[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: fipilica
Forum Index » Profile for fipilica » Messages posted by fipilica
Presupun ca in timpul celor 2 saptamani ai avut o vietate in acel acvariu sau ai adaugat cata putina hrana ca sa aiba si bacteriile ce manca
Banuiesc ca nu ai facut acomodarea pestilor cand i-ai adaugat in acvariu, poate erau deja bolnavi cand i-ai cumparat, stresul transportului si al mutarii in noul mediu declansand dezastrul.
Daca poti cumpara niste teste de No2 si NO3, cele 5 in 1 sunt mai ieftine, sa iti faci o idee asupra ciclarii acvariului ar fi foarte bine.
Thanks, actually the plant is hydrophila difformis. I kept cutting top and replanting on an angle in substrate and it grew mostly horiziontal.

Cred ca poti sa spui fara nici o emotie
Bine ai venit, imi place background-ul, o sa arata frumos dupa ce se acopera cu alge, iar acvariul pare mult mai mare decat este
@bilti Anubiasul sta pe o buturuga de dimensiuni mai mici de aproape 2 ani, timp in care radacinile au inglobat-o si acum iau cu asalt substratul :-)
@Porcu Partea mai urata este ca mare parte din radacinile ce sunt la vedere si se infig in substrat sunt radacini tinere
O sa incerc o combinatie de tuns si ceva care sa mascheze.
Multumesc pentru raspunsuri
Cei care ati avut sau aveti anubias ati tuns vreodata radacinile ? Daca da as vrea sa stiu daca au fost urmari negative. Momentan vreau sa reduc cu un sfert radacinile unei tufe, incepe sa concureze cu echinodurusul la substratul deranjat cand vreau sa il mut :-)
Eu personal doar le-am curatat bine cu cutit si perie aspra, n-am avut de sarma, spalata bine si apoi adaugata in acvariu. Pana acum n-am observat sa murdareasca/coloreze apa.
f3lyna wrote:daca se acomodeaza pestele,peste o saptamana ii iau si o femela

Inca nu te grabi cu perechea, daca nu e gata de depunere, masculul o va agresa constant. Nici dupa ce va depune femela nu va avea o viata usoara, chiar daca ai acvariul foarte bine plantat.

Daca nu vrei batai de cap iti recomand sa nu mai adaugi nici un peste in acei 22 litri, decat daca ai unde sa il muti in caz de razboi.
Se adauga si un acvariu de ~30 litri, momentan casa celor 3 bettani, plus plantele aferente (anubians nana, cladophora pe buturuga, valisneria spiralis, cryptocorina parvula). Acvariul trebe desfacut si relipit.
dap sunt in brasov.
Ramirezii sunt arvuniti, raman bettanii.
te asteapta
Sesmar wrote:
Initial am vrut si eu silicon negru...apoi am vazut un acvariu cu silicon transparent. Si nu regret deloc ca am ales siliconul transparent.

Cel de 300 litri este facut cu silicon transparent? Intreb pentru ca, in opinia mea, pentru un acvariu plantat, siliconul negru este mai indicat, nu iese asa mult in evidenta si se asorteaza cu background-ul inchis la culoare
Butelie de 4 litri gaseste la magazine online la 400 roni.
Sesmar wrote:Vreau sa veniti si cu ceva sugestii ca eu sunt putin blocat mental.

Buturuga sau mai bine zis creanga verticala, imparte acvariul in doua parti simetrice, ai putea sa o mai inclini sau muta astfel incat sa obtii ceva apropiat de raportul de aur, ma gandesc eu
donez:
3 ramirezi masculi, 3-4cm.
1 betta mascul+2 femele.

Detalii pe pm.
ManuNastai wrote:
PS: azi a ajuns comanda de la Iasi si de pare ca sunt un mare dobitoc: Am primit in loc de asasini niste melci cu cornite ptr ca e grea latina asta ptr ardeleanul de rand... se pare ca nici macar copy/paste nu sunt in stare sa dau cand fac o comanda. :lamer:

De curiozitate, ce ai comandat si ce ai primit?
Welcome!
pc.ciprian wrote:ce vreau sa te rog ...zi`mi si mie ...ce assassini folosesti pentru melci?

Cel mai probabil se refera la acestia Assassin snail (Anentome helena)
Sesmar wrote:
In afara de marzzx si andreic care au explicat de ce fac pauza la pranz nimeni nu a venit cu alte explicatii cu toate ca voturile in acest moment sunt net superioare in favoarea pauzei la pranz a iluminarii.

Si au am votat la fel, motivul este acelasi, n-am vrut sa repet ce deja s-a spus . In plus pe timpul verii chiar nu se observa daca am sau nu tuburile aprinse astfel am avut un motiv in plus sa le opresc. Pana acum nu am observat ca o planta sa fi suferit din cauza asta. Probleme majore cu algele n-am avut, insa nici plante dificile nu posed :-)
viulian wrote:Si cu LED-urile cum stam ?

Vrei sa pui gaz pe foc ?
Val wrote:

Lumenul este pentru plante cum e cangurul pentru...

1. robotul de bucatarie
2. rasaritul de soare
3. canistra de benzina
4. musca din veceu

Indraznesc sa te contrazic:
The lumen measure does not include all the energy the source emits, but just the energy with wavelengths capable of affecting the human eye. ...
Most of the light capable of inducing the photosynthesis reaction is either red or blue. In other words, plant leaves mostly reflect green light, while they absorb red and blue with higher efficiency.

Lumenul include energia "rosie" si "albastra", crescand numarul de lumeni cresti automat si aceasta energie ce afecteaza fotosinteza. Evident aici vorbim de surse de lumina ce isi pastreaza spectrul, se modifica doar fluxul luminos.

Poate nu este cel mai exact mod de a calcula cantitatea de lumina necesara dar nu este atat de departe precum sugerezi.
Panterik wrote:
Fundal am sa iau cand ajung intr-un magazin de specialitate.

Daca prin magazin de specialitate intelegi petshop pot sa iti spun ca am gasit autocolant simplu albastru/negru (doar) la librarii.

@val ai dreptate, insa eu m-am fript ultima oara cu ata normala, a putrezit si mi-a lasat pe buturuga o mazga neagra si urat mirositoare, m-am chinut ceva sa o curat. Nu spun ca se va intampla oricui insa in conditiile din acvariul meu, buturuga usor infipta in substrat, asta s-a intamplat.

Forum Index » Profile for fipilica » Messages posted by fipilica
Go to: