[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: furnici
Forum Index » Profile for furnici » Messages posted by furnici
dar dupa toate astea tot nu stiu cum sa fac si io o reteta de substrat si in ce proportii fiecare element
reamintesc ca sunt din constanta, asa ca adresele din iasi nu prea imi sunt folositoare.
ce e aia cuartita iarasi u prea stiu?!
imi explica si mie cineva k lumea , asa, babeste, k la p.....i=*! :o
tks, viv
totusi, asa, ptcultra me generală. ce altfel de po,mpe mai sunt ca, prin cta nuam vazut decat resun
si daca aveti idee g7uys, cum pot vedea de pe eticheta care emai buna?=

in ce se masoara capacitata lor? in bule pe minut=?
hey, guys, care e cel mai puternic vibrator?
am vazut prin magazine - în Constanţa - resun 6602, 6603 6604, 6902 cu 2 iesiri.
pe care să o iau pt un acvariu de 450 l?
am mai avut una mai veche cu 2 ieşiri dar, după ce am luat o pânză de aer, nici nu a umflat-o măcar.
bine, măi dolly
tu ai fost cel mai tare cu sfaturile până acum
am putea face chiar un concurs cu sfaturile cele mai "practice"; sigur vei câştiga detaşat
mda
ce să mai spun acum după ce aţi sărit toţi
nu am ştiut, şi după ce m-ia yis că trăiesc peşti k lumea pe acolo am creyut că e mai bune aşa decât cu apa pe care o pusese el de la canal prima dată când i-a murit !"veteranul " acvaruizlui, un scalar de 2,4 ani şi ciclosoma. am creysut că e bine, dar se pare că m-am înşelat . numai io ştiu cum şi cât am crescut pestişorii ăia!!!!!!!
mda
tks anyway
iniţial a luat de la mine 130 de litri din acvariul vechi. a spălat într-adevăr acvariul, filtrulşi pietrişul, dar a pus 1/3 din apa vecheşi după o zi a adus apă dintr-un iaz cu peşti din apropiere. au tot murit - nu mai are ce să mai dea din ei, că a rămas cu rechinii şi somnii. restul..........
fratilor, ajutati-ma care cum puteti ca am o mare problema:
da-ţi-mi nişte ideii că uite ce problemă mi s-a ivit:
am vândut acvariul cuiva din cunoscuţi (300 litri cu rechini, somni, carasi giganţi 400 gr ciclosoma severus etc) ff ieftin ?= 4,500,000. ideea e că au şi inceput să îi moară pestii: mai întâi ultimul scalar, apoi cilcosoma, apoi un caras cu capu' mare, portocaliu.
ce să facă?
pai tu ce zici: 563,700 costa sticla, 100,000 siliconul si ramai cu ce din 900,000?
timp, muncă, fă presă pentru dimensiunile tale etc?

acum ce spui?
pai daca ai disponibili vreo 300 "batrane" ti-l faci singur: 100 rigips rezistent la apă, 100 culoare la spray si vreo 100 bare de fixare, holsurube si altele. daca nu ai imaginatie - scrie-mi si te ajut io....in constanta
te pupici
succes
am io unul ff bun
are vreo 230 l dar e meserias facut
eventual si cu niste pesti daca te intereseaza, carasi frumsi , maturi, rechini, somni sau ...
u name it!
dar ca si tipu din vrasov, e putinel m,ai departe: Constanta. cand vii la plaja, treci si il iei!
cât despre rezistenţa lui la apă, nu orice rigips e astfel tratat, c este unul special, aşa cum este altul tratat împotriva focului
încercaţi că merită
chestia e că e cam plin cu peşti, aşa cum a sesizat f bine miki. aşa că...lama? atât

PS: şi îcă ceva: pe spatele acvariului am un poster cu landscape. e, problema e că vreau să renunţ la el, dar asta nu e tot: a fost lipit cu silicon transparent, că aşa mi-a zis un deştept de acvarist care are magazin în Constanţa. dacă aş ştii numele l-aş da în vileag să ştie toţi de el să nu îi mai ceară sfaturi că pe mine m-a umplut de bucurii
ia ziceţi ce părere aveţi asta.

__________________________________-
nici o masă fără peşte
salve
cre k poti să te scoţi cu vreo 300,000 cu capacul ăla.
ia de un depozit de materiale de construcţii o juma' de foaie de rigips -gips carton- cel mai scump = rezistent la apă, aşa cer. şi îl meştereşti cum vrei: rotund pătrăţos etc. apoi după ce termini de ansamblat *- se taie cu cutteru' - îi tragi şi o vopsea la spray, ce culoare vrei şi gata. e eftin, uşor şi rezistent. se poate antifona dacaă pui două straturi de rigips să pui la mijloc spumă polidiuretică.
300,000 maxim: 100 foaia, 100 spray, 100 spumă
succes
salutare!
ia ziceti si mie pls:
-am un acvariu mai vechi -functionabil- si care are partea de deasupra plină de depuneri de calcar. este alb, ce mai tura-vura. ce pot face că vreau să îl faq acvariu olandez şi îmi trebeb curat şi foarte transparent.
ce pot face?
ps: e prea mare 300l ca să îl arunc să faq altul.tks
am gasit io pe acilea câte ceva despre substratul ăsta. problema e că nu se găseşte nimic din compoziţiile astea

"amestecati foarte bine (fara apa) 30% argila verde pudra marca ARGILETZ (argila aceasta contine fier) cu 20% cu pamint vegetal fara adaosuri (in stare pura) sau, in locul acestuia turba de muschi curata sau pamint de frunze foarte descompus si 50% nisip de riu cu granulatia de 1 mm. Adaugati o cantitate mica de calciu (praf de oase, cenusa de coarne sau nisip fin de coral) pentru 10l de amestec, care apoi se batatoreste bine (uscat sau umezit) in acvariu intr-un start de 10 cm grosime. Unele persoane adauga tuf de cenusa vulcanica sfarimat, zeolit sau carbune activ in amestec pentru o mai buna fixare a radacinilor. Lateritul poate avea acelasi rol ca si argila"

asadar, ce ziceţi?
cum îmi pot face io, un debutant "avansat" un substrat k lumea; până acum a fost format din 5-6 cm de pietris de 3-6 mm
-a nu se uita ca intr-un bazin de 110*45*70 vreau sa fac un acvariu olandez si ceva pesti "pasnici"
tks

dar pt ca la noi acvariile marine nu prea merg si sunt foarte greu de realizat am renuntat, trecand la unulolandez, da' asa, olandez de-a binelea!
spatiul este, asa cum am mai spus, locul unei foste ferestre pe care am desfiintat-o si a ramas un gol de h=120cm, lungime =110, latime=45 drept pentru care ziceam si io de marimea aia. nu mere 125 pt ca peste 110 se intra in balcon pe o usa (si asa nevata-mea nu prea e de acord cu acvariul asta si am scandaluri acaa pe tema asta! )
merci baieti pt sfaturi
-ps de ce cu Cichlasoma severum nu se poate avea un acvariu k lumea?
- iar in ceea ce prveste felul acvariului pe care il doresc mi-ar placea sa aiba asp0ectele urmatoare
http://www.diszkosz.hu/Pictures/c_ada03.jpg
http://www.vectrapoint.com/main/manual/bm17.html
http://www.vectrapoint.com/main/manual/bm20.html eic. ce mai tura-vura, olandez. si pt substratul ala imi trebe nistze indicii: ce turba, de unde (in Constanta).....
asa dupa cum spuneam>
carasi aurii de vreo 300-400 gr cu 3-400.000 buc
rechini de 25 cm, o pereche 1.200.000
somni de 25cm - 300.000 buc
asa o fi ca am tot citit despre dimensiunile acvariilor pe aici la voi, dar...
...........dar io urmeaya sa asez acest acvariu pe o placa de marmura in loculunei intrari in balcon si placa asta are aceste dimensiu 115*45, de acee yiceam ca vreau unul de 110*45*80 *(80 inaltimea)
dar daca e prea inalt, desi al vazut niste acvarii super pe care vreau sa le copiez si io in tryul meu
http://www.zen-it.com/nico/aqua/amano/
ei, ce ziceti? v-a impresionat aranjamentul alora? sunt japonezi, cum ar putea sa faca ei ceva altfel?
-deci, ce sfaturi mai primesc pentru un astfel de acvariu?
-de unde iau ingredientele pentru acvariu?
-cum fac rost de niste crengi k lumea? fierberea cu sare?
kam astea sunt intrebarile. ce ziceti? ma ajutati?
OK\
tks man!
le ai, ce sa mai zic?>>!
si inca si foarte prompt
sunt destui la ora asta asta pe forum daca se raspunde asa de repede.

PS> si inca ceva> :as putea face un acvariu de 110*45*80 cu sticla de 10? fara pericol, bineinteles, ca mai mare nu se gaseste in constanta

iar visavis de Cichlasoma severum, pe unde mai gasesc io acuma?
salutare!
in sfarsit am reusit si io sa ma register, ca de cand va tot citesc informatiile si imi tot formulam intrebari si.sugestii - nu va mirati, am vreo 7 ani de cand practic sportul asta.
pentru inceput as rea sa intreb cunoscatorii ce specie at putea sa fir pestele asta pe care o sa il postez mai jos. istoria lui e simpla: nevasta-mea s-a dus la obor (in Constanta, de unde suntem) intr-o duminica vara trecuta si a luat de la cineva o pereche de pestisori neincrezatoare. dupa un an de zile (timp in care unul a murit) s-a facut o frumusete de peste de 25 cm L si 15 H colorat in albastru si maro pe aripiaore si nu stiu nici ce peste e si nici de unde sa mai iau ca as lua numai din astia.daca puteti ajuta cu nume sau (si) cu exemplare pls send me a mesagiu la
furnici@yahoo.com
tks a lothttp://www.furnici.home.ro/masterat.htm

nici o masa fara peste

Forum Index » Profile for furnici » Messages posted by furnici
Go to: