[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Dan Valahul
Forum Index » Profile for Dan Valahul » Messages posted by Dan Valahul
Multumesc kirucd insa proiectul va prinde viata anul urmator intre timp trebuie sa termin de renovat camera. Stii cuva de unde pot procura matrialele ptr. impermeabilizare, De la Bricostore , Dedeman sau Baumax cumva ?
Am elaborat un plan ce parere aveti?
Ok Koh-i-Noor m-ai pus pe gangduri si ma gindesc sa-l fac in unghi cu o latrura de 1 metru si cealalta de la geam cu jumate de metru. Sau s? creez o form? mai elaborat?!
Iar cu hidro-izolarea zidurilor cum sa procedez?
Alta metoda, ceva?
Plus ce pesti ar fi potriviti ce sa stea in banc si sa fie activi, dintre speciile de ciclide africane?
Asa , inaltimea mai pot sa ma o maresc!
Si la transport pot apela la un prieten ce are o autoutilitara Ford Transporter cu platforma!
Ok nu ma deranjeaza sa-l fac din doua bucati cum am spus de 1.75 m lungime este mai usor de carat cu autoturismul personal!
Cei ce au dat sfaturile nu-i cunosc ?i nu mie mi s-au adresat, ci altor useri ce au avut proiecte asemanatoare dar la acvarii mai mari de 2,5 metri au propus la al?i useri s?-l fac? din beton pentru a fi mai usor de facut precum un iaz datorita lungimii. Scuze am consultat toate postarile mai vechi ca de exemplu :

[Post New]10/11/2011 19:30:11
Subject: acvariu de 3000x600x850h
[Up] #11
Taz
Member

Pai daca il faci in exterior de ce nu-l faci din bca si ciment si doar partea din fata din sticla? iesi mult mai ieftin .
Ori

[Post New]15/10/2010 23:36:22
Subject: Reroiect acvariu 1859 litri brut
[Up] #3
djphazer
Senior member
[Avatar]

Pana sa te gandesti la sticla, lumina, filtrare si asa mai departe, stai la casa sau la bloc ?
In cazul in care stai la bloc, iti spun de pe acum sa renunti, ca ai toate sansele sa darami blocul
In cazul in care stai la casa, ai avantajul posibilitatii de construire a unui bazin din beton (imbracat in fibra+rasina, vopsea cauciucata pt iazuri si asa mai departe), iar sticla sa folosesti doar in partea din fata.

Decoruri din celuloza de 3 cm. cum sunt cele postate pe youtube.
Porcu wrote:Si eu iti sugerez sa faci fata acvariului dintr-o singura bucata. Iti mai sugerez si sa-l faci mai lat de 50 cm, 80 cm sau chiar (mult) mai mult ar fi mai estetic .
Inaltimea de 50 cm nu e mare, geamu' de 12 mm e bun.
Despre acvariu' din beton nu zic nimic ca n-am facut da' de ce nu-l faci tot din sticla?

Nu pot sa-l fac mai lat din cauza ferestrei ce se afla la exact 50 cm. de zidul pe care voi construi acvariul!
Ok geam de 12 mm. sa fie dintr-o bucata.
Iar faptul ca nu-l fac tot din sticla tot este datorita sfaturilor urmarite de mine pe forum, de cei mai vechi în acvaristica!
Si pentru ca imi permite sa fiu mai plastic cu privire la evacuarea apei, cost redus la sticla, plus spatiu mai mult pentru decorurile din spate!
Multumesc mult pentru sfaturi si astep mai mule pareri pentru o mai buna solutie de constructie sunt un burete ce absoarbe pentru un proiect cu final foarte bun!
La geam exista o problema de transport sunt aproape 100 km. de Constanta si dispun doar de un autoturism Dacia 1400 LI Berlina, însa daca este cazul am prieteni ce ma pot ajuta cu autoutilitare!
Nu-l pot face mai lat de 50 cm. datorita unei ferestre ce este chiar în la aceasta limita!
Ok si de 10 cm. este buna mai ales ca o fac pe din doua, cu cornier la mijoc, plus structura din zidarie si soclu de beton?
Scuzati ortografia ca sunt obisnuit cu diacritice romanesti iar forumul nu le recunoaste!
Deschid acest topic pentru un proiect de acvariu , din beton si sticla la fa?a.
Am citit pe forum ca se poate realiza cu materiale de izola?ie folosite la iazuri.
Locuiesc la casa si anul viitor primavara dupa ce termin de renovat camera de 6,5m X3,5m doresc s? fac un acvariu egal cu latimea camerei si încorporat cu obiecte de mobilier deasupra cât si dedesubt!
Mentionez sunt deschis la orice propuneri, si ma gândeam pentru a fi mai usor de transportat sticla sa o fac pe din doua adica doua bucati de sticla la 1,75 cm, cu o bucata de cornier profil T la mijloc, prins în beton.
Având urmatoarele caracteristici calculate pe un site de specialitate :

Lungime acvariu = 350 cm.
Latme acvariu = 50 cm.
Inaltime acvariu = 50 cm.

Volum

Volum brut 875 litri
Volum net (cu 3 cm sub marginea superioara) 822,5 litri.

Filtrare acvariu

Filtru cu capacitatea intre 3500 si 6125 litri pe ora.

Iluminare acvariu

Ai nevoie de:
437,5 watti pentru plantele cu necesitati reduse
656,3 watti pentru plantele cu necesitati medii
875 watti pentru plantele cu necesitati mari de lumina - 8 becuri cu leduri 3500K

Incalzire acvariu
Este necesar un incalzitor cu o capacitate de 1093 watti

Sticla de 8 mm
5,75 m2, 143 kg.
Volum 1018 l.

Astept opinii de la cei ce au mai facut asa ceva!
Mai mult astept propuneri cu privire la pestii ce vor popula acvariul eu la început ma gândeam la Scalari însa dupa lungi consultari am ajuns la concluzia ca pentru zona care locuiesc si apa din zona mai potriviti sunt ciclidele africane si doresc pesti de banc care ss anime acvariul!
Mentionez ca locuiesc în com. Vulturu , jud. Constanta undeva la 25 km. sud-est de Hîrsova.

Forum Index » Profile for Dan Valahul » Messages posted by Dan Valahul
Go to: