| Message |
|
|
|
Sugestie: fa un efort si ia-ti o instalatie cu butelie.
|
 |
|
|
Cand te va prinde rau microbul, primul pas va fi un acvariu mai mare (iti spun din propria experienta) 
|
 |
|
|
Problema este ca nu gasesc nicaieri Tuburi T5 de 24w x 2 Bucati (Osram 865) de 438mm
Nu gasesti nicaieri dintr-un motiv simplu: nu exista.
|
 |
|
|
|
N-am pet shop, nu stiu. Nu ti-am vazut buturuga, nu stiu. Nu e musai s-o bagi de la inceput, o poti adauga pe parcurs.
|
 |
|
|
|
Buturuga din pet-shop destinata acvaristicii sau prun, mar, par, vita de vie, salcie, fag s.a.m.d., in niciun caz crengi de rasinoase. Daca vrei cioate home made, le curati cat poti de bine de coaja, le fierbi cateva ore in apa cu sare si le tii vreo 3-4 saptamini inainte de a le pune in acvariu.
|
 |
|
|
|
E adevarat ce ti-a spus @human face. Te afli pe un forum serios si nu trebuie sa ceri confirmari la sfaturile pe care le primesti de la membrii de aici.
@Dolly: Putina rabdare si clementa, te rog. Vezi prima pagina a acestui topic.
|
 |
|
|
Eu as merge pe mana celor de la JBL. In acvariul din poza o duc bine 2 "plante": riccia (sper sa nu gresesc) si muschiul. Nici una nici cealalta nu sunt plantate in substrat. Despre plantele din nisip: sau sunt proaspat plantate, sau nu o duc bine.
si as vrea sa va mai intreb ceva: la bomba de co2 in capatul furtunului care intra in acvariu nu ar fi mai bine sa pun o piatra de aer??
Nu ar fi mai bine decat ce?
si in loc de scticle de plastic pe post de butelie si numarator de bule pot pune sticle de sticla??
Sticla in care se afla amestecul zahar+drojdie+apa se arunca dupa ce acesta expira. Dopul de plastic cu furtunul etansat se pastreaza pentru urmatoarea sticla.
|
 |
|
|
|
In instructiunile de folosire a Florapol-ului producatorul spune foarte clar cu ce poti acoperi acest substrat. Bineinteles, tu poti face cum vrei. Arata-mi, te rog, poze cu acvariu plantat avind nisip fin pe post de substrat.
|
 |
|
|
|
@georeo: 50 este inaltimea la juwel. Nu cred ca ai suficienta experienta ca sa-i dai sfaturi colegului vvoicu referitor la proportiile unui acvariu, cum nu am avut nici eu.
|
 |
|
|
"sunt bune masuratorile..dar mai bine fal 100x40x50.."
poti sa-mi spui de ce? eu fugeam de inaltimea de 50 la un geam de 8 mm si deasta am zis ca pot sa ma duc pana in 45 maxim
Eu cred ca @flyer01 iti sugera o latime de 50.... Ca sa ai loc pentru buruieni
Spor la treaba!
|
 |
|
|
|
La ce inaltime fata de luciul apei e plafoniera ta? Ai reflectoare la tuburi?
|
 |
|
|
|
Daca nu vrei sa previi catastrofa, cumperi plante si le plantezi in bazinul pe care-l ai. Daca vrei sa previi catastrofa, schimbi substratul.
|
 |
|
|
|
JBL spune clar ca Aquabasisul se acopera cu pietris de 2-4 mm. Daca ta referi la tufele care seamana cu o corcitura de marar cu patrunjel, este vorba de ceratopteris thalicroides, o planta excelenta pentru un incepator, o mare consumatoare de nutrienti si care creste si in rezervorul de la WC cu o singura conditie: sa nu-i sufoci radacinile. Nisipul cu granulatia de sub 1 mm exact asta face: sufoca radacinile. Nu exagera cu fertilizarea.
|
 |
|
|
|
Ce granulatie are nisipul de rau pe care l-ai fiert 4 ore?
|
 |
|
|
Eu am un acvariu de acelasi volum. Folosesc o butelie de 3 kg CO2. Debitul e reglat la aprox. 2 bule/sec 24 ore din 24. Am incarcat-o in 15 februarie si inca ma tine  Incearca sa gasesti ceva mai bun decat substratul Tetra.
|
 |
|
|
|
Poti adauga ce zic cei de la ADA ca se poate adauga, adica schema lor de fertilizare.
|
 |
|
|
|
Lasa buruienile in pace. Este normal sa regreseze o perioada dupa replantare. Se vor acomoda ele. Mi se pare prea tanar acvariul pentru hidrogen sulfurat. Sfatul meu este sa-ti mai temperezi zelul si sa lasi natura sa-si urmeze calea.
|
 |
|
|
Multumesc de sfat, Lupule. Stiu ce se poate intampla cand se intilnesc curentul electric cu apa. Am o "usita" pe care de obicei o las deschisa peste noapte si se face mai putin condens. Din cand in cand o uit inchisa... Oricum, de cand am acest capac nu am avut probleme  .
|
 |
|
|
|
Nu pune sticla. Obturezi lumina si faci capacul mai greu si mai fragil. Neoanele nu patesc nimic de la condens.
|
 |
|
|
|
Unii spun ca au reusit sa regleze debitul cu un robinet la bomba. Riscul este ca daca faci o presiune prea mare in sticla, aceasta va ceda... Tu decizi daca merita.
Sunt robinete cu 3 cai. In acest caz poti intrerupe furnizarea gazului pe timpul noptii.
|
 |
|
|