| Message |
|
|
|
Nu am inca Ph tester si nici nu cred ca gasesc, poate decat pe la Buc si nu cred ca ajung prea curand, in schimb pot sa va spun ca temperatura e undeva in jurul valorii de 20-21 C, sa bag incalzitorul in functiune sau e prea devreme?
|
 |
|
|
|
In dimineata asta am gasit langa filtru niste fecale albe si subtiri cat un fir de ata si destul de lungi (4cm), in plus pestii mei nu i-am mai vazut in acest stadiu, in care sa nu manance chiar nimic. Eu le pun mancare deasupra vine pestisorii, unii vor sa manance si dupa aia o "scuipa". Mancarea este absolut noua si este in termenul de garantie. Am pana acuma in casa vreo 3-4 feluri de mancare de pesti si nu din aia No Name. Ce le mai pot face? Le-am schimbat apa cum scrie la carte, apa e limpede, iar in legatura cu plantele, am o planta de suprafata, care este destul de mare.
|
 |
|
|
|
Parerea mea ar fi sa iti cumperi un AquaEl fan mini pt. ca este pentru capacitati cuprinse intre 30-60 de litri. Eu pe acestea le folosesc si isi fac bine treaba.
|
 |
|
|
Nu ai de ce sa iti faci griji, este perfect, nu te trezesti cu pestii pe covor  . Bafta!
|
 |
|
|
|
Am sa il fac din parchet laminat, am vazut pe aici ca o bucata e 2,5 lei si un metru e 25 lei, deci nu e prea mult. In legatura cu scheletul, eu m-am gandit sa lipesc bucatele intre ele cu ceva adeziv, poxipol sau altceva mai rezistent. Voi ce ziceti ?
|
 |
|
|
Mancarea e destul de variata, bineinteles ca nu le dau toata ziua aceeasi mancare, ci odata pe zi tetramin, alta data niste bobite rosii, si mai am si niste bobite asa mai negricioase, dar nu mananca nimic. Am observat ca nu mai sunt asa vioi guppy cum erau, in schimb xifo se alearga toata ziua deci ar trebui sa manance ca doar consuma energie nu ? M-am gandit poate au paraziti intestinali si din cauza asta, azi am vazut la un pestisor niste fecale cam albicioase si subtiri rau de tot, nu mai stiu ce sa mai fac. Va rog ajutati-ma sa-mi inteleg pestisorii. Poate am eu niste pesti mai mofturosi de fapt ar avea cu cine semana (cu stapanu  ). 
|
 |
|
|
|
Tetramin fulgi!
|
 |
|
|
|
Razvan o sa incerc, dar am inteles ca trebuie puse pe un schelet de lemn, sau nu stiu eu bine? Daca poti explica-mi cum se face. Multumesc.
|
 |
|
|
|
Verifica mancarea, poate era stricata, iar aerul si filtru NU le mai opri.
|
 |
|
|
|
Daca as gasi undeva placaj sa mor daca nu as face capacul din el. Dar de unde sa il iau? La noi aici in apropiere nu exista fabrica de mobila. PAL gasesc doar gros si altceva nu mai gasesc. Daca gaseam placaj nu mi-l faceam pana acuma ?
|
 |
|
|
Nu vreau sa pun neoane ci becuri economice. Ce se poate intampla daca se incalzesc neoanele? Sa se topeasca si sa cada becurile in apa ? 
|
 |
|
|
|
Scuze ca va deranjez atata cu capacul meu. M-am gandit la un alt material. Ce ziceti de polistiren ignifug, din acela care se gaseste la cate 3-4 bucati la punga. Il acoper cu niste autocoland de culoarea lemnului si eu zic ca ar merge. Voi ce parere aveti ?
|
 |
|
|
|
Poate ai in acvariu mai multi masculi cine stie si din cauza asta se bat.
|
 |
|
|
|
De ceva timp adica de mai mult de 3-4 saptamani pestisorii mei nu prea mai mananca. M-am gandit ca o fi din cauza ca le-am schimbat domiciliu, ca o fi mancarea stricata, le-am cumparat alta mancare, mai proaspata, si din cand in cand hrana preparata in casa. Acum intrebare. Posibil sa aiba paraziti intestinali? Fecalele ies la inceput potrivite, iar dupa aceea se subtieaza puyernic. Va rog ajutati-ma repede.
|
 |
|
|
|
Pentru o aerare mai buna, pentru ca am impresia ca nu produce destul oxigen si de aceea folosesc si piatra de aer. Voi ce ziceti ?
|
 |
|
|
|
Filtru il am intr-o parte a acvariului, iar piatra de aer fixata cumva de mine este sub el. Problema este daca nu cumva incurca filtru sa isi faca treaba. Voi ce parere aveti? Ar trebui pusa piatra de aer in cealalta parte a acvariului?
|
 |
|
|
|
Azi mi-a murit un mascul de guppy, care era foarte frumos, parerea mea din cauza stresului provocat de xifo. Ce as putea face in continuare pentru a nu mai pierde si ceilalti pestisori ? Astept raspunsuir de la voi.
|
 |
|
|
Becurile despre care ai spus tu eu stiu ca asigura o crestere a plantelor destul de buna, dar ai grija la alge. Sper ca ai folosit becuri PHILIPS, prietenii stiu de ce  . Succes in continuare
editat de razvan
uita-te la ora postarii ;) 2 oameni au zis acelas lucru in acelas timp, deci...
|
 |
|
|
|
Ok gata m-ati convins. Pana la urma mi-am dat seama ca nu prea da bine in acvariu, plus ca din cate stiu eu, pestisorilor trebuie sa le oferi un mediu cat mai apropiat de cel natural, asa ca nu vad cum in natura ar sta cineva sa faca perdele de bule. Ce filtru mi-ati recomanda ? Eu am deja unul. Aqua El FAN 1, de care sunt foarte multumit, dar poate gasesc ceva mai bun.
|
 |
|
|
La acvariul ala eu ti-as recomanda cu caldura niste guppy pentru inceput, eventual si xifo si 1 sanitar, insa ai grija cati cumperi, citeste bine linkurile oferite de Dolly, iti vor fi de mare folos. Mult succes in continuare! 
|
 |
|
|