[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan.pavelescu
Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
L-am pus la locul binemeritat
The Forest in Autumn Colors

Aquarium: 120x45x45
Light: 2x Life Aqua Master Pro
Filter: Eheim 1x 2080, 1x2078
Co2: presurized
Background: white matt
Sustrate: Prodibio AquaGrowth Soil
Fertilizer: Prodibio Biovert Ultimate, Prodibio Biovert Plus
Hardscape: Driftwood, Seiryu stone, Pebbles different sizes, white fine sand
Fish: Paracheirodon innesi, Hyphessobrycon amandae
Plant: Glossostigma elatinoides, Hemianthus callitrichoides Cuba, Hemianthus micranthemoides, Ludwigia arcuata, Rotala green, Rotala colorata, Rotala orange, Anaubias nana mini, Buchephalandra Pigmea, Bucephalandra Kedagang, Bucephalandra wavy green, Bucephalandra catherinae red, , Marsilea crenata, Eleocharis sp Mini, Bacopa compact, Microsorum pteropus mini

image

image

image

image

image

image

06.11.22

image

image
Asta e superputerea mea, lipsa rusinii
Multumesc frumos smilie
Multumesc, dar nu pot. I-am promis cuiva filtrul vechi.
Am sters ce am scris, am primit informatii noi
Multumesc!

De Hikari si ON am auzit, de Tropical nu. Daca spuneti, asa sa fie. Saptamana viitoare o sa vizitez niste petshop-uri din Bruxelles, sa vedem care e oferta locala.
Pe asta in mod special: https://brusselsaquariums.be/
Hranitorul l-am setat cand am adus pestii, nu are cum sa dea mai mult decat trebuie, pentru ca gaura e obturata cu izolir band (asa cum fac de ani de zile).
Momentan primesc hrana (Sak) de 2 ori pe zi, cand o sa ma intorc mai vad eu ce si cum.

Daca aveti alta recomandare pentru hrana, tipati aici, ca tot am luat 1kg de Sak
Si pana primesc un raspuns, mi-au dat fetele o poza. Apa s-a tulburat iar, ceea ce mi se pare de bun simt dat fiind incarcatura biologica pe care am aruncat-o brusc in bazin.
Vestea buna e ca pestii s-au colorat si nu mai stau ca prostii gramada in colt.

image
Nu neaparat, dar sa revenim la Eheim. De ce nu Eheim?
De ce?
Daca ai rascolit printre lemne si boscheti si nu e, ia in calcul ca l-au mancat ceilalti pesti dupa ce a murit
N-am avut criza de la 40 de ani, sa-mi iau un Ferrari sau alta masina pricopsita.
O am pe aia de 50
Ai avut vreo problema vis-a-vis de ce discutam aici? Sau te apuca cum ma mai apuca si pe mine chestii spontane si inexplicabile?
Plm, eu mi-a luat grija asta de pe cap de cand cu controllerul DD (cred ca e copie dupa Aquamedic).
L-am setat si la revedere, n-am termometru, n-am griji. Indiferent la ce solutie te hotarasti, ia-le pe rand. Una e sa cumperi 8 ceva-uri in 6 luni, alta e sa le iei pe toate gramada, se simte la buzunar grav.
Despre cate acvarii/incalzitoare vorbim?
Nu prea inteleg, vrei sa cumperi sau vrei sa construiesti un sistem?

De cumparat, varianta la prima cautare: https://www.amazon.com/Inkbird-Wireless-Bluetooth-Thermometer-Hygrometer/dp/B07TSRCMRV?th=1

Daca ai un minipc la indemana, ceva low power sa nu-ti rupa contorul (un intel nuc de exemplu), poti cumpara ceva asemanator cum am luat eu pentru camera serverelor: https://www.ebay.co.uk/itm/231318135484?hash=item35dba2a2bc:g
Faci un script unde declari temperatura admisa (plus-minus) si pui comanda in crontab la cate ore/minute vrei tu. La depasirea parametrilor declarati, faci scriptul sa iti trimita mail/sms/porumbei voiajori, ce vrei tu
Multumesc, sper sa nu am probleme majore cu el si sa-mi dea linistea necesara.
Mai am un singur hop, vreau sa schimb filtrul si inca nu m-am hotarat daca Fluval FX6 sau Eheim professionel 3 1200XLT.
Inclin spre Eheim momentan, pentru ca are doua in-uri, incalzitor incorporat si indicator de debit.

zvarr wrote:
Am un acvariu de 20L gol....

La acvariul ala iti dau niste ancistrusi

Forum Index » Profile for dan.pavelescu » Messages posted by dan.pavelescu
Go to: