[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radek
Forum Index » Profile for Radek » Messages posted by Radek

Multe s-au modificat in bazin , incet aranjez lucrurile pentru introducerea buturugilor .

Cam asa arata acuma :

image

La recomandarea voastra am replantat E. Parvula .

image

image

Saptamana asta cred ca se va rezolva operatiunea buturuga , sper .
Frumoase sau nu , daca ai Tonine si Eriocauloni esti cineva
Lista Wanted!

Rotala Verticilata" Pogostemon sp"
Neasea sp Triflora
Eriocaulon sp Australia Blood Red
Eriocaulon sp Japan Type 1
Tonina sp "Santos"
Tonina sp "Marble Queen"
Rotala sp Pearl Type 2
Rotala macrandra sp "Super Red"
Rotala sp from Belem
Mayaca sp Belem

Daca faceti rost sunteti bazati

Acu 20-25 de ani eu nu eram , dar tehnica evolueaza .

@Porcu , eu am primit cadou la filtrul meu set medii Eheim gratis pentru 2078 , eu cand l-am luat aparuse pe piata si era la promotie .

@lazarginel

E un filtru excelent , sunt foarte multumit de el . La viitorul bazin cu ciclide tot pe Eheim o sa merg , doua .
lazarginel wrote:
DACA vrei ceva de top
UITE CREMA CREMELOR in filtrare
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_28383_ehen

Cum e cu crema cremelor ?

Eu am filtrul acesta si va pot spune ca din toate functile speciale de care dispune apreciez doar cateva:
-auto air out , scoate singur aerul , nu trebuie scuturat , inclinat , etc ...
-auto flow control , pastreaza debitul setat in timp , daca simte ca scade debitul acesta mareste capacitatea pompei astfel rezultand un debit constant pana se ajunge la maxim , evident in acest caz se curata .
- service indicator , e util , incepe sa beepaie cand nu mai poate da maximul pentru ca ii colmatat
- si debitul reglabil pe 2 perioade in 24 h, eu am pus noaptea o filtrare mai puternica , ziua mai incet pentru ca stim cu totii ca plantele nu prea suporta curentii iar BBA adora curentii .

In rest sunt chestii pe care eu nu le folosesc .
Ambele isi fac treaba , am avut eu o chinezarie care momentan e la un amic , merge brici si la el .

Eu am luat Eheim sa fie in ton cu restul pieselor Eheim
Eu am Eheim si merge brici . Cand ai vazut biofilm la mine?

In sfarsit curatenie
Mersi de sfat , la urmatoarea curatare achizitionez un piaptan special pentru acvariu .

Ce recomandati , unul mai des sau unul mai rasfirat?
Cred ca glumesti

Asta e tare , o sa ajung sa-mi piaptan gazonul de E. Parvula
Pentru ca creste foarte des , iar mizeria se acumuleaza foarte usor . Pe langa acest inconvinient necesita o intretinere continua pentru a arata ca si in poza , curatarea firelor batrane, prind alge , curatarea frunzelor ingalbenite , trebuie rarit .
Da , este E. Parvula .

Arata foarte bine dar foarte greu de intretinut.
Hehe

Am rarit-o putin de aia pare asa , dar isi va reveni in maxim o saptamana .
image
Da , e parvula .

Iar frunzele emerse difera de cele subacvatice , adica astea subacvatice sunt mici , , se vede in partea stanga si in partea dreapta portiunea nou crescuta . In partea dreapta unde ii desisul ala e mix , fire emerse cu tot ce vrei . Da , cred ca saptamanal o sa plantez parvula , cat rezist , ca pe 120 lungime pana plantez imi sar capacele .
Si eu astept sa se maturizeze gazonul , va mai dura o perioada , am rabdare :-)
As putea sa-l ajut cu plantarea unor fire noi in partea de centru , probabil o sa fac asta dupa ce adaug buturugile . Operatiunea aia va fi munca de chinez 100%

Mersi de apreciere
Un update inainte de tunsoare de Sambata , e un pic wild asa dar merge

image

Nitratii ii tin jos , fosfatii un pic mai mari si astfel plante colorate superb . :-)
1.cand ar fi indicat sa incep fertilizarea in masa apei ?

Nu stiu politica ADA , dar eu am inceput din prima zi , dupa schema data de Dennerle . Eu zic ca o saptamana poti sa stai linistit , oricum pana se adapteaza plantele noului mediu va mai dura , iar pana atunci cred ca vor profita doar algele de fertilizare .

.CO2 am bagat din prima 3 bule/secunda, merg acum cu un test permanent vizual , ph controller-ul stiu ca nu il pot folosi in primele2-3 saptamani din cauza substratului ADA.

Asta in ADA e greu de determinat , iti va scadea si PH-ul si KH enorm de mult prima luna si n-o sa poti sa-ti dai seama prea bine de concentratia de CO2 . Oricum 2-3 bule/sec ii acceptabil . Niste cryptocorine de ai avea , cica peste 30 PPM CO2 se topesc , acuma nu stiu , doar am auzit de la altii .

.lumina totala va fi de 4 T5-uri x 54 W- 2 x COLOR, 1x TROPIC 4000 K si 1 x NATUR 9000 K
pentru inceput merg doar cu 1 x NATUR 9000 K si 1 x COLOR.

Nu ma pricep la neoanele astea deloc .

Bafta cu noul proiect.

Vorbeam de apa scoasa din acvariu inainte de a pune picaturile din solutia de JBL .

PS : Cam murdare geamurile si cam nasol biofilmul ala
Salut,

Nu poti redimensiona un pic pozele , imi trebuie 4 monitoare sa-ti vad poza

In legatura cu acvariul , poza strica totul , incearca ceva poze mai de calitate
Evident , in lipsa luminii si CO2-ului tu ai bagat fertilizanti , mi se pare normala aparitia algelor .

Forum Index » Profile for Radek » Messages posted by Radek
Go to: