[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: skija
Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Oricum toate discutiile despre cyano duc la lumina....absolut toate , de ce cand faci black-out dispare ?

Nu are nici o treaba cu silicatii sau PO4 , cel putin este parerea mea .

Gabi daca vrei incearca cu Giesemann Tropic(Midday) combinat cu Giesemann Aquaflora . Ai tuburi T5 sau T8 ca nu mai stiu , eu am T5

Eu cand vad ca am cea mai mica bucata sa zic asa de cyano , dau cu H2O2 zilnic pana dispare complet , opresc filtrele si skimmerul 10 minute si dau cu H2O2 in substrat si pe langa substrat si dispare , dar repet , faceam asta zilnic , ceea ce multi ignora , plus schimburi de 50 % apa tot la 2 zile daca era pe suprafata mai mare .

Eu nu am avut pe plante niciodata doar in substrat in zonele unde flow-ul este foarte mic

Zice bine ce zice Dan de lumina alba (LED) multi nici nu-si dau seama ce puternica e lumina de la lampile lor LED .

Lampile LED bune sunt foarte scumpe , in jur de 200 Euro ptr un acvariu de 60-70 litrii .

Gabi C wrote:Skija nu stiu cum ii zice. Am cerut-o de la petshop dintr-un bazin cu pesti . Stiu ca are crestere rapida si preia din nutrienti , dar cum ii zice nu stiu .

Najas guadalupensis ?
Cum ii zice la planta aia care pe langa rotala ? aia verde
Asteapta pana se cicleaza si fa tratamentul dupa ?
Salut stie careva care este diferenta intrele cele doua ? Giesemann tropic si midday ?

Sau este acelasi produs , redenumit ?

Merci
In postul 17 , poza a doua se vede ca incep algele sa miste , ai prea multa lumina , 4X24 este foarte mult , aproape 2w/litru si nuy ai plnate cu crestere rapida , eu lasa doar 2 tuburi de 24 W
Sunt curios cum o sa mearga
Clar nu e de la easy carbo , ori nu s-au adaptat ori e de la co2
Ai dozat local , adica pe plante eazy ,carbo ?

Sau doar ai dozat zilnic ?

Ce cantitate de easy carbo ai zozat in ambele cazuri ?
parca era monte carlo , faina poza
Eu nu as fertiliza deloc 2-3 saptamani , oricum are solul destui nutrienti in el la inceput , co2 baga tare asta e baza , nu degeaba are Amazonia NH4 in el , stie Amano de ce e bun NH4 la inceput

Fa schimburi de apa 40 -50 % tot la 2-3 zile si da cu H2O2 pe cyano unde se face , nu lasa sa se extinda
Gabi dai pe cyano cu apa oxigenata acum cand incepe sa se faca , nu mai sta nici o zi ca daca incepe sa se faca o sa fie nasol , fa cum zice Rodo , opreste filtrele , skimmerul si dau cu apa oxigenata local cu o siringa , lasa asa 10-15 minute si dupa schimba apa 50 %

Intrebarea intrebatoare este de unde are Oliver poza
Salut ce lampa HQI ai ?
Imi place personal , as mai pune moss si pe celelalte crengi , partea proasta este ca o sa-ti "curga" scapers soil peste nisip.

Nu mai ai ceva pietre sa le spargi cu ciocanul si sa umplii spatiile alea sa nu curga substratul ?

In background as umple la greu cu rotala sa se faca tufe mari
Gabi C wrote:
Duminica mai trag si o poza cu sweet bat u sa-l vedeti. Nu arata rau bazinul da gazonu nu merge deloc cum imi place si ma siciie si niste cyano . Vreau nu vreau pe viitor tre sa trag un open top si lumina sanatoasa pe bazin .

Nu o sa rezolvi nimic cu lumina puternica decat BBA si GSA poate si mai mult BGA )) , mai creste doza de co2 daca poti si o sa creasca si gazonul
Cel mai bun lucru cu nisip in fata este faptul ca atunci cand le dau la pesti de mancare totul merge jos pe nisip si se manaca tot , adica nu ramane in substrat mancare

Toate ramasitele sunt mancate apoi de melci si creveti
Gabi C wrote:Ce nisip folosesti? Arata tare fain.

ADA Colorado Sand , stiu ca e scump dar merita toti banii ,oricum nu am gasit nimic la fel , ptr mine e cea mai buna solutie ptr nisip , are o culoare foarte foarte faina asa neutra, nici alb nici.......daca intelegi ce vreau sa zic

Nu se vede nici murdaria pe el doar daca te uiti de foarte aproape ))

Cand l-am vazut prima data "live" la GreenAqua am si luat o punga

Ultima , pe anul acesta , inca nu e crescut chiar cum vreau eu

Ceva impresii despre nemo light ?

Ai trecut de la T5 la led sa inteleg , stiu ca poate este prea repede sa te intreb dar as vrea o parere ptr inceput .

Cam putin 6 ore de iluminat dupa mine , 6 ore am avut si eu si treptat am ajuns la 9 ore , mult mai bine , crestere mai multa , perlare mai intensa

Forum Index » Profile for skija » Messages posted by skija
Go to: