| Message |
|
|
|
Oricum toate discutiile despre cyano duc la lumina....absolut toate , de ce cand faci black-out dispare ?
Nu are nici o treaba cu silicatii sau PO4 , cel putin este parerea mea .
Gabi daca vrei incearca cu Giesemann Tropic(Midday) combinat cu Giesemann Aquaflora . Ai tuburi T5 sau T8 ca nu mai stiu , eu am T5
Eu cand vad ca am cea mai mica bucata sa zic asa de cyano , dau cu H2O2 zilnic pana dispare complet , opresc filtrele si skimmerul 10 minute si dau cu H2O2 in substrat si pe langa substrat si dispare , dar repet , faceam asta zilnic , ceea ce multi ignora , plus schimburi de 50 % apa tot la 2 zile daca era pe suprafata mai mare .
Eu nu am avut pe plante niciodata doar in substrat in zonele unde flow-ul este foarte mic
Zice bine ce zice Dan de lumina alba (LED) multi nici nu-si dau seama ce puternica e lumina de la lampile lor LED .
Lampile LED bune sunt foarte scumpe , in jur de 200 Euro ptr un acvariu de 60-70 litrii .
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Skija nu stiu cum ii zice. Am cerut-o de la petshop dintr-un bazin cu pesti . Stiu ca are crestere rapida si preia din nutrienti , dar cum ii zice nu stiu .
Najas guadalupensis ?
|
 |
|
|
|
Cum ii zice la planta aia care pe langa rotala ? aia verde
|
 |
|
|
|
Asteapta pana se cicleaza si fa tratamentul dupa ?
|
 |
|
|
|
Salut stie careva care este diferenta intrele cele doua ? Giesemann tropic si midday ?
Sau este acelasi produs , redenumit ?
Merci
|
 |
|
|
|
In postul 17 , poza a doua se vede ca incep algele sa miste , ai prea multa lumina , 4X24 este foarte mult , aproape 2w/litru si nuy ai plnate cu crestere rapida , eu lasa doar 2 tuburi de 24 W
|
 |
|
|
|
Sunt curios cum o sa mearga
|
 |
|
|
|
Clar nu e de la easy carbo , ori nu s-au adaptat ori e de la co2
|
 |
|
|
|
Ai dozat local , adica pe plante eazy ,carbo ?
Sau doar ai dozat zilnic ?
Ce cantitate de easy carbo ai zozat in ambele cazuri ?
|
 |
|
|
|
parca era monte carlo , faina poza
|
 |
|
|
Eu nu as fertiliza deloc 2-3 saptamani , oricum are solul destui nutrienti in el la inceput , co2 baga tare asta e baza , nu degeaba are Amazonia NH4 in el , stie Amano de ce e bun NH4 la inceput
Fa schimburi de apa 40 -50 % tot la 2-3 zile si da cu H2O2 pe cyano unde se face , nu lasa sa se extinda
|
 |
|
|
|
Gabi dai pe cyano cu apa oxigenata acum cand incepe sa se faca , nu mai sta nici o zi ca daca incepe sa se faca o sa fie nasol , fa cum zice Rodo , opreste filtrele , skimmerul si dau cu apa oxigenata local cu o siringa , lasa asa 10-15 minute si dupa schimba apa 50 %
|
 |
|
|
Intrebarea intrebatoare este de unde are Oliver poza 
|
 |
|
|
|
Salut ce lampa HQI ai ?
|
 |
|
|
|
Imi place personal , as mai pune moss si pe celelalte crengi , partea proasta este ca o sa-ti "curga" scapers soil peste nisip.
Nu mai ai ceva pietre sa le spargi cu ciocanul si sa umplii spatiile alea sa nu curga substratul ?
In background as umple la greu cu rotala sa se faca tufe mari
|
 |
|
|
Gabi C wrote:
Duminica mai trag si o poza cu sweet bat u sa-l vedeti. Nu arata rau bazinul da gazonu nu merge deloc cum imi place si ma siciie si niste cyano . Vreau nu vreau pe viitor tre sa trag un open top si lumina sanatoasa pe bazin .
Nu o sa rezolvi nimic cu lumina puternica decat BBA si GSA poate si mai mult BGA  )) , mai creste doza de co2 daca poti si o sa creasca si gazonul
|
 |
|
|
|
Cel mai bun lucru cu nisip in fata este faptul ca atunci cand le dau la pesti de mancare totul merge jos pe nisip si se manaca tot , adica nu ramane in substrat mancare
Toate ramasitele sunt mancate apoi de melci si creveti
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Ce nisip folosesti? Arata tare fain.
ADA Colorado Sand , stiu ca e scump dar merita toti banii ,oricum nu am gasit nimic la fel , ptr mine e cea mai buna solutie ptr nisip , are o culoare foarte foarte faina asa neutra, nici alb nici.......daca intelegi ce vreau sa zic
Nu se vede nici murdaria pe el doar daca te uiti de foarte aproape  ))
Cand l-am vazut prima data "live" la GreenAqua am si luat o punga
|
 |
|
|
|
Ultima , pe anul acesta , inca nu e crescut chiar cum vreau eu
|
 |
|
|
|
Ceva impresii despre nemo light ?
Ai trecut de la T5 la led sa inteleg , stiu ca poate este prea repede sa te intreb dar as vrea o parere ptr inceput .
Cam putin 6 ore de iluminat dupa mine , 6 ore am avut si eu si treptat am ajuns la 9 ore , mult mai bine , crestere mai multa , perlare mai intensa
|
 |
|
|