[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: robygym
Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
in sump mi se pare lumina slaba, a masurat careva dintre voi lumina de la alge, cat ar trebui sa fie sa creasca ok si el ,ca sincer nu sunt multumit de cresterea lor, mai multa ciano decat caluerpa
Azi a ajuns parmetrul cu bunavointa lui Dragos. Dupa um prim set de teste cam asa arata lampa mea pe sistemul meu. Lampa e ridicata la 20 de cm de la mivelul superior al bazinului.
Pune ceva poze la cum e acum al tau, sunt curios!
Boss Andi, acum cateva saptamani am mai discutat subiectul, si eu am inceput fara nisip, apoi l-am pus apoi o sa-l scot ...si tot asa. Acum serios, eu am vazut 2 acvarii fara nisip si arata foarte bine dupa ce se depune coralina pe sticla. In al meu am acum 5 kg ,dar e mutat dintr-o parte in alta, dar nu o sa mai pun. Ca si la mine dupa ce l-am scos partial nu am avut apa de osmosaza indeajuns sa-l curat.
Am renuntat la cresterea spre 10, o sa merg cu Kh la 8-8,6. Am citit si eu putin si prefer varianta mai lenta de crestere. Merci frumos si deabea astept marti sa ajunga parmetrul de la tine sa vad cum e lampa asta noua. O sa te sun probabil sa vad cum se masoara ,adica nu cum ci care sunt valorile normale in functie de zona din acvariu.
La Ca si Mg nu am cum sa le scad deocamdata pentru ca nu fac aditii, asa e doar din apa cu sare de schimb. Acum astept sa fie consumate de corali, pana atunci nu am ce face !!
O seara faina va doresc!
Azi dupa ceva timp am facut niste teste la apa:
Salinitatea 1.025
Kh -8,6
No3 -5-10
PO4- 0,02
Ca- 500
Mg- 1500
La ca si mg cam mari valorile dar pot spune ca nu fac aditii deocamdata la ele. Probabil consumul e mic si s-a compensat din schimburi.
O sa incerc sa fac si schimburile la 2 saptamani- 1 luna daca parametrii se mentin.
Andi esti enervant, numai pune poze ca o sa inceapa lumea sa faca acatiste, ca le merge prea bine. In vara cand am fost la tine bazinul era aproape gol, cum dracu va cresc voua coralii...ca Harap Alb???
Pai la cati ne-am uitat la proiect si am comentat, doar 2 beri...???
Da, o -sa-l pun sa-i ridice Kh-ul . Glumesc binenteles, de aia am si postat ca sa primesc mai multe pareri.
MS Baieti
La mine tendinta e de a le oferi conditii cat mai apropiate de vechiul bazin de unde vin ei.
Da, o sa-l tin si eu undeva intre 8 si 9 cateva saptamani si vedem cum merg trebuirile.
Coralii mei sunt luati de la Laurentiu A si erau tinuti la un kh de 11 si avea o crestere fenomenala. Si eu vreau sa incerc sa le aduc parametrii apei aproape de mediul de unde i-am luat si unde au crescut.
Cam la cit timp dupa aditionarea Buferului de Kh, in acvariu pot masura akalinitatea, ca sa vad kh dupa aditionare . Intreb, ca eu vreau sa-mi ridic kh undeva la 10 acum sunt inca pe la 8,3-8,6 si mai am si consumul zilnic de luat in calcul. Stiu ca nu trebuie ridicat cu mai mult de 1 la 24 de ore si am trecut la bicarbonat de sodiu D.O.
Merci Koala pentru intelegere si promtitudine. Dupa cum spuneam si lui Koala, bazinul meu e la limita, era calculat in asa fel cu sumpul mare sa treaca de 400 l. Acum sunt la limita undeva la 350 de l si si la bazine mari baietii chiar au bazine mari eu sunt inca in liga a doua..
eu zic ca ai gresit negocierea cu sotia, si la mine prima oara trebuia sa-l lipesc de un perete si sa se vada doar din 2 parti, dar am negociat la sange pana se vede din trei parti. Binenteles stau pe jos acum sau pe un scaun ca sa ma uit la el, am vandut canapeaua!!! Ea a iesti clar in avantaj...mai am o mie de lucruri sa-i cumpar sa fim chit!!!
Zi-mi te rog spatiul dintre acvariu si mobila de cat este ,intreb in ideea daca ai locul necesar sa cureti geamul fara probleme sau sa-ti incapa pompa de valuri pe lateral. Arata bine pina aici. Felicitari!
ok ,atunci raman acolo unde erau !!!

Va salut,
Dozeaza careva dintre voi Coral Colors de la Red Sea, intreb ca am de la vechiul acvariu 4 sticle pe care nu l-am folosit, si nu le-am folosit deoarece mi-a fost frica sa nu fac prostii..sunt ass in astea. Intreb ca ma depaseste modul de dozare, cantitatile de dozare si poate voi deja ati folosit si mi-ar fi mai usor sa le administrez decat sa le tin degeaba prin dulap.!!!
MS anticipat.

Forum Index » Profile for robygym » Messages posted by robygym
Go to: