timp de o luna si fara mancare in exces. Asta iti va intarzia un pic ciclarea, dar macar tii pestii in viata.
|
 |
|
|
|
Reformulez intrebarea, scuze: in acvariul nou ai folosit acelasi filtru gata ciclat(cu conditia sa nu fi stat oprit mai mult de 2-3 ore) pe care il aveai in bazinul de 35L?
Nu rezolvi nimic daca restartezi setupul. Dupa alta saptamana apa va arata la fel, pentru ca acvariul este acum in curs de ciclare. Nu faci decat s-o iei de la zero. Pestii rezista in alt recipient fara filtru, daca faci schimburi zilnice de cel putin 50% si hrana putina. Fara aerare nu rezista.
|
 |
|
|