[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
bigman wrote:Eu ti-o dau pe a mea, ca oricum o dau in fiecare zi, dar tu !?

Cu alte cuvinte eu n-am ce pierde.
bigman wrote:De fapt, cred ca unul care sa faca tot ce vreau sa faca, nici nu exista factorymade.

Ai dreptate! Tie iti trebuie unul care sa filtreze, sa aspire, sa schimbe apa, sa aduca la pat cafeluta de dimineata si sa faca si cartofi prajiti. Sugera un coleg in alt topic, ca un asemenea filtru se numeste "soacra iubitoare".
bigman wrote:...cred ca n-oi muri daca fac si eu vreo 5 schimburi de apa pe an.

O sa-ti schimbi tu parerile in timp. Echilibrul intr-un acvariu mic este destul de greu de pastrat.
Eram de partea sexului fara mustata cand am intrat pe acest forum. Intre timp m-au ridicat baietii astia la rang de nene.
In ceea ce priveste duritatea, gandeste-te ca se evapora doar apa, toate mineralele ramanand in acvariu. Daca vrei sa mentii duritatea in parametri, normal ar fi sa completezi cu apa de osmoza.
Tu vrei sa construiesti un filtru care sa faca: nitrificare, denitrificare, dedurizare(nu stiu cu ce se mananca asta, poate sunt colegi care te pot sfatui) si asta sub costul unuia din magazin. Cred ca o sa stea mustata ta pe peretele meu!
bigman wrote:
Oricum, n-am cum sa mai dau inapoi acum, il fac in patru pe scaraoschi si-l fac, ca acum m-am ambitionat si-i vreau mustata lui Faye !

Eram sigura!

La subiect: Daca faci doar completare, o sa-ti creasca mult duritatea apei.
bigman wrote: Nu se va pune probleme la servisare, pentru ca o sa-l fac modular, cu partea de filtrare mecanica separata de cea biologica, cu robineti peste tot, cu multe dichisuri. Ma bate gandul sa fac si un modul UV si daca ma hotaresc sa plantez natural, ma gandesc sa fac si un modul denitrificator. Oho, mi-a plecat mintea departe in avans deja. Dupa calculele mele, un astfel de set complet, m-ar duce la final undeva pe la vreo 350-400 lei, facut profi, dar cu banii astia fac tot ce e necesar, nu doar filtru.

Pariu ca te duce mai mult decat un filtru "de-a gata" care deja face tot ce ai enumerat tu acolo? Filtrarea mecanica/biologica(nitrificare/denitrificare) tine mai mult de mediile filtrante pe care le folosesti, decat de aparatul in sine. Daca pierd, imi rad mustata!
sonic11 wrote:... mestereste un sump la nivel cu acvariu...

N-ai citit cu atentie. Omul zice: "acvariul - 775 x 298 x 407 (mm), din calculele mele vreo 70 litri de apa net (am vrut sa-l fac mai mare, dar n-am avut unde, decat intr-un loc liber in biblioteca,asa ca l-am incastrat acolo." Sump la nivel ar insemna sa micsoreze bazinul, care si asa e mic.
@Bigman Exista si filtre externe mai ieftine, nu e musai sa iei Eheim.
Shaba wrote:...am curatat buretele filtrului (spalat cu apa rece de la robinet).

Buretele filtrului se clateste numai cu apa scoasa din acvariu. Apa de la retea contine clor si omoara bruma de bacterii nitrificatoare care colonizeaza acel buretel, iar bazinul nu se va cicla niciodata.
Eeeee, asa cum povestesti tu pare simplu! Si cand te gandesti ca toata tevatura asta este pentru o afurisita de limnobium care se incapataneaza sa nu traiasca. Mai incerc o data si cu fertilizare macro. Daca tot se topesc, n-am incotro, iau si osmozor. Pentru ca sunt mai incapatanata decat impielitata asta de buruiana. Ori traieste, ori traieste!
As vrea eu, dar nu-mi permite nici spatiul, nici fengshui-ul. Apa e la mama dracului, n-am cum s-o aduc aproape de acvariu intr-un mod cat de cat elegant.
Nu erau injuraturi cu manta, incercam sa-ti inteleg viziunea. Parerea mea e ca "grotele" sunt naspa. Iar simetria le face sa fie si mai naspa, nenaturale, zi-le cum vrei tu. Le-as inlocui cu niste lemne adevarate, ar da mult mai bine. O alta observatie, daca vrei s-o iei in seama, plantele inalte nu se pun in prim plan.
Mai spune-ne cate ceva si despre partea tehnica. Dimensiuni acvariu, filtrare, lumina, cu ce intentionezi sa-l populezi... da-ne motive noi sa te mai cotonogim un pic!
Glumesc, da?!?!

L.E Am postat odata cu kirucd, cam cu aceleasi intrebari.
kirucd wrote:
O solutie mai eleganta si mai simpla este sa iti iei o instalatie de osmoza, cea mai ieftina,
si sa amesteci apa de la robinet cu apa de osmoza. Probabil ca intr-o proportie de 50/50 ar fi ok.

Ma chinuie recomandarea ta. Ma tenteaza si nu prea, dar a ramas agatata undeva intr-un colt al mintii.
Ar fi o solutie de bun simt, dar nu simpla. Ar insemna sa umplu casa de bidoane pentru colectare si sa revin la umplutul acvariului cu galeata. Mi-e frica sa nu mi se lungeasca bratele pana la genunchi. Sau as putea folosi o pompa care sa impinga apa din bidon vreo 15 metri, cat am eu de la baie pana la acvariu? Si tot ramane problema bidonului, care imi strica feng shui-ul in baie.
Acum scot furtunul, trag apa din bazin si cu acelasi furtun reumplu. In 15 minute e treaba gata.
Bine ai revenit.
Curiozitate 1: De ce ai pus aceeasi poza de 4 ori? smilie
Curiozitate 2: Ce vor sa reprezinte acele "podeturi" asezate atat de simetric in colturi?
Nu o dau in plantate, nu-s de mine! Eu abia sunt in stare sa tin in viata anubiasii, care la altii cresc si in punga.
In alta ordine de idei, fomistii mei la masa. Cel sclipicios a cam ramas in urma cu cresterea, desi mananca mai mult decat toti. Uneori, exemplu fiind si videoclipul de mai jos, se indoapa pana arata ca un caras. La inceput m-am speriat cand l-am vazut asa umflat in burta, pana m-am obisnuit cu el. Pana la masa urmatoare arata iar ca un biscuite. Am inceput sa le inmoi hrana in cateva picaturi de fishtamin, in speranta ca recupereaza.
Eu nu ma refeream la specia parrot, ca fiind un peste adevarat, ci la acel anumit peste din videoclip, datorita comportamentului. Mai ales facand comparatia cu discusii nostri!
Mie-mi plac toti pestii, hibrizi sau nu, atat timp cat nu stau ascunsi in spatele incalzitorului (care a fost mutat intre timp, la sugestia ta).
Nu mai pot sa editez.
Uite aici peste adevarat, si doar e var cu discusii!
Sunt 13 discusi maricei! Au reusit ei cumva sa-si faca loc in spatele unui incalzitor.
Neonii se decoloreaza cand stau pe intuneric. Isi revin de obicei cam in jumate de ora. Sigur nu asta a fost motivul?
Usa e fata in fata cu bazinul. La fel si canapeaua. Televizorul la 1 metru distanta de laterala stanga. Da-i incolo de pesti, ca prea li s-a cautat sub coada! Culmea e ca atunci cand s-a montat schimbul la picatura, sursa de apa fiind foarte departe, a fost necesar sa se sparga plintele, in fine, a fost santier in casa. Bormasini, ciocane, galagie multa, tot tacamul. Eh, atunci n-au avut niciun stres. Stateau pe mijlocul bazinului. Dar cand e liniste si nu misca/respira nimeni in preajma lor, se sperie ca apucatii de umbra lor si se reped in toate directiile. Unul din ei s-a zgariat acum in suportul incalzitorului. Ca sa fie treaba treaba, ar trebui sa ne asteptam si la vreo infectie.
Cand se aprinde lumina, stau ca cearsafurile pe raft inghesuiti in spatele incalzitorului. Stau si pe orizontala, numai sa aiba loc.
Sunt cam suparata pe ei. Cred ca se simte...
Plante plutitoare au avut, dar le-am mutat si pe alea in alt bazin, sunt puse pe asteptare, impreuna cu lemnele si anubiasii. Cu ocazia asta nici nu se mai aprinde lumina mare, ne-am gandit ca si aia ii streseaza. Este un card de neoni rosii in acvariu si o multime de cory, vreo doi ramirezi... aia nu au niciun stres.
Bazinul are schimb la picatura, cam 150L/zi, apa trecuta prin filtru 0.5 microni parca, sterasyl si carbune activ.
Pesti mai fitosi ca astia nu am pomenit.
Scalarii mei sparg geamul din fata, sa vina la mine cand ma vad si mananca de preferat din mana. Discusii sparg geamul din spate!!!
Si un update aici. Treburile nu merg deloc bine. Pestii sunt foarte stresati si nu reusim sa intelegem de ce. Au fost scoase toate cele din bazin. Acum arata asa:
image
Nu s-a schimbat situatia. Am oprit si aditia de CO2. Acum PH-ul e sus pe acoperis. Teste periodice ies cam la fel:
GH 7
KH 9
PH 6.55 cand functiona sistemul CO2
PH 7.83 fara CO2
NH3/NH4 0
NO2 0
NO3 test Tetra 12.5
NO3 test Sera 10

Pestii se plimba daca sunt singuri (filmati cu camera ascunsa ), dar daca e cineva in camera stau inghesuiti intr-un colt. Si se sperie foarte tare unul de altul. Cand se sperie se dau cu capul de toate cele, noroc ca sunt geamurile acvariului suficient de groase!
La mancare ies numai daca nu misca nimic in casa, in rest uite-i!
image

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: