| Message |
|
|
|
am facut si la ceva apa plata si are mai mult ca la robinet. Surprinzator ca osmozorul meu e super simplu, 3 cartuse si are ceva timp de cand merge si oscileaza intre 000 si 001. Eu am luat TSD in ideea sa-mi schimb osmozorul, dar se pare ca o sa iau alceva in locul osmozorului.
|
 |
|
|
|
Primul pahar apa robinet ,al doilea apa osmozor!
|
 |
|
|
|
Cat e apa de la robinet la voi, sunt curios???
|
 |
|
|
|
Da
|
 |
|
|
|
Azi am primit si eu un aparat TDS-3 in ideea ca osmozorul meu care are ceva timp de cand l-am cumparat va avea valori anormal de mari. Spre surprinderea mea am avut la:
apa robinet- 049
apa osmozor- 001
Cred ca e o valoare buna tinand cont ca am un osmozor de 2 ani, doar ca nu a facut exagerat de multa apa.
Deci pot sa-l mai folosesc pe asta pina sa investesc in unul nou.
|
 |
|
|
|
Azi vreau sa-mi spuneti daca bucatica aia de artemia congelata este mult sau putin data in fiecare zi. Pesti in acvariu am 2 Clowni, un Tang si 2 gooby.Mai am ceva stele de mare 2 creveti si 2,3 crabi.
Mancare nu o dau inainte de a o decongela in apa din acvariu si apoi apa respectiva nu o mai pun inapoi.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Frumos bazinul, zi la ce timp cureti buretii de la primul compartiment din sump?
|
 |
|
|
|
Si eu poate o sa modific teava de retur prin pieptene ,nu pe deasupra lui cum este acum la mine.
|
 |
|
|
|
ai vazut cum o poza face cat 1000 de cuvinte. Daca puneai capac la acvariu ca la mine, puteai sa mergi cu nivelul apei si asa de sus, dar cum e dechis cred ca o sa sara apa pe afara la anumite valuri. Oricum arata frumos lucrat, felicitari.
|
 |
|
|
|
salut,
Parerea mea ca orice faci la el nu strica niste poze si vedem mult mai usor, si pot baietii sa-ti dea sfaturi utile, eu mai putin ca nu -s vreun expert. Pozele o sa-ti ramana in viitor si o sa si vezi lucrurile bune sau greselile pe care le faci.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
asta merge ,ms
|
 |
|
|
|
Nici eu nu reusesc sa deschid linkul.
|
 |
|
|
Fain arata. Sa intaleg ca s-au ars si nu ai avut timp sa le schimbi...  .
|
 |
|
|
|
Pai tinand cont ca am mers la 30-40% din puterea ei de frica sa nu le dau prea multa lumina si observand ca ne fiind un sistem stabil sa nu explodeze algele am avut la acropore un par doar de 200 la suprafata apei. Dar acum stiind unde se afla valorile pot merge pina la 70-80 % linistit cele 2-3 ore de maxim a luminii.
Ce pot face cu algele din sump, am o lampa noua si cresterea lor nu e deloc multumitoare, face caluerpa o alga maronie pe ea ,care cred ca o omoara.
Citind despre ea unii o tin 10 ore lumina aprinsa 2 pauza 10 aprinsa 2 pauza, altii inversul luminii din acvariu. Lampa de la caluerpa e asta:
|
 |
|
|
|
Vezi boss Andi, ca suntem altii care trecem la 40 si peste, si nu ne mai plangem.
|
 |
|
|
|
Pana vii cu pozele cu nisipul tau , vad ca azi faci o varsta si sachimbi prefixul. Andi, la multi ani si sa ne vedem sanatosi la vara sa dai o bere!!!
|
 |
|
|
|
Dupa o discutie cu Dragos am setat lampa in asa fel incat sub luciul apei sa am undeva in mijloc 400 , la milocul acvariului sa fie 200-230 si pe fund undeva la 150-180. Era ideal sa am 100 dar probabil de la nisip ca-i alb e mai mare.
Poza unde e valoarea de 500 e cu lampa la maxim si repet e destul de sus pusa acum, pot sa o mai dau in jos si pot sa merg de la 70% unde-s acum pana la 100%.
La nivelul acroporei care cred ca a cam stat la intuneric pana acum am 320, Milka 230 si tot asa in jos. Pe fund e cam mare parul dar nu am ce face.
|
 |
|
|
|
Astazi am continuat cu ceva masuratori.
Lampa la maxim ambele canale, ridicata tot la 20 de cm de nivelul acvariului si arata cam asa masuratorile la luciul apei dar si pe schema din interior pe corali. Poza a doua e schema acvariului facut de sus sub luciul apei.
|
 |
|
|