| Message |
|
|
|
Nu stiu , ieri au primit plante. Maine ii sun .
|
 |
|
|
|
Le-am spus sa puna 10 poturi de utricularia deoparte . Maine va dau raspunsul si vedem ce rezolvam . Poate o sa pot sa le cumpar din banii mei , vedem .
Problema e ca am si eu o lista destul de lunga si mi s-o terminat si finantele cu acvariul asta .
Dar o scoatem la capat .
Daca nu pot sa deservesc pe toti acuma , peste 2 saptamani o sa merg din nou , sau poate chiar mai repede , dupa plantele tura 2 .
Deci nu va ingrijorati .
O sa revin maine cu informatiile de la domnii de la Debrecen .
O seara frumoasa .
|
 |
|
|
|
Deci , pretul e in jur de 1500-2000 Ft , greu de zis exact , doar la fata locului o sa stiu .
100 HUF = 1.6 RON => intre 20-35 RON un pot .
Daca vrei sa-ti aduc , eu iti aduc insa nu mai am atatia bani la cate plante trebuie sa cumpar .
|
 |
|
|
|
De la Debrecen o sa o cumpar joi . Au destula har domnului.
Inca sunt indecis pe ce gazon sa merg , mi-e frica ca UG n-o s-o scoata la capat pe perioada de ciclare .
|
 |
|
|
Iote ca se apropie ziua in care ma apuc de setup.
Inca sunt indecis ce planta de gazon sa pun , langa Utricularia .
Ma gandeam sa pun E. Parvula sau Lilaeopsis New-Zelandiae , ma paste indecizia . Poate ma ajutati cu niste sfaturi .
|
 |
|
|
|
Eu am un Ferropol 50 ml , tocmai din Germania , primit cadou de la cei de la Aquaristik si ce am observat diferit :
Pe asta din Germania scrie in Germana si Engleza .
Pe cel achizitionat din Romania imi scrie in Chineza si Engleza .
Calitatea nu pot s-o evidentiez .
|
 |
|
|
Saptamana viitoare merg dupa plante in Ungaria , daca vrei te pot ajuta .
Detalile le putem discuta pe privat .
PS: Daca iti aduc limnophila imi dai viata?
|
 |
|
|
Am rezolvat problema ,
Am pus surface extractorul langa spray bar , in acest caz apa va veni din ambele colturi ale acvariului . Cred ca mai buna circulatie de atat nu se poate obtine .
Multumesc de idee @Humbert
PS: Interventia s-a soldat cu taierea a 5 cm din capac pentru ca nu inchepea , neobservabil , doar marimea taieturii din spate am extins-o
|
 |
|
|
Intrebarea e: nu raman culori de la sapun ?
Nu , pentru ca toata apa cu sapun o scoti afara prin presare , deci nu ramane nimic . Mie nu mi-a ramas nimic si sapunul prin lubrifiere te ajuta sa scoti mai usor bulele , care iti cam dau de munca , daca lasi bulele se vede rau de tot , eu de 5 ori am luat sus folia pana a iesit asa .
ii lipsesc cateva globuri de craciun atat de colorat e (penultima poza)
Da , e colorot deocamdata , sper ca si pe viitor , imi plac culorile pastelate . Ca tot pomeneai de pomul de craciun , nu e chiar asa mare coincidenta , pana nu era acvariul acolo , pomul de craciun era plasat acolo . Deci nu bati tare departe
@Humbert
O sa incerc sa le pun cum zici . Gandesti foarte corect intradevar insa acvariul meu are 2 mici deficiente sa zic .
Are 2 intaritoare laterale , si in dreptul capacului unde e locasul e gaurit intaritoarea astfel incat sa incapa turul si returul filtrului . Nu stiu cum incap 2 tevi pe acolo . Ma duc acuma sa ma uit ca m-ai pus pe ganduri
|
 |
|
|
Am terminat partea 1 a setup-ului. Am terminat de montat .
Din nou , las pozele sa vorbeasca :-)
Aseara l-am pus pe pozitie , sa vad cum arata , dupa aia mi-am dat seama ca ... am uitat sa lipesc autocolantul
Dupa un somn linistit de noapte , zic hai sa il invart si sa lipesc autocolantul . Zis si facut , de unul singur am invartit animalul , drept ii ca am avut noroc cu aquapadul care aluneca bine pe blat
Urmeaza etapa laborioasa de lipire al autocolantului , cateodata vrei bule , cateodata nu , in cazul asta nu vrei! Cand lipiti un autocolant nu uitati:
Apa+sapun
Card
Multa rabdare
Rezultatul final , de care is foarte mandru , 0 bule /m2
Dupa operatiunea asta care mi-a luat o ora , m-am pus sa montez elementele filtrului , senzorul de temperatura , firele de la incalzitorul de substrat , reactorul . Mai trebuie sa montez doar surface extractorul insa pentru care trebuie sa decupez capacul si nu stiu daca merita .
Si inca cateva poze care mi-o placut mie :
Si o poza amuzanta zic eu si pe care o intitulez : "Traiasca cartonul nostru cel de toate zilele  "
Asta e o parte din ambalajele adunate cu ocazia achizitilor prin internet !
|
 |
|
|
No...avand in vedere ca "pamantu"-i vine prin mine
Inca odata iti multumesc pentru "pamant"  , fara tine nu as fi reusit sa fac rost de el .
ma mai gandesc daca i-l dau sau il comercializez...
Si tu imi bagi bete in roata?
Asta ca sa nu-l pun in situatia de a trece prin 2-3 episoade de algaraie...care sigur vor veni pe la inceputuri...
Ma lupt cu ele , nu ma las usor
Iar de acele critici, sa nu tii cont!
Daca tineam cont mai cheltuiam atatia bani pe acvariu?
O seara frumoasa inca odata .
|
 |
|
|
Multumesc tuturor de raspunsuri
lasa o poza cu factura sa vorbeasca
Nu ca va speriati , si eu ma speriu cand imi vad facturile . Am facut calculele si va spun doar un pret estimativ : ~1800 de euro
oricum te felicit pentru echipamente, sunt sigur ca ai sa faci ceva super
Multumesc. Desi multi m-au criticat ca am dat prea multi bani pe echipamente , ca se poate face frumos si cu mai putin , le-am explicat ca acesta este un experiment personal , vreau sa vad ce pot face cu tehnica destul de buna zic eu .
Sper sa iasa ceva frumos , daca nu mi-o iau de la nevasta , am atentat si la banii de sub saltea cum se zice
oricum, ce ai tu acolo numesc eu "infrastructura" in adevaratul sens al cuvantului
Eu m-am speriat cand mi-am tras toate firele , am si zis ca nu stiu daca o sa incapa toate , uite ca au incheput destul de bine zic eu .
Uite aici ce inseamna fire.
Prima reactie  . Cred ca pentru un strain i-ar lua cateva ore bune sa descalceasca ce ai tu acolo
Maine mai montez din echipamente . Mai am priza programabila , si conexiunile la filtrul extern si am terminat .
O seara frumoasa va doresc .
|
 |
|
|
|
Eh , numai la uv-c am 5 metri de cablu , la denenrle-uri cate 3 metri , se aduna .
Urmeaza sa aduc jos acvariul si sa-l pun pe pozitie . Asta se va intampla maine .
|
 |
|
|
Revin cu un set de poze,
In mare am terminat , mai trebuie sa montez sis-pms-ul . Deci nu va da-ti seama cate fire se aduna la un acvariu :shock: .
Las pozele sa vorbeasca:
Dennerle PH Controller Evolution Deluxe :
L-am testat sa vad daca merge ok , l-am calibrat la PH=7 iar cand am bagat sonda in PH=4 imi afisa deja 4.00 . Am ramas uimit de precizie :
In poza este apa de la retea :
Duomat + CO2 , asta era primul aranjament :
A urmat PH Controllerul:
Si am montat si Duomatul:
Si a rezultat asta :  , multe fire kilometrice :
Dupa un moment de gandire
Si a rezultat asta:
Dupa curatenia generala de fire , mi-am montat niste suruburi pentru instrumentele de aquascape , sa zicem  :
Zona intermediara e o autostrada de fire , insa Dennerle recomanda ca firele de la sonda de PH si senzorul de temperatura sa fie cat mai departe de alte fire , de restul nu zice nimic , in concluzie , traiasca autostrada :
Pozitionarea cutiei de la PH Controller am facut-o langa filtrul extern , mai mai gandesc sa-l prind pe PAL sau sa-l las pe jos , inca sunt indecis , in orice caz mai recomandat e pe PAL in caz de scurgeri : APA+FIRE ELECTRICE =>
Sper ca nu v-am plictisit cu pozele , daca da imi pare sau dar asta e!
Daca aveti orice sugestie , este bine venita .
Multumesc ca ati avut rabdare sa-mi citit acest post.
O zi frumoasa!
|
 |
|
|
|
N-am testat inca ca n-am cum . Oricat ar influenta debitul , asa moare cum se zice .
|
 |
|
|
|
Mobilierul nu va fi impins pe perete , va fi lasat spatiu cat sa incapa mana mea linistit , iar din clemele alea furtul iese furtul linistit , adica nu is stramte clemele .
Probabil diminueaza din debit insa filtrul are debit reglabil electronic deci sper sa n-am probleme . Oricum , va fi plantat , pestii nu stiu cati vor fi , vor fi dar in 360 litri nu se vor vedea .
|
 |
|
|
Azi m-am pus sa refac instalatiile de apa , mai am doar un colier de pus , va fi in momentul in care voi pune toate cuplajele .
Cam asa arata labirintul de furtune :
Prima poza: Incalzitorul extern + UV-C
Imagine de ansamblu:
Conexiune T pentru sorb si surface skimmer:
Retur:

|
 |
|
|
|
Era lipsa acel capacel de plastic din ambalajul original , le-am mentionat si acest lucru!
|
 |
|
|
Revin ,
Totusi dracu' nu e asa negru .
Le-am trimis la cei de la AquaMedic pozele si mi-au confirmat faptul ca tubul de Quarz din ambalaj e altul decat cel pentru becul uv-c de 18 W . In concluzie si-au cerut scuze si s-au angajat in trimiterea de noi componente care sa le inlocuiasca pe cele existente . Acuma mai trebuie sa clarific cu ei ultimele detalii , mi-e frica sa nu-mi trimita alt tub de quarz si partea electrica sa nu intre din nou .
Mi-a cazut o piatra de pe inima .
|
 |
|
|
|
Nu stiu cum era facut , dar ansamblul dulie + bec uv-c nu intra in tubul de quarz . ce sa fac , ca degeaba cumpar alt tub ca poate tot nu intra .
Pe bec scrie UV-C 18 W deci becu-i bun , eu suspectez tubul , de ce? e prea lung pentru uv-ul meu pare de 36 W minim tubul ala , si din care am vazut becurile difera ca marime la wattaj .
|
 |
|
|